PROJENİN AMACI AB ülkeleri düzeyinde “Ameliyat Öncesi Ve Sonrasın da Hastalara Uygulanan Solunum Egzersizleri Ve Hemşirelerin Rolü” konusunda bilgi ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Advertisements

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci AB Mesleki Eğitim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
H.Ü. Meslek Yüksek Okulu tarihinde H.Ü. Meslek Yüksek Okulu’nda görevime başladım. Bu tarihten itibaren listelenen işler sırasıyla yapılmıştır.
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
TOPLUM HİZMETLERİ PROGRAMI
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALI HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Bilgilendirme Toplantısı
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
YB 207- UĞRAŞ TERAPİSİ FZT. MELİS BAĞKUR.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TURİZMDE EĞİTİM SORUNLARI
Dünya Çocuk Bilim Derneği
GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
3.GRUP SEVİLLA/İSPANYA GRUBU. Soru 1: Projedeki amaçlarınıza ulaşabildiniz mi? Proje amaçlarınıza hangi faaliyetleri yaparak ulaştınız? Proje amaçlarınızda.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
ARÇELİK ANONİM ŞİRKETİ İLE YAPILAN MESLEKİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
ERASMUS
SİMAV İBNİ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM KONSEPTİ
İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM KONSEPTİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASINDA HASTALARA UYGULANAN SOLUNUM EGZERSİZLERİ VE HEMŞİRELERİN ROLÜ

PROJENİN AMACI AB ülkeleri düzeyinde “Ameliyat Öncesi Ve Sonrasın da Hastalara Uygulanan Solunum Egzersizleri Ve Hemşirelerin Rolü” konusunda bilgi ve deneyim kazandırarak nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

AYRICA; Ev sahibi ülkede sağlık personeli ilişkilerini gözlem- leyerek kendi iletişim becerilerini geliştirmek, Proje geliştirme ve yenilikleri takip etme fikrini aşılayarak mesleki eğitim sektöründe yenilikçi ruha sahip öğrencilerin oranını artırmak, Yaşam boyu öğrenmeyi desteklemek, Avrupa ile işbirliği sağlanarak Bilgi Platformunun kurulmasına katkı sağlamak gibi amaçları içermektedir.

Kurum Yetkilisi Veysel KANDEMİR Okul Müdürü Proje Koordinatörü Proje Öğretmeni Emine KÖSE Sevgi AYDIN Hemşirelik Öğrt. Hemşirelik Öğrt.

PROJE YEREL ORTAKLAR:. GÖLCÜK FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROJE YEREL ORTAKLAR: *GÖLCÜK FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ *KÖRFEZ MEVLANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

PROJE HAREKETLİLİĞİ 1 Proje sahibi kurum: Hemşirelik bölümü 11. ve 12 PROJE HAREKETLİLİĞİ 1 Proje sahibi kurum: Hemşirelik bölümü 11. ve 12 .sınıf öğrenciler arasından başvuru formunda belirtilen kriterlere uygun olarak belirlenmiş 16 Öğrenci,2 öğretmen. 3-17 Mayıs 2015 Almanya

PROJE HAREKETLİLİĞİ 2 Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü 8 öğrenci ,1 Öğretmen. 12-25 Nisan 2015 .Polonya.

PROJE HAREKETLİLİĞİ 3 Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü 8 Öğrenci,1 Öğretmen. 25 Mayıs-6 Haziran 2015- Romanya

EV SAHİBİ KURUMLAR. Capio Deutsche Klinik Otterdorf EV SAHİBİ KURUMLAR *Capio Deutsche Klinik Otterdorf *Klinik Am Bürgerpark *Bbc Cux School Mesleki Eğitim

Capio Deutsche Klinik Otterdorf Almanya’nın Niedersachsen eyaletinde Otterndorf şehrinde, sahilde konuşlanan hastane, 1914 yılında kurulmuş köklü bir hastanedir. 111 yatak kapasitesine, 5 yoğun bakım ve 10 gözlem odasına 2 ameliyathaneye sahiptir. Gelişmiş sağlık teknolojisi ve modern tesislerinde 26 kişilik hekim kadrosuyla hizmet veren hastanede; *Genel Cerrahi *Geriatri * Dahiliye *Ortopedi * Jinekoloji *Yoğun Bakım * KBB * Anestezi

Mesleki Gözlem ve Eğitimlerimiz BBC CUX MESLEKİ EĞİTİM OKULU

edildi. 19 dalda mesleki eğitim veren okulun bazı bölüm- “ BBC CUX SCHOOL” isimli büyük bir meslek lisesi ziyaret edildi. 19 dalda mesleki eğitim veren okulun bazı bölüm- lerinde (fırıncılık, pasta üretimi, aşçılık, garsonluk, araba montaj ve tamiri, kimya, kombi yapım ve onarımı, bilgisayar operatörlüğü, kuaförlük, ahşap,diş teknisyenliği,matbaa ve basım,inşaaat, vb.) bizzat okul müdürünün anlatım ve reh- berliğinde gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Okul ve Almanya eğitim ve uygulamaları hakkında bilgi alındı. Burada dikkatimizi çeken noktalardan bazıları; -Bir ders saatinin 90 dakika oluşu. -Öğrencilerin staj yaptığı işletmeler tarafından iş sahibi yapılışları, - Disiplin uygulamaları, -Okul müdürü ve öğretmenlerin atama şekilleri, -2400 mevcutlu okulda her öğrencinin ihtiyaç duyduğunda yararlanacağı bilgisayar ve internet ağının var oluşu, - Özellikle mesleki eğitimde yaş sınırı aranmaksızın uygulamaya ağırlık verdikleri ve İyi uygulamalar neticesinde mesleki alanda geliştikleri görüldü. Sağlık meslek alanında ülkemizin daha çok sayıda personel yetiştirdiği fark edildi.

Capio Klinic Otterndorf

Klinik ziyaretlerimizde Almanya protokol- lerine istinaden öğrencilerimiz hastalar üzerinde birebir staj çalışmaları yapmamışlardır. Ancak hastanenin her bir klinik ve birimlerin de ayrıntılı gözlem ve inceleme yapma imkanı bulmuşlardır.

Özellikle Geriatri ve Fizik Tedavi Klinikleri ile ilgili dikkat çeken ayrıntılar; -Hastaların tanılarına ve tedavilerine yönelik tüm donanımın mevcut olması( Duyu motor egzer siz aletleri,tırmanma ve yürüme bantları,Hidro- terapi havuzları,otomatik egzersiz aletleri,vb.) -Geriatri hastalarının en fazla 14 gün yatmaları, -Geriatri hastalarının yemeklerini mutlaka yemek odasında ve kendilerinin yemesi,***

Dikkat Çekenler -Hastaların her türlü büyük ve küçük motor egzersizlerine olanak tanınması, - Hemşirelerin rutin işlerinin arasında öğle çay,kahve ikramları ile hastalarını ziyaret etmeleri, -Stajyer hemşirelerin aylık 400-600 Euro tutarında staj ücreti almaları, -Hemşirelerin mecbur kalmadıkça invaziv işlemlere katılmamaları,

FİZİK TEDAVİ EGZERSİZ ALETLERİ

Geriatri Rehabilitasyon Aletleri

Kültür Gezileri Proje ekibinin hastane ve mesleki okul ziyaret, gözlem ve incelemelerinin yanında özellikle kültür alışverişine imkan sağlayan kültür gezileri de yapıl- dı. Cuxhaven, Hamburg, Bremen, Bremerhaven kentleri gezildi, önemli tarihi mekânlar, kiliseler, alışveriş merkezleri, tabii güzellikler incelendi.

Almanya’da dikkatimizi çeken önemli konulardan biri toplumsal kurallar sisteminin oturmuş olması ve herkesin kurallara uymaya özen göstermesidir. Ve bu kuralları genellikle insan hakları çerçevesinde uygulamaktadırlar. Toplumsal güvene dikkat etmektedirler. Saygı unsuruna önem vermektedirler. Çevre temizliğine, mimari estetiğe, özellikle yaşlısı genci sağlıklı yaşam için spor ve egzersizi yaşam tarzına dönüştürmeye dikkat etmektedirler.

Bunun haricinde Hollanda’nın Amsterdam şehrine gidilerek, bu şehre özel mimari yapı ve doğal güzelliklere şahit olundu, Büyük Okyanus’a açılan kanallar görüldü. Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi müzesinin gezilmesi proje ekibimiz,eğitim alanımız için oldukça anlamlı ve verimli geçti. Müzenin ardından Tıp Fakültesi öğrencileri ile derse katılım sağlandı ve ders izlendi.bu dersin öğrencilerimizin ufkunun genişlemesine imkan sunduğunu düşünüyoruz.

AMNTERDAM

Hamburg Belediye Binası Bahçesi

Tüm proje akış sürecini dikkate aldığımızda Ulusal Ajans Erasmu+ AB Projelerinin,gençlerin mesleki eğitim profiline, kültür alışverişine çok güzel katkı sağladığı, özellikle gençlerin farklı çalışmaları görerek ufuklarını açtığı, değişik bakış açıları geliştirmelerine vesile olduğuna inanılmaktadır. Bu çalışmaları düşünen, planlayan, uygulayan devletimizin tüm kurum, kuruluşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Projenin başvuru,değerlendirme,kabul ve uygulanma sürecinde yardım ve desteklerini esirgemeyen okul müdü- rüm sayın Veysel KANDEMİR’e, çalışmalarımıza yardımcı olan meslek dersleri öğretmenim sayın Sevgi AYDIN’a, proje akış hazırlıkları ve uygulama sürecinde sorumluluk bilinci ve ekip ruhu ile bizleri onurlandıran sevgili öğrenci- lerime sonsuz teşekkür ediyorum. Genç yaşlarına rağmen bizleri hiç yormadılar,hem gözlemleyip hem eğlenmeyi bildiler. Onlarla olmak gerçek ten çok keyifliydi.

Bugün zaman ayırarak bizimle olduğunuz bizim heyecanımızı paylaştığınız için siz değerli konuklarımıza ve basınımızın güzide temsilcileri ne teşekkür ediyorum. Başka zamanlarda başka projelerde buluşmak üzere hoşça kalın.