Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı."— Sunum transkripti:

1 Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı dil bilir, nitelikli elemanları yetiştiren, öğrencileri hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayan ilköğretim okulu üzerine dört yıl öğretim süreli meslek liseleridir. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine ; ilköğretim okulu mezunu öğrenciler merkezi sınav sistemi ile kabul edilmektedirler. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında başarılı olan öğrenciler ayrıca mülâkata tabi tutulurlar. Bu okullara alınacak öğrencilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir: 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2- İlköğretim Okulu mezunu olmak, 3- Sağlığı ve fiziki durumu otelcilik ve turizm eğitimine, turistik tesislerde görev yapmaya uygun olmak, 4- Okul müdürlüğünce yapılacak mülâkatta başarılı olmak, 5- İlköğretimden sonra öğrenimine ara vermemiş olmak, 6- Ortaöğretim seviyesinde herhangi bir okula devam etmemiş olmak. Yüksek İhtisas Hastanesi Arkası Yeni Vali Konağı Yanı Edremit -VAN TELEFON (0432) 3122425 FAKS (0432) 3122319 http://vanotml.k12.tr Pansiyonumuz 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminde hizmete açılmıştır. 180 öğrenci kapasiteli Pansiyonumuzda 60 kız 120 erkek öğrenci kalabilmektedir. Pansiyonumuzda her oda 4 kişiliktir. Odalarda bağımsız lavabo, wc banyo bulunmaktadır. Standartların üstünde tertemiz bir pansiyonumuz değerli öğrencilerimize hizmet vermektedir. Mutfak Servis Bar Pastacılık Host/Hosteslik Ön Büro Kat Hizmetleri Rezervasyon Operasyon

2 An. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine ; ilköğretim okulu mezunu öğrenciler merkezi sınav sistemi ile kabul edilmektedirler. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında başarılı olan öğrenciler ayrıca mülâkata tabi tutulurlar. Bu okullara alınacak öğrencilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir: 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2- İlköğretim Okulu mezunu olmak, 3- Sağlığı ve fiziki durumu otelcilik ve turizm eğitimine, turistik tesislerde görev yapmaya uygun olmak, 4- Okul müdürlüğünce yapılacak mülâkatta başarılı olmak, 5- İlköğretimden sonra öğrenimine ara vermemiş olmak, 6- Ortaöğretim seviyesinde herhangi bir okula devam etmemiş olmak. Programı tamamlayarak mezun olan öğrenci, alan diploması alarak yüksek öğrenime de devam edebilir. Mezun olan öğrenci öğrenimi sırasında seçtiği dalda/meslekte kazandığı yeterliklerin karşılığında sertifika da almaya hak kazanır. Öğretim programının herhangi bir yılından ayrılan öğrencinin kazandığı yeterlikler sertifika programlarında değerlendirilir. Programı tamamlayarak mezun olan öğrenci, alan diploması alarak yüksek öğrenime de devam edebilir. Mezun olan öğrenci öğrenimi sırasında seçtiği dalda/meslekte kazandığı yeterliklerin karşılığında sertifika da almaya hak kazanır. Öğretim programının herhangi bir yılından ayrılan öğrencinin kazandığı yeterlikler sertifika programlarında değerlendirilir. Öğrencilere programın sonunda seçtiği dala/mesleğe yönelik olarak; 1. Tüm alanlardaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecek, 1. Tüm alanlardaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecek, 2. Seçtiği alanın temel yeterliklerine sahip olabilecek, 2. Seçtiği alanın temel yeterliklerine sahip olabilecek, 3. Yöneldiği dalın/mesleğin gerektirdiği görev ve işleri yapabilecek, 3. Yöneldiği dalın/mesleğin gerektirdiği görev ve işleri yapabilecek, 4. Dalın/mesleğin gerektirdiği özel meslekî yeterlikleri kazanabilecek şekilde alanın ve mesleklerin yeterlikleri dikkate alınarak eğitim ve öğretim faaliyetleri uygulanır. 4. Dalın/mesleğin gerektirdiği özel meslekî yeterlikleri kazanabilecek şekilde alanın ve mesleklerin yeterlikleri dikkate alınarak eğitim ve öğretim faaliyetleri uygulanır.


"Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları