Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO"— Sunum transkripti:

1 Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO

2 Program Hakkında Avrupa Birliği Müktesebatının Üstlenilmesine İlişkin Türkiye Ulusal Programı incelendiğinde Avrupa Birliğine üyelik sürecinde Sosyal Politika ve İstihdam alanında mevzuat uyumlaştırılması gerekmektedir Sayılı İş Kanunu’nun iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili 77 ila 89. Maddeleri Ulusal Programdaki iş sağlığı ve güvenliği açısından mevzuat uyumlaştırılmasının yasal zeminini hazırlamış ve sonrasında AB direktifleri mevzuatımıza yönetmeliklere ve 6331 sayılı Kanunla aktarılmıştır. Ülkemiz ekonomik yapısı içinde yer alan, kamu ve özel sektöre ait tüm işletmelerin ihtiyacı olan, işçi sağlığı ve güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi amacıyla programın açılması öngörülmüştür. Yetiştirilecek personel, İş güvenliği organizasyonu, mühendislik düzeyinde olan işletmelerde mühendisliğin bir alt kademesinde, mühendislik düzeyinde olmayan işletmelerde ise, işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek bilgi ve yeteneğe sahip olacaktır.  İşletmelerde İşçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasının önde gelen amacının çalışanın hayatının ve sağlığının korunması yanında üretimin ve işletmeninde güvenliğinin sağlanmasıdır.

3 Amaç Programımızın amacı; endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan iş güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonu ve iş güvenliği sorumluluğu üstlenebilecek yetenekte 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı' ihtiyacını karşılamaktır. Bunun yanı sıra işyerlerinde risklerin minimize edilerek sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek işçi ve fabrika iş veriminin artması, herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve bu sayede işletmenin karlılığını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. 27 Kasım 2010 tarihinde sayılı yönetmenlikle İş Sağlığı ve Güvenliği Programı mezunları teknik eleman olarak kabul edilmiştir. C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık belgesini, mühendislerle aynı haklara sahip olarak, sertifika eğitimi ve sınavında başarılı olmak koşuluyla almaları sağlanmıştır. Ayrıca yine mühendis ve mimarlarla aynı sürelerde ve sınavlarla B ve A uzmanlık belgesi alma hakkını da elde etmişlerdir. Mezun olan öğrencilerimiz, İş Güvenliği uzmanı olarak Türkiye’deki tüm işletmelerde görev alabilirler.

4 Hedef Bu programda, İş sağlığı ve güvenliği konusunda yasal mevzuatı takip eden ve yorumlayan Mesleki etik kurallara uygun davranan, Bir işletmede iş güvenliğinin sağlanabilmesi için alınması gereken tüm tedbirleri alan, Çalıştığı kurumun risk analizi yapabilen ve riskleri önlemede gerekli tedbirleri alabilen, İş sağlığı ve güvenliği konusunda gündemdeki olaylara duyarlı ve gelişmeleri izleyen bireyler yetiştirmek, hedeflerimiz arasındadır.

5 Programdan mezun olan öğrenciler, iş yeri çalışma yönetiminin güvenliğini sağlayabilecek, İş Sağlığı ve Güvenliği kayıt, dosyalama, izleme yönetimine hakim, tüm acil durumlarla ilgili yasal prosedür takibi ve uygulanmasını yapabilen, başta işyeri olmak üzere, profesyonel acil durum kuruluşları ve bölgedeki komşularla haberleşme ve organizasyon konusunda danışmanlık hizmeti sunabilen, risk analizleri, çözüm önerileri   ve buna bağlı planlama ile bütçelendirmelerini yapabilen, çevre güvenliği ile ilgili planlama ve yönetim bilgisi ile donanmış, başta işyeri olmak üzere, profesyonel acil durum kuruluşları ve bölgedeki komşularla haberleşme ve organizasyon konusunda danışmanlık hizmeti sunabilen, mesleğinin gerektirdiği lisan bilgisine sahip hale gelecektir.  Okulumuz sanayiinin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak sektörün beklentilerine uygun bilgi ve beceriye sahip, temel bilgileri sağlam, araştırmacı, analitik düşünebilen, meslek etiğini benimsemiş, sorumluluklarının bilincinde, grup çalışmalarına yatkın ve çalışkan Teknik Elemanlar yetiştirmeyi kendine amaç edinmiştir. 

6 Dikey Geçiş İmkanları Programdan mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi İşletme Sağlık Yönetimi Sosyal Hizmet bölümüne devam edebilirler.

7 Öğretim Elemanları Öğr.Gör.Dr. Zeynep Özmen Bol


"Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları