Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK."— Sunum transkripti:

1 TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK

2 ÖDEV : Bu dönem sonuna dek Turizm Rehberliği dersi için herhangi bir gezi, anı, seyahat vs. kitabı okunacak. Özet ve kitabın size kattıkları EL YAZISI İLE EN AZ 3 SAYFA A4 KAĞIDINA FİNALDE teslim edilecektir. Sınıfta kimse aynı kitabı okumayacaktır

3 Mina Urgan-Bir Dinozorun Gezileri
Alain de Botton-Seyahat Sanatı Winfried Löschburg-Seyahatin Kültür Tarihi Evliya Çelebi Seyahatnamesinden Seçmeler Orhan Kural Kitapları Murat Özsoy Kitapları Turgay Tuna Kitapları Timur Özkan Kitapları Enis Batur Kitapları Murat Belge Kitapları Selim İleri Kitapları ODAMDAKİ KÜTÜPHANEDEN YA DA OKUL KÜTÜPHANESİNDEN ARAŞTIRMA YAPILABİLİR

4 Bir müzenin önünde turistlerle iletişim kurup onlara müze hakkında bilgi verme bahanesiyle yaklaşan, ancak asıl amacı turistleri yakındaki bir mağazaya götürebilmek olan kişiler kendilerini "rehber" diye tanıtıyor.

5 Bir tatil köyüne ya da otele yerli grup transferi yapan gençler de kendilerini "rehber" diye tanıtıyor.

6 Yurtdışı turlar yapan bir seyahat acentesinde, operasyonda sürekli çalışan biri de, günün birinde yurtdışına tur düzenlediklerinde, belki de gezmek amacıyla gruba eşlik ettiğinde yakasına "rehber" yazan bir kart takıyor ve kendisini "rehber" diye tanıtıyor.

7 Yabancı bir tur operatörünün çalışanı olarak Türkiye'ye gelip de acentesi adına otelde yabancılara bilgi veren, belki de çalışma izni bile olmayan kişiler de kendilerini "rehber" diye tanıyor.

8 Bu şekilde kendilerini rehber olarak tanıtan kişiler aslında turun gerçekleşmesinde ve yönetiminde görev alan personellerdir.

9 Rehber Kimdir? Gerçek rehberler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen profesyonel turist rehberleridir.


"TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları