Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
WORD 2010 KULLANIMI (GİRİŞ)
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL , RESİM EKLEME TABLO EKLEME
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
Tarayıcınızı açıp, web sayfası adresinizi giriniz. (1) Sayfa düzenleyebilmeniz için “Giriş” bağlantısına tıklayınız. Giriş yaptıktan sonra sayfaların içeriğini.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Kodlama bilgisi gerekmez!
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Kelime İşlemci Programı
İGOOGLE EBRU KAYA İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Görsel Okur-Yazarlık *
BUL DEĞİŞTİR. ÖRNEK 8 WEB Sitesinden Örnek 9’u İndiriyoruz
ARAYÜZ Yenilikleri – ProQuest Search Widget. The ProQuest Search Widget ProQuest Arayüzü özelliklerine; masaüstüne ve kurumunuzun WEB sitesinde istenilen.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Microsoft Power Point Dersi
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
Web’de Görsel Analiz. YENİLİKÇİ Listeler dolusu verilerin içinde boğulmaya son. Binlerce, milyonlarca veri arasından istediklerinizi şemasal biçimde görsel.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Bilgisayarda Ofis Programları
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
Bilgisayarda Ofis Programları
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Microsoft Office Access
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Microsoft Office Access
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
PowerPoint Konu Anlatımı
Web Tasarımı ve Adobe Muse
- 1 - Microsoft PowerPoint (1) DERSİN AMACI PowerPoint ile etkili sunular hazırlamak Powerpoint ile hazırlanan sayfaları HTML olarak saklamak DERSİN.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Yönetim Paneli Kullanımı
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
BIR BLOG SAYFASı NASıL ANDROID PROGRAMıNA DÖNÜŞTÜRÜLÜR? Yrd. Doç. Dr. Erkan YEŞİLTAŞ.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
Modül 5 WORD 2010 KULLANIMI  OFFICE DÜĞMESİ  HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU  MENÜLER  ŞEKİL, RESİM EKLEME  TABLO EKLEME  ETKİNLİKLER.
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
SEMBOLLER.
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost Sonuç Listesi
WORD KULLANIMI Office Word Programı ile çalışma sayfamıza  Yazı yazabilir,  Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,  Tablolar oluşturabilir,  Resim.
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
powerPoint nedir
Temel Bilgisayar Dersi
form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…
Sunum transkripti:

Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN Adobe Muse Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

MUSE ile dinamik Menü oluşturmak Muse programı, Plan görünümünde oluşturulan sayfalara göre otomatik olarak bir dinamik menü oluşturabilir. Widget kitaplığındaki menüler sekmesinden yatay ya da dikey menüler oluşturulabilir. (sürükle bırak yöntemi ile kalıp sayfasına bırakarak) Oluşturulan menünün sağındaki mavi ok simgesine tıklayarak menü ayarları yapılır. Altsayfaların menüye eklenmesi için burada tüm sayfalar seçeneği aktif edilmelidir.

MUSE ile manuel menü oluşturmak Tek sayfalı sitelerde ya da farklı sebeplerle menüyü kendiniz oluşturmak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için Widget kitaplığından ekrana bir menü ekleyip ayarlar kısmından «menü tipi»ni manuel olarak değiştirin. Sayfada menü butonlarının yanındaki ve altındaki (+) işaretlerini tıklayarak menünüzü geliştirin, yan ve alt düğmeler ekleyin. Oluşturduğunuz düğmelere köprü ekleyerek menünüzü sonlandırın. (+) işaretleri tıklanarak yan veya alt düğmeler eklenir.

Durumlar paneli ile menü ayarı Pencere sekmesinden «durumlar» sekmesini tıklayarak açılan panelde, menümüzün dört hali görünür, buradan düğmenin normal görünümü, imleç üzerine geldiğindeki görünümü, tıklandığındaki görünümü ve etkin sayfadaki görünümü tek tek ayarlanabilir. Bir düğmeye yaptığımız ayarın tüm düğmelere uygulanması için ayarlar panelinde «birlikte düzenle» seçeneğinin aktif olması gereklidir.

Photoshop düğmeleri eklemek Bazı özel nesneler için özel düğmeler oluşturup ekleyebiliriz. Photoshopta hazırlanan düğmeyi normal, fare üzerinde, tıklandığında ve etkinken görüneceği şekli ile katmanlarıyla oluşturup kaydedin. Dosya – «Photoshop düğmesi yerleştir» sekmesini tıklayın. Karşınıza gelen panelde hangi durumda hangi katmanın kullanılacağını seçin.

Widget Paneli Widget’ler web sitelerinde sık kullanılan araçları, hazır olarak barındırırlar. Muse, siteinden farklı widgetler bulup indirebilirsiniz. Bu panelde sitemize eklemek üzere, düğmeler, iletişim formları, menüler, kompozisyonlar, paneller, sosyal medya uygulamaları ve slayt gösterileri mevcuttur. Bir widget seçtiğinizde panelin üstünden neye benzediğini gösteren bir önizleme görebilirisiniz.

Akordeon Panel Yapımı Birbiri ile ilişkili içeriği, alt alta açılan pannellerde bir arada göstermek istediğimizde kullandığımız bir özelliktir. Widget kitaplığı, paneller , akordeon sekmesini tıklayarak oluştururuz. Akordeon renk ayarlarını, düğmelerde olduğu gibi «durumlar» panelinden düzenleyebiliriz. Menülerde olduğu gibi sağ taraftaki «mavi ok» tıklanarak panel ayarlarını düzenleriz.

Sekmeli Paneller Oluşturmak Birbiri ile ilişkili içeriği yanyana paneller oluşturarak görmek istediğimizde kullanırız. Widget kitaplığı, paneller , sekmeli panel sekmesini tıklayarak oluştururuz. Sekme renk ayarlarını, düğmelerde olduğu gibi «durumlar» panelinden düzenleyebiliriz. Menülerde olduğu gibi sağ taraftaki «mavi ok» tıklanarak panel ayarlarını düzenleriz.

Araç İpuçları Eklemek Kullanıcı bir düğmenin üzerine gittiğinde açıklayıcı bir pencere açılmasını eklediğimizde kullanırız. Widget Kitaplığı – Kompozisyonlar – Araç İpuçları sekmesini tıklayarak ekleyebiliriz. Durumlar panelinden görünüm ayarlarını düzenleyebiliriz.

Slayt Gösterileri Eklemek Resim Ekleme Web sayfasında bir alanda birden çok resim göstermek istediğimizde slayt gösterisi ekleriz. Widget kitaplığı – slayt gösterileri sekmesinde birden fazla çeşidi vardır, birini seçerek sitemize ekleriz. Gösterinin sağındaki mavi oku tıklayarak, öncelikle slayt gösterisinde gösterilecek olan resimleri seçeriz. Ve diğer ayarları yaparız. Durumlar panelinden renk ve opaklık ayarlarını yapabiliriz.

İletişim Formu Eklemek Kullanıcıların sitemizden ayrılmadan bizimle iletişim kurabileceği iletişim formları son derece önemlidir. Widget kitaplığı, formlar, sekmesinden basit ya da detaylı iletişim formları oluşturabiliriz. Form renk ayarlarını, düğmelerde olduğu gibi «durumlar» panelinden düzenleyebiliriz. Menülerde olduğu gibi sağ taraftaki «mavi ok» tıklanarak form ayarlarını düzenleriz. Mail’in gönderileceği e-mail adresi Mail gönderildikten sonra kullanıcının yönlendirileceği sayfa

Sosyal Medya Bağlantıları Eklemek Artık kurum ve kişilerin sosyal medyada da sayfaları bulunmaktadır. Sosyal medya widgetleri ile facebook, twitter gibi sayfalara link ve beğeni ekleyebiliriz. Sitemize bir youtube videosu yerleştirebiliriz ya da iletişim sayfamıza Google map aracılığı ile bir harita yerleştirebiliriz.

HTML GÖMME HTML dilini bilmeden kodları site içine gömmeye yarar. İnteraktif uygulamalar ve zengin medya içeriğine izin verir. Çok basit uygulanırlar Youtube veya vimeo videolerı gömme, Google map videosu gömme gibi uygulamalarda kullanırız. Embed kodu veren sitelerden, bu kodu alıp sitemize yapıştırdığımızda MUSE programı html gömme işlemini gerçekleştirir.

Google Map Eklemek Google Map’de istediğiniz yere gidip ayarlar sekmesinden HTML gömme kodunu alabilirsiniz.

Youtube Video Gömme Youtube Da izlediğinin videonun altında paylaşma ve HTML gömme kodunu alabilirisiniz.