Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI"— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
Sunum: Ahmet Uğur Nalçın

2 Nitelikli teknik eleman yetiştirme alanında AB süreci ve bu sürecin bir gereği olarak ortak kullanıma açık fonlar ülkemiz mesleki eğitimine önemli açılımlar sağlamaktadır. Bu kapsamda çok farklı alanlarda mali destek ya da hibeler mevcuttur.

3 AB FIRSATLARI - PROGRAMLAR
Leonardo Da Vinci (LdV) Teknik Eğitim Programı Socrates Genel Eğitim Programı Gençlik Programı

4 Leonardo Da Vinci (LdV) Teknik Eğitim Programı

5 LdV programının hedefi eğitim ve mesleki eğitim konusunda “Avrupa’da bir işbirliği alanı oluşturarak üye devlet vatandaşlarının yaşam boyu öğrenme ve istihdam yaratabilecek bilgi, beceri ve yeterliliklerin arttırılması” politikasını destekleyerek bir bilgi Avrupa’sının oluşumunu desteklemektir.

6 Hareketlilik Pilot Projeler Dil Yeterlilikleri Ülkelerarası Bağlar
Topluluktan Maliyet Alabilecek Faaliyet Konuları Hareketlilik Pilot Projeler Dil Yeterlilikleri Ülkelerarası Bağlar Referans Kaynakları

7 Hareketlilik Bu başlık altında değerlendirilen projeler temel mesleki eğitim görmekte olan gençlere, genç işsizlere ve yüksek öğrenim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilere yönelik ülkelerarası hareketlilik faaliyetlerini içeren “yerleştirme" projeleridir.

8 Pilot Projeler Pilot projeler, yenileşme sürecini hareketlendirmek ve eğitimin ve mesleki rehberliğin kalitesini artırmak içindir.

9 UÜTBMYO’NUN LdV KAPSAMINDAKİ FAALİYETLERİ
“Yeni Teknolojilerin Tarım Makinaları Eğitimine Uyarlanması” isimli proje kapsamında tarım makinaları programından 2 öğretim elemanı İsveç de proje ile ilgili faaliyetlerde bulunmuşlardır. TransAgri isimli tarımsal mesleki eğitimi konusundaki proje Danimarka Ulusal Ajansına sunulmuştur. Bu süreçte İngiltere’den 2 öğrenci Uludağ Üniversitesinde toprak sıkışıklığı ve çevre konularında çalışmalar yapmışlardır.

10 “İngiltere’deki Tekniker Eğitim stratejilerinin İncelenmesi ve uygulanabilir yeni metotların geliştirilmesi” isimli proje kapsamında 4 kişilik bir ekip İskoçya FIFE College’de proje çalışmalarında bulunmuşlardır. İspanya’da 15 öğrenci, Almanya’da 4 öğrenci, İngiltere’de 8 ve yine Almanya’da 15 yeni mezun 3 er ay süreyle alanlarında uygulama yapma imkanı bulmuştur.

11 Avusturya da 2 ve Almanya’da 4 olmak üzere 6 öğretim elemanı değişimi sağlanmıştır.
Farklı meslek alanlarında 10 öğrenci 10 yeni mezunu Almanya ve Avusturya da 3 er aylık yerleştirmeyi içeren iki ayrı proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş olan projelerdir.

12 BİR YERLEŞTİRME PROJESİ (İSPANYA-SORİA)
Oryantasyon Toplantıları Dil Kursu ve Gidilecek Ülke Hakkında Bilgi Alış-Verişi Projenin Dış Ülkedeki Temsilcisiyle Temasa Geçilerek İkamet ve İş Yerlerinin Belirlenmesi ve Öğrencilerin Yerleştirilmesi 12 Haftalık Staj Süresinin Değerlendirilmesi Stajın Tamamlanması

13 Sonuç Olarak; AB-LdV hibe destekleri üretim ve hizmet sektörünün nitelikli işgücü kaynağı olan okullara önemli oranda katkı sağlamaktadır.

14 Bu bağlamda ileride LdV projelerine dahil olacak öğrencilerin LdV’nin kendilerine sunmuş olduğu olanakları iyi değerlendirmeleri ve mutlaka bu tür fırsatları araştırarak en azından farklı kültürleri tanıma şansını yakalamalarını önemsiyoruz.


"MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları