KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Advertisements

ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇANAKKALE MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 19/06/2003 tarih ve 1998 sayılı Makam Olur’ ları ile Hızırbey Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak.
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
ALAN SEÇİMİ.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TERME MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA PROGRAMI 2
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
 SINAVSIZ GEÇİŞ SİSTEMİ VE ALANLARIN SINAVSIZ GEÇİŞ BÖLÜMLERİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KARŞIYAKA SUZAN DİVRİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
YATAK YAPMA.
Kanun Değişiklikleri.
TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK.
SATIŞ GELİŞTİRME -PROMOSYONU
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
ASIM KİBAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

TANIM Turizm ve otelcilik işletmelerinde turizm hizmetinin sunumu, pazarlanması ve işletmenin dış müşterilere tanıtımında görev alan kişidir. GÖREVLER Turizm ve otel işletmeciliği meslek elemanlarının başlıca görevleri; müşterinin beklenti ve ihtiyaçlarını belirlemek ve bu ihtiyaçları karşılamak için yöntemler geliştirerek uygulamaktır. Sektördeki branşlara göre, Ön büro hizmetleri kapsamında rezervasyon, otele giriş-çıkış işlemleri vb. Seyahat acentelerinde Tur rehberi olarak turlara katılmak turları yönetmek.Kat hizmetleri kapsamında odaların tertip, düzen ve temizliği ile müşteri hizmetlerinin yerine getirilmesi, Servis hizmetleri kapsamında yiyecek, içecek vb. servis hizmetlerinin yerine getirilmesi gibi görevleri yürütürler. Ayrıca çalışılan işyerlerine göre değişiklikler göstermekle beraber mutfak, bar, muhasebe, satın alma, pazarlama ve satış departmanlarında personel görevleri de vardır.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Programdan mezun olanlar konaklama işletmelerinin (Ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları vb departmanlarında), Yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentalarında, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe vb. departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında çalışabilirler. Yabancı dil bilgisi çok iyi olanların iş bulma sorunu hemen hemen yok gibidir. Çalışma alanları daha çok özel sektördedir. Kamu sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışma olanağı vardır.

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER - Ön Büro Elemanı (Resepsiyonist) - Kat Elemanı - Operasyon Elemanı - Rezervasyon Elemanı

REZERVASYON ELEMANI Tanımı; Tur operatöründen gelen rezervasyon taleplerine göre ilgili işletmelerle bağlantıya geçerek gerekli rezervasyonları yapan, konukların konaklama işletmelerinde rezervasyon ile ilgili sorunlarını çözme bilgi ve becerisine sahip, ileri düzeyde yabancı dil bilen, sorumluluk alan nitelikli kişidir. Görevleri - Acente rezervasyon operasyonlarını gerçekleştirmek - Gerektiğinde konukla iletişim kurmak - İş öncesi hazırlık yapmak - Dosyalama yapmak - Rezervasyon talep listelerini tur operatöründen almak - İlgili işletmelerle bağlantıya geçerek rezervasyonun yapılmasını sağlamak ve konfirmelerini (onay) almak - Tamamlanan rezervasyonu tur operatörüne bildirmek - Konukların rezervasyon ile ilgili sorunlarını çözmek - Rezervasyonlar ile ilgili bilgileri operasyon departmanına bildirmek - Bilgisayar paket programlarını kullanmak

ÖN BÜRO ELEMANI (RESEPSİYONİST) Tanımı; Tesis yönetiminin belirlediği prosedüre uygun olarak konukları karşılama, etkili ve verimli bir şekilde oda satışı yapma, konuk istek ve şikâyetleriyle ilgilenme, göreviyle ilgili raporları hazırlayabilme bilgi ve becerisine sahip sorumluluk alan nitelikli kişidir. Görevleri - Ön büroda hazırlık yapmak. - Konuk ilişkilerini yürütmek. - Ön büroda danışma ve santral hizmetlerini yürütmek. - Rezervasyon ile ilgili işlemleri yürütmek. - Konuk giriş işlemlerini yapmak. - Vardiya işlemleri yürütmek. - Konuk çıkış işlemlerini yapmak. - Gece kontrolörlüğü yapmak. - İstatistiki raporlar hazırlamak.

KAT ELEMANI Tanımı; Kat hizmetleri departmanın da, konaklama tesisi standartlarına uygun kalitede temizlik ve düzeni, kişiye özel hizmetleri, bölümü ile ilgili tüm işlerin yapılmasını sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olan sorumluluk sahibi nitelikli kişidir. Görevleri - Kat hizmetlerinde organizasyon yapmak. - Oda hazırlığı yapmak. - Gün içi hizmetleri yürütmek. - Çamaşırhane hizmetlerini yürütmek. - Periyodik temizlik ve bakım hizmetlerini yürütmek.

OPERASYON ELEMANI Tanımı Gerektiğinde transformen ile tur animatörünün bütün görev ve sorumluluklarını yerine getiren günlük, haftalık tur programları hazırlayan, havaalanında konukları karşılayıp havaalanı işlemlerine yardımcı olan, konukların transferler için alınış ve dağıtım saatlerini belirleme bilgi ve becerisine sahip sorumluluk alan nitelikli kişidir. Görevleri - Acente operasyonlarını gerçekleştirmek. - Konukla iletişim kurmak. - İş öncesi hazırlık yapmak. - Dosyalama yapmak. - Günlük-haftalık tur programları hazırlamak. - Konukları karşılayıp havaalanı işlemlerine yardımcı olmak. - Transferler için alınış ve dağıtım saatlerini ayarlamak. - Transferlerin zamanında gerçekleşmesini sağlamak. - Tura çıkacak araç ve rehberi belirlemek. - Tur programı hazırlamak. - Ülke kültürünü tanıtmak. - Bilgisayar paket programlarını kullanmak.

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER Bu alandaki mesleklerde çalışmak isteyenler; - Sabırlı ve düzenli, - Zamanında iş yapmaktan hoşlanan, - Saygılı, nazik, güler yüzlü, hoş görülü, soğukkanlı, - İş arkadaşları ile uyumlu çalışan, - Türkçeyi iyi konuşan ve yazan kişiler olmaları gerekmektedir. - Pozisyona göre mesleğini ifade edebilecek seviyede yabancı dil bilmek. (9 saat İngilizce ve önümüzdeki sene seçmeli ders olarak Almanca verilmesi planlanlanmaktadır.)

GÖRECEĞİNİZ BÖLÜM DERSLERİ 2.SINIF İÇİN BÖLÜM ORTAK DESLERİMİZ Genel Turizm Konuk İlişkileri Seyahat Acenteciliği Hizmetleri Ön Büro Hizmetleri Kat Hizmetleri

3.SINIF İÇİN REZERVASYON DALI DERSLERİMİZ Konuk Giriş ve Çıkış İşlemleri (Resepsiyon) Turist Rehberliği Bilgisayarda Rezervasyon (Sejour) Seyahat Acentelerinde Rezervasyon Türkiye’nin Turistik Merkezleri

SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLECEĞİ ÖNLİSANS (İKİ YILLIK) PROGRAMLAR: Aşçılık Mutfak Yönetimi Aşçılık ikram hizmetleri Yiyecek İçecek İşletmeciliği Turizm ve otel işletmeciliği Turizm ve seyahat hizmetleri Kültürel miras ve turizm Otobüs kaptanlığı Turizm animasyonu Turizm rehberliği Otel  Yöneticiliği Turizm Yönetimi Seyahat İşletmeciliği Seyahat İşletmeciliği ve Tur Operatörlüğü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

ALAN ÖĞRENCİLERİN TERCİH EDEBİLECEĞİ LİSANS PROGRAMLARI : Mutfak Gastronomi (Yüksekokul) 4 YGS-4 Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm ve Otelcilik (Yüksekokul) 4 YGS-6 Yiyecek-ıçecek İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Otel İşletmeciliği Otelcilik ve Turizm Konaklama Konaklama Hizmetleri Konaklama ve Seyahat Hizmetleri

ALAN ÖĞRENCİLERİN TERCİH EDEBİLECEĞİ LİSANS PROGRAMLARI : Seyahat Acentacılığı / Seyahat Acenteciliği Seyahat İşletmeciliği Tur Operatörlüğü Turizm Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Otel Yöneticiliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (YO) 4 YGS-5 Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm Rehberliği (Yüksekokul) 4 DıL-1 Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm ve Otelcilik (Yüksekokul) 4 YGS-6 4422-Pazarlama ve Perakende Pazarlama (Yüksekokul) 4 YGS-6 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6

İSTANBUL’DA TURİZM VE MESLEK KARİYERİ

YAPTIĞIMIZ GEZİLERİMİZ (Şehir Dışı) Her yıl 2 şehir dışı gezisi yapmaktayız. Eskişehir Turu Edirne Turu Bursa- Uludağ Turu İyonya Turu (İzmir,Çeşme,Kuşadası,Efes,Pamukkale) Kuzey Ege Turu (Ayvalık, Çanakkale, Assos,Truva) Batı Karadeniz Turu (7-8 Mayıs 2015) *İstanbul içi gezilerimizle İstanbul’u ve bilinmeyenlerini yakından tanıyoruz.

ERASMUS + AB PROJELERİ Mesleki Eğitim Konulu Öğrenci Hareketlilik Projesi 6 Bölümü İçeren (Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti) 2 yıllık M.I.C.E. Konulu Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı (İngiltere,Almanya) **Stratejik ortaklık başvurusu olan okuldaki tek bölümüz

STAJ OLANAKLARI (İŞLETMELERİMİZ) Bölüm olarak aldığınız dersleri uygulamaya yönelik kurumsal işletmelerde staj imkanınız vardır.