Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve."— Sunum transkripti:

1

2 Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından, TR-31-E R3 proje numarasıyla fonlanmış bir projedir. Bu proje “Disleksi”nin geniş kitlelerce bilinmesini ve bu konuda disleksik bireylere nasıl daha iyi yardımcı olunabileceğinin öğrenilmesini hedeflemektedir.

3 Disleksi eğitiminin önemine dikkat çekmek
Disleksi eğitiminin ne derece önemli olduğu, ana babalar tarafından bilinmemektedir. Kişiliğin geliştiği, çocuğun temel bilgi, beceri ve alışkanlıklarının oluştuğu bu dönemde çocukların mutlaka disleksi eğitimi alması gerekmektedir. Projemiz, yapılacak faaliyetlerle halkın dikkatinin konuya çekilmesini sağlayacak ve halkın bilinçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

4 İlimizdeki durumun tespitini yapmak
Proje çerçevesinde gerçekleştireceğimiz çalışma ziyaretleri ile kurumlarımızda yapılan faaliyetler, projeler ve geleceğe ilişkin planlar öğrenilecek, disleksi eğitimi alanında ilimizin bir fotoğrafı çekilecektir. Destekleyen Kurumlar: İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi İzmit Belediyesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı Ümmü Kumru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yenidoğan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

5 Avrupa’da uygulanan iyi örneklerin paylaşılmasını sağlamak
Disleksi eğitiminde başarı yakalanabilmesi için en önemli unsur, eğitimcilerin nitelikli eğitim verebilmeleridir. Projemize katılacak olan Romanya (Association for Intercultural Dialogue) ve Sırbistan (Association of Citeznes Educational Center of Roma) Disleksi Eğitimine ilişkin aktif olarak görev yapmaktadırlar. Bu ortakların gruplarında birer kreş öğretmeni yer alacak ve bu alandaki çalışmalarını aktaracaklardır. Tüm grupların Disleksi Eğitimiyle ilgili yapacakları sunumlar, Avrupa’daki uygulamalar konusunda iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayacaktır. Projemize yalnızca grubumuzu oluşturan arkadaşlarımız değil, mevcut Disleksi Eğitimi öğretmenleri ve üniversitemizin ilgili bölümünde okuyan öğretmen adayları da katılacak olup, onların aktif katılımı, görüşlerini açıklamaları ve konuya ilişkin bilgi donanımlarını geliştirmeleri Disleksi Eğitimi hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yardımcı olacaktır.

6 Öğretmen adaylarını motive etmek
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölümünde okuyan genç arkadaşlarımızın projeye katılımları sağlanacak ve böylece onlar da faaliyetlerin bir parçası olarak kendilerini geliştirecek, motivasyon kazanacak ve bir eğitim gönüllüsü olarak yerlerini alacaklardır.

7 Disleksi eğitimine ilişkin Avrupa Birliği düzeyinde ortak çalışma alanları oluşturmak ve karşılıklı bilgi akışını tesis etmek Gelen ortaklarımız aracılığıyla bilgi edineceğimiz Avrupa’daki Disleksi Eğitimi kurumları ile yeni projeler üretmek ve karşılıklı olarak bilgi paylaşımını sağlamak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu amaca dönük ortak iletişim ağı oluşturulacak ve bilgi akışını çift yönlü olarak sürekli tesis etmek amacıyla yönlendirici ve takip edici olunacaktır.

8 Kültürümüzü tanıtmak ve yeni kültürler tanımak
Yabancı misafirlerimizi geleneksel Türk misafirperverliği çerçevesinde en güzel şekilde ağırlamak, ülkemizin ve kültürümüzün tanıtımını yapmak amaçlarımız arasında yer almaktadır. Proje çerçevesinde oluşturduğumuz olabildiğince zengin gezi ve etkinlik programı ile, yabancı misafirlerimize kentimizi en güzel şekilde tanıtılması hedeflenmiştir.

9 Yaşa, Hisset, Öğret!


"Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları