Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
M. E.M. YAPILAN KUAFÖRLÜK MESLEK DALI USTALIK- KALFALIK SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNDE YAŞANILAN GÜÇLÜKLER Kua.Öğr.FİLİZ YILDIZ.
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
Güvenlik Kültürü ile İSG Politikaları Oluşturulmasında ve Uygulamalarında Sosyal Diyalogun Rolü Prof. Dr. Serpil AYTAÇ.
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
İŞVEREN VE ÇALIŞANLAR HAKKINDA NELER BİLİYORUM
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Selçuk Üniversitesi Müh. Mim. Fak. Endüstri Mühendisliği Bölümü
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
İSG POLİTİKASI VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNDE SOSYAL DİYALOĞUN ROLÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL BİLGİLER
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA
YİĞİT OĞUZ DUMAN TÜRKİYE PERSONEL YÖNETİMİ DERNEĞİ BAŞKANI.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
SENDİKALARIN ENDÜSTRİYEL DEMOKRASİYE KATKISI VE SENDİKA İÇİ DEMOKRASİ
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
İş Hukukunun Kapsamı.
ÖĞR. GÖR. ELİF ÜNALAN ÖZÇELİK
Sendikaların İşlevleri
1.Hafta NEONATOLOJİYE GİRİŞ
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
The Inventor & Investor Relationship: “Legal Aspects” G. Ayçin BALCIOĞLU, LL.M. Attorney at Law & Patent Attorney TÜBİTAK BİLGEM - Technology Transfer.
İŞ KANUNUNUN UYGULAMA ALANI
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU
OFİS MOBİLYALARI(39) VE AHŞAP MOBİLYA(40) SANAYİİ MESLEK KOMİTELERİ GENİŞLETİLMİŞ ORTAK SEKTÖR TOPLANTISI Prof.Dr K.Hüseyin KOÇ İ.Ü.Orman Fakültesi, Orman.
1 1 Dünyada her yıl 2 milyon 310 bin ( Günde 6300, 15 saniyede 1) insan iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirmektedir
1/28 Sunum Planı  Kurumumuz Meslek Mensupları İlişkisi  Sosyal Güvenlik Mevzuatına İlişkin Beklentilerimiz  Kayıtdışılığı Önlemeye İlişkin Beklentilerimiz.
AHMET YİĞİTALP. Dünya İstatistikleri Türkiye İstatistikleri 17 3 Türkiye ve Dünyada İSG 24 İlave Çalışma Notları 1 2 İHE İGU-C İGU-B İGU-A
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR Sayılı İş Kanunu: 1. Madde “Bu kanun 4. Maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri.
Dünyada her yıl 2 milyon 310 bin ( Günde 6300, 15 saniyede 1) insan iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirmektedir. 2 2.
ÜCRET BORDROSU Brüt Ücret Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintileri
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇİĞLİ HİZMET MERKEZİ HOŞGELDİNİZ.
1. ADIM İşyerini Kayıtlı Hale Getir. İŞYERİNİN BİLDİRİLMESİ 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamında sigortalı çalıştırmanız halinde, işyeri bildirgenizi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
Sendikaların İşlevleri
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Nitelikli Verinin Toplanması ve Yönetilmesi 2) Ortak Veri Modeli 4) Örnek Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği.
İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri: Genel Bakış
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ EnSaTurk Mühendislik.
ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİYORUZ!
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
Bireysel Emeklilik Sistemi
Ünite 2 Öğr. Elemanı: Dr. M. Cumhur AKBULUT
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TARIM EKONOMİSİ ve İŞLETMECİLİK DERS NOTLARI
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ VE TÜRKİYE ‘DE DURUM Öğr. Gör. Elif ÜNALAN ÖZÇELİK

ÇALIŞANLARIN ÖZELLİKLERİ Küçük yaşta çalışanlar vardır. Çalışanların genel eğitim düzeyi düşüktür. Çalışanların genel sağlık düzeyleri düşüktür. Çalışanların mesleki eğitimleri yeterli değildir. Sigortasız çalışma söz konusudur. Çalışanlar örgütlü değildir.

İŞYERLERİNİN VE İŞVERENLERİN ÖZELLİKLERİ Tarım işleri yaygındır. İşverenlerin genel ve mesleki eğitimi yeterli değildir. Kullanılan teknoloji eskidir. İşyerleri olarak küçük işletmeler hakimdir. İş yeri sağlık ve güvenlik hizmeti bakımından yetersizlikler vardır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN DÜZENLEMELER İş sağlığı ve güvenliği sorunlarının boyutları iyi bilinmemektedir. İş sağlığı ve güvenliği alanında yetişmiş eleman sayısı yeterli değildir. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı eskidir. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatının kapsamı yeterli değildir. İş sağlığı ve güvenliği düzeyi düşüktür. İş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırmalar yeterli değildir. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki denetimler yeterli değildir.

TÜRKİYE’de DURUM