Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!"— Sunum transkripti:

1 KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
YURTDIŞI OKUL EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ AHMET ANDİÇEN ORTAOKULU SİNCAN-ANKARA/TÜRKİYE

2 Becerileri ve istihdamı artırmak.
ERASMUS + KA 1 PROJESİ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Erasmus+ Programı eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlara açıktır. Bu alanlarla aktif olarak ilgili olan her hangi bir kamu, özel veya kar amacı olmayan kurumlar hibe başvurusu yapabilirler. Programın genel amaçları şunlardır: Becerileri ve istihdamı artırmak. Eğitim, öğretim ve gençlik çalışmalarını modernize etmek. Genç insanlara odaklanmak (ua.gov.tr).

3 ANA EYLEM 1 (KA1) Bireylerin Öğrenme Hareketliliği, bireylere, beceri geliştirme, istihdamlarını artırma ve kültürel farkındalık kazandırma fırsatları sunar. KA1 faaliyetleri kapsamında kurumlar proje yürütmek amacıyla hibe başvurusu yapabilirler. Bu projeler, kurumların öğrenci ve personeline iş tecrübesi, staj, işbaşı eğitimi, eğitim ve öğretmenlik yapma fırsatı sunar (ua.gov.tr).

4 KA1 FAALİYETLERİ ALT EYLEM TÜRLERİ
•Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından yürütülmektedir. • Yükseköğretim öğrencileri ve personeli için hareketlilik projesi. • Mesleki eğitim öğrenici ve personeli için hareketlilik projesi. • Okul personeli için hareketlilik projesi. • Yetişkin eğitimi personeli için hareketlilik projesi. • Gençler ve gençlik çalışanları için hareketlilik projesi.

5 PROJENİN AMACI Projemiz katılımcıların yenilenen ve geliştirilen eğitim anlayışları sayesinde kurumumuzun uluslararasılaştırılmasını, kültürlerarası düzeyde farkındalık yaratarak uluslararası düzeyde işbirliği kapasitemizi artırmayı, öğretim yetkinliklerimizi profesyonel seviyede güçlendirerek öğrencilerimiz üzerinde uzun süreli ve pozitif bir etki yaratılmasını, yapılan hareketliliklerle yabancı dil gelişimine ve kullanılan ya da kullanılacak olan öğretim strateji yöntem ve tekniklerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

6 KATILIMCI SEÇİLME SÜRECİ
Projenin yazılma esnasında Okul panosuna proje ile ilgili genel bilgilendirme asılmış, Projeye katkı sağlayabilecek ve projede yer almak isteyen öğretmenlerin yapması gerekenlerle ilgili ön bilgilendirme yapılmıştır. Daha sonra proje yürütücüsü İngilizce Öğretmeni Derya GÖĞSU’ya gerekli başvurular yapıldıktan sonra kişiler görevleri doğrultusunda Proje ile ilgili görevlerini mesai saatleri dışında yapmaya başlamışlardır.

7 KATILIMCI SEÇİLME KRİTERLERİ
Katılımcılar projenin içeriğinde bulunan bilimsel çalışmalar sebebi ile aşağıdaki kriterler doğrultusunda kesinleştirilmiştir. Panoya asılan yazı ile ilgili başvuru yapma. Eğitim alanında Yüksek lisans ve Doktora yapma. Yabancı dil bilgisi. Seyahat ve ani çalışma ve toplantılarla ilgili saat gözetilmeksizin çağırıldığında gelebilme. Verilen görevi vaktinde bitirebilme. Yapılacak olan çalışmalarla ilgili yetki ve beceri sahibi olma. Sene boyunca Proje Bilgilendirme Toplantılarına katılmış ve Projelerle ilgili deneyim sahibi olma.

8 KATILIMCILAR Bu amaçlar doğrultusunda kurumumuzda görev yapan 10 personelimiz yurt dışında düzenlenen faaliyetlere katılacaklardır. Bu personellerimizden üç tanesi İngilizce Öğretmeni, biri Okul Müdürümüz, iki tane Sosyal Bilgiler Öğretmeni, bir Rehber Öğretmen, bir Türkçe Öğretmeni ve bir tanesi de Müdür Yardımcımızdır.

9 KATILIMCILAR Bu on katılımcıdan 4 tanesi eğitim öğretim üzerine yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamış ya da devam etmekte olan personelimizdir. Projeyi yürütürken her birine farklı ve kendilerine özgü görevler verilecektir.

10 KATILIMCILAR Katılım sağlanan faaliyetler neticesinde personelimiz kendi ulusal sınırlarının dışına çıkacak, farklı kültürel ortamlarda bulunarak yeni deneyimler ve bilgiler kazanacaklardır.

11 KATILIMCILAR Faaliyetlere katılan personelimiz öncelikli olarak kurum içerisinde projenin kazanımlarının yaygınlaştırılması için çalışacak, projede görev almayan diğer personelin bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır.

12 KATILIMCILAR Farklı eğitim ve kültürel ortamlarda bulunmak personelimize yurdumuzdaki eğitim-öğretim faaliyetleri ile gözlem yaptıkları, kursa katıldıkları ülkedeki faaliyetleri karşılaştırma imkanı sağlayacak ve gerekli gördükleri noktalarda edindikleri bilgi ve tecrübeleri kendi kurumlarına aktarabileceklerdir.

13 EĞİTİM SÜRESİ VE YERİ MAYIS TARİHLERİNDE HOLLANDA’NIN ROTTERDAM ŞEHRİNDE EĞİTİMDE ÇAĞDAŞ ÖĞRENME ÖĞRETME YAKLAŞIMLARI, STRATEJİ YÖNTEM VE TEKNİKLER İLE İLGİLİ HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSU GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

14 İÇERİK VE ETKİ Projemiz ortaokul döneminde ders sunumlarındaki yaratıcılığı ve gelişimi desteklemektedir. Projemiz esnasında yapacağımız etkinlikler (multimedya sunumlar, ders resimleri ve proje ödevleri) hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize eğlenceli bir öğrenme-öğretme ortamı sunacaktır.

15 İÇERİK VE ETKİ Öğretmenler öğretim strateji, yöntem ve tekniklerini daha verimli şekilde kullanacak ve bu da sınıfların boğucu havasından kurtulmasını sağlayacaktır.

16 İÇERİK VE ETKİ Başka bir deyişle sınıfları, sıkıcı eğitim ortamları olmaktan çıkartılıp çocukların ihtiyaç duydukları daha eğlenceli alanlara bir anlamda, birer oyun alanına dönüştürecek ve öğrencileri özgür ve aktif yapacak, üretici ve yaratıcı yanlarını ortaya çıkartacaktır.

17 İÇERİK VE ETKİ Öğretmenler farklı ve öğrenci merkezli yöntem ve teknikleri kullandıkça sahip oldukları ya da geliştirmek istedikleri beceri ve yetkinlikleri daha üst düzeylere taşıma şansı bulacaklardır. Böylece öğrenme ortamı daha eğlenceli, verimli ve etkili tekniklerle işleyebilecektir.

18 PROJENİN NİHAİ SONUÇ VE BEKLENTİSİ
Projenin öngörülen diğer sonuç ve etkileri ise tabii ki en başta katılımcıların dil yeteneklerinde gelişme, uluslararası düzeyde işbirliği yapma kapasitesinde artış, sınıf için pratik ve verimli fikirler, eğitim anlayışında uluslararasılaşma, öğretim yöntem ve tekniklerin uygulanışında güven uyandırma, personel hareketliliklerinin teşviki, sınıf ortamında yabancı dil, yeni teknik ve yöntemlerin edinimi, eğitim sistemlerinin kıyaslanması ve iyi uygulamaların genişletilmesi ve öğrencilerin öğrenmelerinin ilerlemesi için okul ortaklıklarının sağlanmasıdır.

19 TEŞEKKÜRLER OKULUMUZUN BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. PROJE EKİBİ


"KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları