Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Nitelikli Verinin Toplanması ve Yönetilmesi 2) Ortak Veri Modeli 4) Örnek Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Nitelikli Verinin Toplanması ve Yönetilmesi 2) Ortak Veri Modeli 4) Örnek Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği."— Sunum transkripti:

1 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Nitelikli Verinin Toplanması ve Yönetilmesi 2) Ortak Veri Modeli 4) Örnek Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda istatistik oluşturmaya yarayacak nitelikte veriler toplanamamaktadır. Standart bir veri modelinin ve merkezi bir veritabanının olmayışı bu durumun başlıca nedenleri olarak sıralanabilir. 1) Giriş İşyerinde gerçekleştirilen herhangi bir İSG faaliyetini ifade edecek veri yapısında hangi verilerin yer alması gerektiğini ifade eden bir şablondur. İstatistik oluşturmaya uygun olmalı Tanım verilerinin sayısal karşılıkları kullanılmalı Tanım verilerinin sayısal ve sözel karşılıkları merkezi olmalı 6) SONUÇ 3) Temel Başlıklar EGEROBOT www.isgsis.com 5) Teknolojik İletişim Modeli Çalışma Planı Eğitim Planı Eğitim Uygulaması Risk Değerlendirmesi Kurul Toplantısı Acil Durum Planı Acil Durum Senaryosu Acil Durum Tatbikatı Ekipman Envanteri Ekipman Kontrol- Bakım Muayene İşyeri Olayı Ortam Ölçümü D/Ö Faaliyetler Çalışma Planı ISYERI_SGK_SICIL_NUM CALISMA_PLAN_TARIHI CALISMA_PLAN_ADI CALISMA_PLAN_SORUMLULARI (AD,SOYAD, TC_KIMLIK_NO, GOREV) CALISMA_PLAN_FAALIYETLERI (TARIH, FAALIYET, GERCEKLESME DURUMU) KAYDEDEN_BILGILERI (AD,SOYAD, TC_KIMLIK_NO, GOREV) ÇSGB için Ülkedeki tüm işyerlerinin İSG verilerinden anlık olarak istatistik elde edilebillecektir. Ülkedeki tüm işyerlerinin İSG faaliyetlerinde standartlara uygun çalışması sağlanacaktır. İşverenlerin İSG mevzuatına uygun hareket etmesi sağlanacaktır İş kazası ve meslek hastalıklarının azalması sonucunda SGK giderlerinin de azaltılması sağlanacaktır. Gerektiğinde dğer bakanlıklar ile de veri ve bilgi alışverişinde bulunulabilecektir. Uluslararası arenada itibar kazanılacaktır. Ülkede her çalışanın daha verimli ve daha bilinçli çalışması ile ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.


"İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Nitelikli Verinin Toplanması ve Yönetilmesi 2) Ortak Veri Modeli 4) Örnek Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları