Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim."— Sunum transkripti:

1 GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+ Programı (Hayatboyu Öğrenme veya Gençlik Programı) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."

2 Hastanemiz adına yürütülen Basic Skills at the work place (İş yerinde temel becerilerin geliştirilmesi) isimli proje kapsamında yapılan çalışmalardan örnekler aşağıda belirtilmiştir.

3 Yaşayan Köşe Taşları Proje kapsamında Afyonkarahisar merkez mahallelerinde tespit edilen bakıma muhtaç 80 yaş üzeri yaşlı vatandaşlarımızın evlerine gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yaşlı hastalara basit temel sağlık bakımı ihtiyacı varsa yapıldı. Maddi ihtiyacı varsa Afyonkarahisar valiliğine bilgi verildi. Dezavantajlı grupların tespiti ve tedavilerine yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirmeler hasta bakım elemanı olarak eğitim verdiğimiz. Kursiyerler ve çalışanlarımız tarafından yapılmıştır.

4 Yapılan incelemeler sonrasında evlerinde ziyaret edilen yaşlı ve fakir vatandaşlarımız için acil sağlık müdahalesi, ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor. Afyonkarahisar merkez mahallerinde yaşamakta olan 444 kişiden 392’si proje kapsamında ziyaret edilerek ihtiyaçları tespit edildi.

5 TIBBİ SEKRETER EĞİTİMİ Hastanemizde sekreter olarak çalışmak isteyen ve hali hazırda çalışanlarımıza yönelik sekreterlik eğitimleri verilmiştir. Eğitimler üç ay sürmüştür. Bir eğitim süresi sona erdiğinde yeni bir eğitim programı açılmaktadır.

6 Kursa katılanlara 280 saatlik hazırlanan eğitimler verilmektedir. Eğitim konuları: Halkla ilişkiler Bilgisayar teknolojileri Randevu ve konuk kabulü İletişim teknikleri vb. dir

7 Eğitim neticesinde her dersten başarılı olan öğrencilere sertifika verilmektedir.

8 Diyabet eğitimleri Hastanemizde dezavantajlı hasta gruplarından olan şeker hastalarına düzenli olarak şeker hastalığı ile ilgili olarak eğitim verilmektedir. Şeker hastalığının önemi, Şeker hastalığından korunma yöntemleri Şeker hastalında beslenme yöntemleri anlatılmaktadır. Eğitimler tüm şeker hastalarına açık olup ücretsizdir.

9 Radyo ve TV Programları Yerel radyo ve ulusal bir kanalda düzenli olarak haftada bir gün bir hekimimiz hastaları bilgilendirici bir eğitim programı hazırlamaktadır. Hazırlanan programda hastaların sorularına yanıtlar verilmekte, canlı yayında hastalar telefonda hastalıkları ile ilgili bilgi alabilmektedir.

10 Hastane içinde yapılan tüm eğitimlerde eğitim değerlendirme formları kullanılmaktadır. Eğitim değerlendirme formlarında eğitim öncesi eğitim konusu hakkında eğitim alanların bilgisi değerlendirilmektedir. Eğitim sonrası eğitim konusu hakkında eğitim alanların bilgisi değerlendirilmektedir. Böylelikle eğitimin başarısı ortaya konulmaktadır

11 Eğitim öncesi ve eğitim sonrası arasındaki oran %10 ‘un altında ise eğitimler tekrarlanmaktadır. Yapılan tüm eğitimler hastane sistemine kaydedilmektedir. En fazla eğitime katılan çalışanlarımız yıl sonunda ödüllendirilmektedir.

12 Hastanemiz uluslar arası özelliklere sahip fizik tedavi hastanesi olup fizik tedavi konusunda hastalarımıza yardımcı olacak eğitim broşürleri hazırlanmıştır. En fazla yabancı dezavantajlı grup olarak Irak ve Suriye vatandaşlarımızın hastanemize başvurduğu tespit edilmiştir. Yapılan bir anket çalışmasında sekreterlerimizin Irak ve Suriyeli vatandaşlarla iletişim ve bilgilendirme sorunu yaşadığı tespit edilmiştir. Bu tespit sonrasında her bölümü tanıtıcı Arapça broşürler hazırlanarak dezavantajlı gruplara (Suriyeli ve Iraklı mülteciler) dağıtılmıştır. Fizik tedavi ve Rehabilitasyon hastalarının yaşam kalitesinin artırılması için eğitim eğitim çalışmaları yapılmış ve eğitim sonunda kursa katılan rehabilitasyon hastalarına yönelik (Macaristan’a ekstra) yurt dışı hareketliliği yapılmıştır.

13 Türkiye’ye ve Afyonkarahisar İlimize çok fazla Iraklı ve Suriyeli mültecilerin göç etmesinden ve bu göçmenlerin rahatsızlıklarında hastanemize başvurmasından dolayı onlara yönelik bilgilendirici broşürler hazırlanmıştır. Broşürlere bakan hastalarımız hangi tedaviyi nereden alabileceğini anlayabilmektedir. Ayrıca hastanemiz web sitesi (www.hastane.aku.edu.tr) de Türkçe,İngilizce, Arapça ve Rusça dillerine çevrilmiş olup tüm hastalarımızı daha fazla bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.www.hastane.aku.edu.tr

14 Bazı çalışanlarımıza İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeleri için İngilizce konuşma kursu düzenlenmiştir. Temel İngilizce bilgisi olan çalışanlarımız yabancı hastalara karşı en azından yön tayin edebilmeleri, isim soy isim sorabilmeleri gibi bazı temel bilgilerini artırma olanağı bulmaya başlamışlardır.

15 Hastanemiz çalışanlarına ve hastalara yönelik bir anket hazırlanmış olup anket verileri doğrultusunda çalışanların ve dezavantajlı hasta gruplarının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sürekli iyileştirme çabasına girilmiştir. Rehabilitasyon hastalarına yönelik egzersiz yapma ve rahatlamalarına yönelik eğitimler verilmiştir.

16 Hastanemizde ilk defa yüz yüze anket yapılmasının yanında proje kapsamında telefonla anket yapılmaya başlanmıştır. Hastaların beklentileri doğrultusunda gerekli iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu doğrultuda çalışanlarımıza kişisel gelişim eğitimleri verilmiştir. Yine çalışanlarımıza hasta hakları konusunda eğitimler verilmiştir.

17 Hastalarımıza yüz yüze yapılan anket yönteminde temizlik personelinin asıl görevlerini tam olarak yapmakta sıkıntı yaşadıkları görülmüştür. Bunun giderilebilmesi için uygulamalı temel, basit bir temizlik eğitimi yapılmıştır.

18 Hastaların yanı sıra çalışanlarımıza da anket uygulaması yapılmış ve beklentileri saptanmıştır. Onlara yapılan ankette de yabancı uyruklu hastalar ile iletişim sıkıntısı olduğu tespit edilmiş ve bunun için de hastane broşürü ve kataloğu hazırlanmıştır.

19 Proje kapsamında bir web sitesi tarafımızca oluşturulmuştur. (http://www.gru-basicskills.aku.edu.tr/)http://www.gru-basicskills.aku.edu.tr/ Ülkemizin ve diğer ortakların yaptıkları bu sitede sürekli olarak yayınlanmaktadır. Proje bitiminden sonra da yapılan iyileştirmeler bu sitede yayınlanmaya devam edecektir.


"GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları