Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prof.Dr.Tufan Gündüz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prof.Dr.Tufan Gündüz."— Sunum transkripti:

1 Prof.Dr.Tufan Gündüz

2 Yönetim Prof.Dr.Tufan Gündüz (Merkez Müdürü) Yrd.Doç.Dr.Meltem Ekti (Müdür Yardımcısı) Okt.Murat Akkaya (Müdür Yardımcısı) Okt.Dr.Hüseyin Yeniçeri (Birim Başkanı) Okt.Aydan Eryiğit (Birim Başkanı)

3 Personel 13 Okutman: Yabancılara Türkçe Öğretimi Biriminden görevlendirilmiştir. 7 Okutman: Türk Dili Derslerini vermek üzere görevlendirilmiştir. 7 Ek Görevli Okutman (170 saatlik ders açığını kapatmak üzere yapılan dış görevlendirmelerdir.) Okutman açığımız bulunmaktadır.

4 Fizikî Durum Merkezimiz 2014 yılı sonuna kadar Sıhhıye Kampüsünde 1, Beytepe Kampüsü’nde 2 olmak üzere üç ayrı binada faaliyet göstermekteydi. Parçalı yapıya son verilerek bütün birimler tek çatı altında toplanmıştır.

5 Görev ve Faaliyetlerimiz
Merkezimizi 2 temel alanda çalışmaktadır. 1-Üniversitemiz bünyesinde verilmekte olan Türk Dili derslerinin yürütülmesi. 2-Uluslararası öğrencilere Türkçe öğretimi yapılması.

6 Uluslar arası Öğrencilere Türkçe Öğretimi Birimi

7 Türkçe Hazırlık Dersleri (TRK 110)
TRK 110 kodlu “Türkçe Hazırlık” dersleri Üniversitemizin öğretim dili kısmen veya tamamen Türkçe olan bir bölümünde okuyacak hiç ya da yeterince Türkçe bilmeyen uluslararası her öğrenci okuyacağı bölüme başlamadan önce bu Türkçe Hazırlık kurslarına katılmak ve Türkçe Yeterlik Sınavını geçmek zorundadır

8 Avrupa Dil Portfolyosu
Türkçe Hazırlık Dersleri akademik yılın her iki döneminde de devam etmektedir. Türkçe Hazırlık, Avrupa Dil Portfolyosuna uygun olarak A1, A2, B1, B2 ve C1 olmak üzere 5 kur ve hemen akabinde 160 saat Akademik Türkçe Dersi olarak düzenlemiştir.

9 Kurlar Her bir kur 160 saattir. Beş kur için toplam 800 saat ders verilmektedir. Hazırlık sınıflarında her gün 6 saatten haftada 30 saat ders verilmektedir. Her kur ortasında birinci ara sınav ve her kur sonunda da ikinci ara sınav (kur sınavı) yapılır. Öğrenci C1 seviyesinde bitirme pozisyonuna gelir. Öğrencilere bundan sonra 160 saat Akademik Türkçe Dersi verilmektedir.

10 960 saatlik bu yoğun program için üniversitemizin normal akademik takvimi yeterli olmamaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin dönem tatilleri kısa tutulmakta; normal dönem tatiline denk gelen zamanın bir kısmında derslere devam edilmektedir. Diploma sınavından 65/100 alan öğrenci başarılı sayılmaktadır.

11 Birimimizde Türkçe Hazırlık okuyan öğrenciler 3 kaynaktan toplanmaktadır
Burssuz Hacettepe Üniversitesi öğrencileri (lisans, yüksek lisans ve doktora) YTB Türkiye Bursları burslusu olup Hacettepe Üniversitesinde eğitim görmeleri kararlaştırılanlar (lisans, yüksek lisans ve doktora) Kişisel imkanlarla Türkçe öğrenmeye çalışan yabancılar

12 Bahar Dönemi itibariyle HÜTÖMER’de Türkçe Hazırlık Okuyan Öğrencilerin Kaynaklarına Göre Sayısal Dağılımı (Haftalık Ders Saati 30) Hacettepe Öğrencisi (Burssuz) 26 Hacettepe Öğrencisi (YTB’den Burslu) 74 Özel Öğrenci 19 Değişim Programı 1 Toplam Öğrenci Sayısı 120

13 Uluslar arası Öğrencilere Yönelik Diğer Dersler
Temel Türkçe Dersi (TRK127 ve TRK128) Türkçe İletişim Bilgileri (Başlangıç) Dersi (TRK151) Türkçe İletişim Bilgileri (Orta) (TRK152)  Türkçe Dil Becerisi Dersi (TRK111 ve TRK112)

14 Merkezimizde öğretim gören öğrencilerin sayısını arttırmak ve bu vesile ile Üniversitemize daha fazla uluslar arası öğrenci kazandırmak amacıyla özellikle Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile ilişkilerin geliştirilmesine gayret sarf edilmektedir. Dış İlişkiler

15 Yaz Kursları 2015 yaz döneminde Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde ülkemize gelecek öğrencilere, birimimizin yoğun Türkçe kursları düzenlemesi için ilgili kurumla görüşmeler sürdürülmektedir.

16 Euro-campus Rektörlüğümüzün talebi üzerine Euro-Campus online dil platformunun Avrupa Dil Portfolyosuna göre yeniden tanzim edilmesi, yeni soru ve programların konulması görevi Merkezimiz tarafından yapılmakta olup üniversitemizin logosuyla birlikte yakında yayına alınacaktır.

17 Diğer Çalışmalar

18 YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARI

19 Yabancılara Türkçe öğretmek isteyenlere yönelik temel eğitim amaçlanmıştır. Bu konuda Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’ndeki Yabancılara Türkçe Öğretimi Anabilim Dalı’ndan geniş destek alınmaktadır.

20 OSMANLICA ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
Üniversitemizde Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Halk Bilimi, Sosyoloji gibi bölümlerinde Osmanlıca eğitimi almış olan öğrencilerimizin mesleğe başladıklarında avantajlı durumda olmalarını sağlamak amacıyla açılmıştır.

21 Akademik Türkçe Merkezimiz, Üniversitemize yönlendirilecek uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak akademik Türkçe öğretimine ağırlık vermek üzere çalışmalara başlamıştır. Öncelikli hedef Tıp Türkçesi olacaktır.

22 Projeksiyon Merkezimizin şu andaki tek hedefi gelecek dönemlerde öğrenci sayısını arttırmak, Hacettepe Üniversitesi’nin marka değerini dil eğitimi alanında da yükseltmektir.

23 Teşekkür Ederim. Prof.Dr.Tufan Gündüz


"Prof.Dr.Tufan Gündüz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları