Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ"— Sunum transkripti:

1 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

2 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin temel amacı, kuruluşundan itibaren eğitim verdiği alanda çağdaş bilgilerle donanmış, en az bir alanda uzmanlık özellikleri kazanmış, kazandığı bilgileri esnek ve yaratıcı biçimde kullanabilen, sorun çözme ve takım çalışması becerilerini edinmiş Atatürk ilkelerine bağlı üretken gençler yetiştirmektir.

3 BÖLÜMLER 1993 İktisat (Ekonomi) Bölümü, 1996 İşletme Bölümü,
1997 Maliye Bölümü, 1997 Kamu Yönetimi Bölümü, 2003 Uluslararası İlişkiler Bölümü, 2009 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, 2010 Ekonometri Bölümü, 2014 Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, 2014 Bankacılık ve Finans Bölümü, 2015 Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü

4 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde akademik faaliyet gösteren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümümüz 2009 yılında kurulmuştur.

5 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri disiplininin varlık nedeni, sosyal risklerin ve sosyal sorunların kontrol altına alınması amacıyla incelenmesi ve çözüm önerileri getirilmesi için duyulan toplumsal gereksinimdir.

6 Bölümün öznesi çalışma yaşamındaki insan ve özel olarak ücretli çalışanlardır. Ücretli çalışanların aileleri ile birlikte, yurttaş, seçmen ve tüketici olarak toplumun geniş çoğunluğunu oluşturduğu dikkate alındığında, bölümün ilgi alanına giren sorunların toplumsal ve akademik önemi açıklık kazanır. Bu özne belirlemesine bağlı olarak, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişlileri disiplininin inceleme alanlarının başında istihdam ve işsizlik, çalışma ortamı ve koşulları, iş güvenliği-çalışan sağlığı, ücretler, verimlilik, sendikalar, yoksulluk, gelir dağılımı sorunları, çalışma yaşamını ilgilendiren mevzuat ve başta eğitim, sağlık, sosyal güvenlik olmak üzere sosyal haklar gelir.

7 Bölümümüz öğrencileri lisans ve lisans üstü öğrenim hayatlarında aldıkları eğitim ve edindikleri deneyimler sonucunda önemli mesleklere sahip olmaktadırlar. İşte bu yüzden bölümümüz hocalarının kaygısı, özelde kurumlarımıza ve ülkemize, genelde ise insanlığa bilgili ve nitelikli bireyler kazandırmaktır.

8 LİSANS ÜSTÜ PROGRAMLARIMIZ
Yüksek Lisans Programı (2013) Tezli Yüksek Lisans Programı Doktora Programı (2018)

9 Kurulduğu günden bu yana akademik kapasitesini genişletmeye ve geliştirmeye devam eden bölümümüzde 2018 yılı itibariyle toplamda 2 profesör, 2 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi* olmak üzere 10 öğretim elemanı ve 1 idari personel görev yapmaktadır. * Bunun dışında iki araştırma görevlisi ÖYP gereği farklı üniversitelerde görev yapmaktadır.

10 ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ
ÖĞRETİM ÜYELERİ Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Muhammed KARATAŞ Prof. Dr. Abdulkadir KÖKOCAK Dr. Öğretim Üyesi Taner AKPINAR Dr. Öğretim Üyesi Mete Kaan NAMAL ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ Arş. Gör. Ebru BAŞGÜL Arş. Gör. Hazal YERLİKAYA Arş. Gör. Cansu TEKİN (Ankara Üniversitesi, SBF, ÇEEİ Bölümünde, ÖYP kapsamında 35. madde ile görevlendirilmiştir.) Arş. Gör. Gözde SÜMER (Uludağ Üniversitesi, İİBF, ÇEEİ Bölümünde, ÖYP kapsamında 35. madde ile görevlendirilmiştir.) Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Beyhan AKSOY Dr. Öğretim Üyesi Mustafa KOÇANCI Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Rabia BATO ÇİZEL Dr. Öğretim Üyesi Şerife DURMAZ

11 2018 HEDEFLERİMİZ Bölümümüzün akademik ve idari yapısını güçlendirebilmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak adına her yıl hedefler belirliyor ve bu hedeflere ulaşmak üzere faaliyetler gerçekleştiriyoruz.

12 HEDEFLER 2018 MEVCUT DURUM 2018 Haziran 1 itibariyle 1. Öğretim üyesi sayısının en az 1 kişi artırılması. 2 Profesör, 2 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi 2. Öğretim görevlisi/araştırma görevlisi sayısının en az 1 kişi artırılması. 2 Araştırma Görevlisi 3. Bölüm öğretim elemanlarının hakemli dergilerde en az 5 makale yayınlamış olması. 5 makale yayımlandı. 4. Bölüm öğretim elemanlarının en az 5 ulusal ya da uluslararası bilimsel toplantıya katılması. - 5. Bölüm öğretim üyelerinin ulusal/uluslar arası en az 5 kitap/kitap bölümü yazmaları. 13 kitap/kitap bölümü yayımlanmıştır. 6. Tezli yüksek lisans programına en az 20 öğrenci alınması. 46 aktif ve 4 pasif öğrenci olmak üzere toplam 50 öğrenci öğrenim görüyor. 7. Bölüm tarafından en az 1 kariyer günü, konferans, bilimsel toplantı ya da sosyal faaliyet yapılması. 1 toplantı yapıldı. 8. Multidisipliner doktora programına başvuru yapılması. Doktora programı Mayıs ayında kabul edildi. 9. En az 2 ulusal/uluslararası proje başvurusunun yapılması. 3 proje başvurusu yapıldı. 10. Bologna süreci kriterlerine uygun müfredat ve ders bilgi paketlerinin düzenlenmesi. Ders bilgi paketleri güncellenmeye devam ediyor. 11. Bölüm web sayfasının ders bilgi paketleri ve diğer kısımlarına ait eksikliklerin giderilmesi. Web sayfası kısmen güncellendi.

13 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ KONTENJAN VE PUANLARI
BİRİNCİ ÖĞRETİM

14 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ KONTENJAN VE PUANLARI
İKİNCİ ÖĞRETİM

15 BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRENCİ SAYILARI
Lisans Yüksek Lisans Doktora TOPLAM 671 (603 Aktif / 68 Pasif) 50 (46 Aktif / 4 Pasif) - 721 Yabancı Uyruklu Öğrenci Sayısı 15

16 2018 ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKET SONUÇLARIMIZ

17 2018 ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANKET SONUÇLARIMIZ

18 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ADRES: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dumlupınar Bulvarı Kampüs / ANTALYA TEL: /


"AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları