Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
UNV13107 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

2 MS Power Point ile sunum hazırlama
MS PowerPoint programı sunum hazırlamak için yaygın olarak kullanılan bir programdır. Bu program grafiklerle desteklenmiş, animasyon efektleri içeren sunular hazırlamamıza yardımcı olur.

3 Ana ekranı şu şeklide tanımlayabiliriz:
1. Hızlı erişim araç çubuğu 2. Dosya menüsü 3. Şerit 4. Slaytlar 5. Anahat 6. Not ekleme alanı 7. Başlık ekleme alanı 8. Alt başlık ekleme alanı

4 9. Görünüm düğmeleri: Normal görünüm, Slayt sıralayıcı, Okuma görünümü, Slayt gösterisi sunumu. 10. Durum çubuğu

5 Bir ya da birden fazla sunum belgesi açmak
Bunun için şeritte bulunan dosya sekmesinden Aç’a tıklayın. Açmak istediğiniz PPT dosyasının bulunduğu alt klasör tıklanarak aranan sunum belgesine ulaşılabilir. Kısa yolu: CTRL+O

6 Eğer açacağınız dosya üzerinde değişiklikler yapılmasını istemiyorsanız Aç düğmesinin yanındaki ok işaretine basarak alt seçeneklerden «Salt Okunur Aç» seçeneğini ya da asıl dosyayı koruyup bir kopyasında çalışmak istiyorsanız «Kopya Olarak Aç» seçeneğini tıklayabilirsiniz.

7 Slaytlar arasında geçiş yapmak için klavyedeki Page Up/Page Down tuşlarını kullanabilir ya da PowerPoint penceresinin sağ alt köşesindeki okları kullanabilirsiniz.

8 Yeni bir sunu oluşturmak
Yeni bir sunu oluşturmak için Dosya menüsünden Yeni seçeneği tıklanarak istenen şablon seçilebilir. Kısa yol: CTRL+N

9 PowerPoint dosyasını kaydetmek
Sunuyu birçok yöntemle kaydetmek mümkündür. Dosya menüsünden Kaydet seçeneği Hızlı Erişim araç çubuğundan kaydetme CTRL+S Eğer dosya ilk kez kaydediliyorsa «Farklı Kaydet» iletişim penceresi açılacaktır. Buradan belge istenilen isimle istenilen yere kaydedilebilir.

10 Açık belgeler arasında geçiş yapmak
Birden fazla PP belgeniz varsa ve aralarında geçiş yapmak istiyorsanız Görev Çubuğundaki PP simgesine tıkladığınızda açık olan belgeleriniz listelenir. Kısa Yol: Alt+TAB

11 Bir Sunum Oluşturmak PP programı çalıştığında ilk slaytı eklemek için tıklamanız gerekmektedir. İlk slaytta ilgili başlığı ve alt başlığı yazabilirsiniz. Yeni slayt eklemek için Giriş menüsünde bulunan seçeneği tıklanabilir. Bu düğmenin altında bulunan ok tıklanırsa eklemek istediğiniz yeni slaydın düzenini değiştirebilirsiniz.

12 Var olan bir slaydın düzenini daha sonradan değiştirmek için Giriş sekmesindeki Düzen seçeneği kullanılabilir.

13 Slaytta arka plan rengini değiştirmek
Arka planını değiştirmek istediğiniz slaydı seçtikten sonra Tasarım sekmesinde bulunan Arka Plan seçeneği kullanılabilir.

14 Tasarım Şablonu Kullanımı
Açık olan bir sunuma tasarım uygulamak için Tasarım sekmesinde bulunan temalardan biri seçilir. Tüm temaları görüntülemek için pencerenin köşesindeki ok tıklanır. Tema seçildikten sonra renk değişimi de Renkler seçeneğinden yapılır.

15 Asıl slayt Asıl slayt tasarım şablonunun bir ögesidir ve yazı stilleri, arka plan tasarımı ve renk düzenleri gibi şablon hakkındaki bilgileri saklar. Birden fazla slaytta görünmesini istediğiniz, amblem gibi resimleri ekleme veya yazı tipi-madde işaretlerini değiştirme amacıyla kullanılır.

16 Tüm Slaytlarda standart olarak kullanılacak biçimleri, sabit metinleri ve nesneleri asıl slayda yerleştirip bir anlamda şablon oluşturmada kullanılır. Asıl Slayt’ı görüntülemek için Görünüm sekmesindeki Asıl Görünümler grubundaki Asıl Slayt’a tıklanır. Asıl Slayt görünümünden çıkmak için, Asıl Slayt sekmesindeki Kapat grubundan Asıl Görünümü Kapat ‘ı tıklayın.

17 Üstbilgi ve Altbilgi eklemek
Slaydınıza alt bilgi veya üst bilgi eklemek için Ekle sekmesinde bulunan Üstbilgi ve Altbilgi seçeneğine tıklayın. Açılan penceredeki Slayt sekmesinden Altbilgi’yi seçin ve altındaki kutucuğa eklemek istediğiniz metni yazın. Alt bilgiyi sadece seçili slaytta görüntülemek için Uygula, tüm slaytlarda görüntülemek için Tümüne Uygula ‘ya tıklayın.

18 Slayt numarası eklemek
Sunumlarınıza slayt numarası eklemek için Üstbilgi ve Altbilgi seçeneğini ya da ekle sekmesinde bulunan Slayt Numarası ‘nı kullanabilirisiniz. Slayt numaranızın başlangıç değerini değiştirmek istiyorsanız Tasarım sekmesindeki Sayfa Yapısı grubundan yine Sayfa Yapısı seçeneğini tıklayın ve açılan penceredeki ‘Slayt başlangıç numarası’ kutusuna ilk slaytta görüntülemek istediğiniz numarayı yazın.

19 Tüm slaytlarınıza tarih ve saat bilgisi eklemek için Ekle sekmesinde bulunan Tarih ve Saat seçeneği kullanılabilir.

20 Resim Ekleme Elinizde bulunan fotoğrafları, tarattığınız ya da internetten indirdiğiniz “bmp”, “gif”, “jpg” uzantılı resimleri sununuza ekleyebilirsiniz. Bunun için; Insert (Ekle) menüsünden Picture’ı (Resim) tıklayınız. Daha sonra karşınıza gelen yeni menüden From File’ı (Dosyadan) tıklamanız yeterlidir. Karşınıza gelen diyalog kutusundan istediğiniz resmi bulup seçin. Üzerine iki kere tıkladığınızda sununuza eklenmiş olacaktır.

21 Aynı şekilde grafik, SmartArt veya şekiller ekleyebilirsiniz.

22 Video veya Ses Ekleme Powerpoint sununuza video ve ses eklemek resim eklemek gibi oldukça kolaydır. Bunun için Ekle sekmesinde bulunan Medya grubu kullanılarak istenilen video veya ses kaydı eklenebilir.

23


"KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları