Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
Hangi Üniversite? Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi

2 Rehberin Rehberi Üniversite Seçim Rehberi (21 Temmuz 2014)
Üniversite Tercihi (Temmuz 2015, Hürriyet) Meslek Seçimi (Temmuz 2015, Hürriyet) Yatay Geçiş (31 Ocak 2015) Üniversite Kurma Ekonomisi (8 Şubat 2015)   Üniversitelerin Araştırma Çıktıları Üzerine (4 Mayıs 2015) Kendini Farklılaştıran Öğrenci Dünyayı Farklılaştırır (3 Mayıs 2012) Yeni Kurulan Bir Üniversiteyi Neden Seçelim? (31 Temmuz 2014)

3 Tercih Yaparken… Kısıtlar Kriterler Alternatifleri elerler
Elenmemiş alternatifler arasından tercihi sağlarlar En fazla bir saatte gidebileyim. En çok 20,000 TL verebilirim. Benim için yurt dışı olanakları klüplerden daha önemli. Akademisyen olmak istediğimden araştırma güçlü olmalı.

4 Hangi Üniversite? Akademisyenler Üniversite Öğrenciler Sistem
(Fiziksel, Mali, Eğitim)

5 Akademisyenler Eğitim (hangi üniversitelerde)
Deneyim (akademik + mesleki) Sayı program sayısı ve seviyesi açılacak derslerin sayısı öğrenci sayısı Denge ve Farklılıklar

6 Akademisyenler: Denge ve Farklılıklar
Eğitim farklılıkları (farklı okullar/ülkeler) Yaş farklılıkları Cinsiyet dengesi Öğretim üyesi/öğretim görevlisi dengesi Akademik düzey farklılığı (Prof, Doç, YarDoç) Tam zamanlı/yarı zamanlı dengesi Akademisyen/pratisyen dengesi Uzmanlık alanı dengesi

7 Akademisyenler Ders yükü (yılda 4 ders mi, 6 mı, 8 mi, 10 mu?)
Yayınlar TÜBİTAK ULAKBIM Cahit Arf Bilgi Merkezi Google Scholar Araştırma desteği Kişisel araştırma fonları Araştırma için gereken ortamın sağlanması Ders yüklerinin dağıtımı Ödüller (TÜBİTAK)

8 Kritik Sorular -- Akademisyenler
Tam zamanlı öğretim üyeleri/nin sayısı ne? ders yükü haftada kaç saat? (kontrat) derslerin yüzde kaçını veriyorlar? yüzde kaçı dünyanın ilk 200 ve Türkiye’nin ilk 5 üniversitesinden doktoralı? geçen yıl yazdıkları endeksli makale sayısı, aldıkları araştırma desteği miktarı, ve ödüller neler?

9 Tasarım Robotu

10 Öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre ilk 10 üniversite (2011-2014)

11 Öğretim üyesi başına düşen atıf sayısına göre ilk 10 üniversite (2011-2014)

12 H-endeks

13 Istanbul vakıflar (h-endeks)

14 Kritik Sorular -- Öğrenciler
Öğrencilerinizin yüzde kaçı mezun olabilmekte? ortalama mezuniyet süresi? Mezunların yüzde kaçı (3 ay sonra) maaşlı bir iş buldu (nerede, ne olarak)? aile şirketinde çalışıyor? askere gitti? kendi işini kurdu? lisans üstü ve doktora programlarına dâhil oldu (nerede)? hala iş arıyor? Mezunların özgeçmişlerini görebilir miyiz?

15 Kritik Sorular -- Sistem
Kütüphanenizde kaç kitap ve kaç sürekli yayın var? Veri tabanlarına yılda ne kadar harcıyorsunuz? Öğrencilerin yüzde kaçı Erasmus ile değişime gidiyor? Hazırlık sonrası ortalama TOEFL skorunuz nedir? Yılda kaç öğrenciyi staja yerleştiriyorsunuz? Birinci sınıfta ortalama sınıf büyüklüğü nedir? Öğrenci başına kaç metrekare kampüs alanınız var? İngilizce öğretmenlerinin yüzde kaçı yabancı? Eğitim sistemi hangisi (ders, vaka, lab, aktif, flipped)?

16 Kritik Sorular -- Sistem
Maliyet Eğitim ücreti + yaz okulu ücreti Ek ücretler (spor, teknoloji, sağlık, öğrenci hizmetleri, kayıt, not dökümü vs.) Ulaşım ve/veya yurt ücreti Yemek ücreti Ders malzemeleri (kitap vs.) ücreti Yıllık bütçenizin ne kadarını vakfınız karşılıyor? Klüplere yılda ne kadar bütçe ayırıyorsunuz? Öğrenci başına yıllık harcamanız nedir?


"Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları