Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm."— Sunum transkripti:

1

2 Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir. Görevleri İş organizasyonu yapmak, Analiz yapmak, Algoritma yapmak,

3

4 Ağ kurulacak ortamı (ağın altyapısını) oluşturmak,
Oluşturulan ortama fiziksel olarak bilgisayar ağı kurmak, Geniş ağ sistemleri için yönlendirme yapmak,

5 Bilgisayar ağını yönetecek sunucu işletim sistemini kurmak,
Sunucuyu ağdaki bilgisayarların yöneticisi olarak tespit etmek, Ağ ortamında oluşabilecek fiziksel ve yazılımsal sorunları gidermek, Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.

6 Ağ işletmenliği meslek elemanlarının;
Sistemli düşünme gücüne sahip, Matematikle ilgili konularda başarılı, Kendini yenileyebilen, Araştırmacı, 

7 Sabırlı ve dikkatli, sorumluluk sahibi,
Şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen, Ayrıntılara önem veren, Bireysel karar verme yeteneği güçlü olan, Mantığı güçlü, dikkatli ve de sabırlı, Yabancı dile ilgi duyan kimseler olmaları gerekir.

8

9 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Ağ işletmenleri, endüstride ve işletmelerde bilgisayar kullanılacak iş ortamlarında çalışırlar. Ayrıca geniş ağ bağlantıları oluşturabilmek için dış ortamda, oluşturulan ağların yönetimi için sunucuların bulunduğu büro ortamlarında çalışırlar. Birinci derecede cihaz, alet ve yazılımlarla ilgilidirler. Ancak zaman zaman meslektaşları ve müşterilerle iletişim kurmaları gerekir.

10 Ağ işletmenleri el aletleri ile fazla çalıştıkları için çeşitli iş kazaları riski ile karşı karşıya kalırlar. Bilgisayarda çalışanların şikâyetlerini boyun, omuz, el, kol, ayak ve sırt bölgelerinde yorgunluğa bağlı rahatsızlıklar meydana getirir. Bu tür rahatsızlıklar eklem ve kas hastalıklarına sebep olur.

11 İŞ BULMA İMKÂNLARI Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticarî kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca kendi adlarına iş yeri açabilirler. 

12 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
 Ağ işletmenliği; Meslek eğitimi meslek liselerinin Bilişim Teknolojileri alanı, Ağ İşletmenliği dalı sertifika programında verilecektir. Bilişim Teknolojileri Alan Mezunları Basım ve Yayın Teknolojileri 2 Bilgi Yönetimi 2 Bilgisayar Operatörlüğü 2 Bilgisayar Programcılığı 2 Bilgisayar Teknolojisi 2 Coğrafi Bilgi Sistemleri 2 İnternet ve Ağ Teknolojileri 2 Pazarlama 2

13 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (YO) 4 YGS- 1
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Yüksekokul) 4 YGS- 1 İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) 4 YGS-6 Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) 4 YGS-6 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS-1 Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4 Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4 Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4 Biyomedikal(Tıbbi cihaz - Yapay Organ ) Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4 yıllık bölümlere girebilir.


"Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları