Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018"— Sunum transkripti:

1 VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018

2 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Vizyon Belgesi çerçevesinde geliştirilmiş 7 adet alan bulunmaktadır.
Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Akademik Gelişim Alanı Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Çevre ve Paydaşlarla İşbirliği Alanı İzleme ve Değerlendirme Alanı

3 EĞİTİM ORTAMLARI VE FİZİKÎ İMKÂNLAR ALANI

4 Eğitim - Öğretim yılında Şehit Mustafa Serin Orta Okulu´nda eğitim-öğretime devam edecek olan okulumuzun bahçesi ilçemizin güzide okul bahçelerinden birine sahiptir.

5 ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ ALANI

6 Eğitim - Öğretim Yılının Burhaniye İmam Hatip Okulu ve HMFK AİHL açısından daha verimli geçebilmesi adına değelendirme toplantısı yapıldı. Yıl içinde ortak yapılabilecek faaliyetler üzerinde durularak fikir alışverişinde bulunuldu.

7 Bakanlık ve mahalli hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılan öğretmenlerimiz tecrübelerini paylaştı.Okul Müdürü Mehmet AKÖZ, hizmet içi eğitim faaliyetlerinin gerek kişisel gerekse mesleki gelişimimize katkısı yadsınamaz bir gerçektir dedi. Ayrıca hizmet içi faaliyet takvimi de incelenerek bu eğitimlere katılım sağlanması gerektiği ifade edildi.

8 Okul Müdürü başkanlığında toplanan kurul ve komisyonlarımız yapılan çalışmaları değerlendirdi.

9 AKADEMİK GELİŞİM ALANI

10 Okulda öğrendiklerimizi ilçemiz camilerinde uyguluyoruz
Okulda öğrendiklerimizi ilçemiz camilerinde uyguluyoruz. Her perşembe farklı bir kırsal mahallede yatsı namazı, her cuma sabah ilçe merkezindeki camilerimizde sabah namazı programlarımıza devam ediyoruz.

11 "Çok kitap okuyacağız.Bie ibadet gibi zaman ayıeracağız okumaya ve öğrenmeye..." düsturundan hareketle "okuma saati" projemize ilçe Kaymakamımız Sayın Hüseyin ÖNER, Belediye Başkanımız Sayın Nejdet UYSAL, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ferhan LEVENT ve İlçe Müftümüz Sayın Hacı Öz de katılarak okulumuzu şereflendirdiler.Okuma saatimizden sonra Sayın Kaymakamımız öğrencilerimizle "Öğrenmenin Değişik Yolları" , öğretmenlerimizle ise yapılacak olan yeni okul binamız üzerine sohbet ettiler. 

12 ÖĞRENCİ MESLEKİ GELİŞİM ALANI

13 Sene başında yapmış olduğumuz planlarımız doğrultusunda köylerde yatsı namazı ve her cuma sabahı farklı bir camiide sabah namazı ile mesleki uygulamalarımızı gerçekleştiriyoruz.

14 Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından eğitim-öğretim yılında başlayıp yılında da devam ettirmeyi planladığımız "HER CUMA SABAHI FARKLI CAMİDE SABAH NAMAZI" VE "HER PERŞEMBE FARKLI BİR KÖYDE YATSI NAMAZI" Programlarımızla alakalı Burhaniye Müftüsü Sayın Hacı ÖZ ile istişarelerde bulunduk.Gittiğimiz camilerde öğrencilerimizin görev alma istemeleriyle alakalı talebimizi ilettik.Ayrıca okulumuzu tanıtma hususunda da vermiş oldukları desteğin artarak devam etmesini istedik.Bugüne kadar vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek toplantımızı sonlandırdık.

15 DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SPOR, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI

16 BURHANİYE İMAM HATİP ORTAOKULUNDA AŞURE SEVİNCİ 06/10/2017 tarihinde Burhaniye İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü öğrenci, öğretmen ve velileriyle birlikte örnek teşkil edecek bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Aşure etkinliğine İlçe Kaymakamı Sayın Hüseyin ÖNER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan LEVENT, AK Parti İlçe Başkanı Onur BEDİR Ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Okul Müdürleri katıldılar.

17 Okulumuz Kültür ve Edebiyat Kulübü olarak öğrencilerimize sözlük kullanma alışkanlığı kazandırmak; sözlük kullanımını özendirmek, sevdirmek amaçlı sözlükten kelimeleri en hızlı bulma esasına dayanan bir yarışma düzenledik. Tüm sınıflarda uyguladığımız yarışmalarda, her sınıfın en hızlı sözlük kullanan öğrencisini seçtik.

18 Öğrencilerimizin akademik ve sportif yeteneklerini geliştirici çalışmalarımız devam ediyor. 

19 ÇEVRE VE PAYDAŞLARLA İŞBİRLİĞİ ALANI

20 Okulumuzda "Sağlıklı Yaşam" ve "Obeziteyle Mücadele" konularında Burhaniye Halk Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilerimize seminer verildi

21 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılı sene başı veli toplantısını 30. 10
Eğitim - Öğretim yılı sene başı veli toplantısını tarihinde gerçekleştirdik.

22 "Eğitim Danışmanlığı" projemiz kapsamnında sürdürmekte olduğumuz çalışmalardan veli ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.8. sınıf öğrencilerimizde A.F.GÜVEN, F.BEKİŞ, H.B. OKLU, F.İBİŞ, K.ÇOBAN isimli öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettik.Bizleri en güzel bir şekilde misafir eden değerli velilerimize çok teşekkür ederiz.

23 İZLEME VE DEĞERLENDİRME ALANI

24 Öğrenci ve öğretmenlerimizin okulla ilgili dileklerini yazılı olarak talep edebilmelerine imkan vermek amacıyla DİLEK KUTUSU uygulamasını hayata geçirdik.

25 Öğrencilerimize okula uyum, devamsızlık ve disiplin konularında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

26 Daha kaliteli işler yapabilmek adına velilerimize okuldaki uygulamalarımızla ilgili görüş ve önerilerini de sunabilecekleri bir anket hazırlayarak okul internet sitesinde yayınladık.

27


"VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları