BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
Advertisements

Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
SOSYAL BİLİMLERDE PROJE HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ
4.ULUSLARARASI BİLİM ŞENLİĞİ
ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI “ARAŞTIRMA PROJESİ NASIL YAZILMALIDIR”?
Proje Tabanlı Öğrenme Modeli
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sektörler Arası İşbirliği. Amaç: TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 2 Katılımcıların sa ğ lı ğ ın geli ş tirilmesi müdahalesinde.
NOT TUTMA TEKNİKLERİ Not tutma: Bir konuşmacıyı ya da dersi dinlerken, okurken, gözlem yaparken,düşünürken, dinleyiciye/öğrenciye sunulan mesajı yeniden.
PROJEYE DAYALI FEN DERSİ Proje tabanlı öğrenme yöntemi, öğrencilere problem çözmeyi, karar vermeyi ve araştırmayı öğretir. Ayrıca öğrencilere belirlenen.
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
PROJE HAZIRLAMADA ALANA ÖZGÜ KONU SEÇİMİ
Bir konuda bilgi edinmek ya da problemi çözmek için araştırma yaparız. Veri toplamak ve bu verileri yorumlamak araştırma sürecinin başında gelir.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Proje, sergi, seminer, sempozyum, kongre, makale,poster
PROJE NEDİR? Önceden belirlenmiş bir süre içerisinde;
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARLARININ HAZIRLANMASI
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
TÜBİTAK ‘’ Bilim Fuarları ‘’ öğrencilere kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri bir konu üzerine bilimsel araştırma projeleri yaparak sonuçlarını.
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
Bilimsel Yöntemin Adımları. 1. Bir Soru Sorun:  Bilimsel yöntem, gözlemlerinize ilişkin bir soru sorduğunuz zaman başlar. Nasıl, Ne, Ne zaman, Kim, Hangi,
PORTFOLYO KÜBRA SANCAK.
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
E Ğİ T İ MDE PROGRAM DE Ğ ERLEND İ RME Belgin TOPAL, E ğ timci Hakan AKSOY, E ğ itim Yöneticisi.
PROJE YARIŞMASI KEPSUT.
ÖZGÜVENLİ GELECEK.  Projenin temel amacı;  Ö ğ rencilerimizi topluma faydalı,çevreye duyarlı,sevgiyi ve saygıyı kendine ilke edinmi ş  Kendine güveni.
HOŞGELDİNİZ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Batuhan Avcı.  Bilim; do ğ ada bulunan her ş eyin deney ve gözlemler sonucu mantıklı ve tutarlı bir biçimde yorumlanması sonucu elde edilen çalı ş malar.
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim
ANLATIMA HAZIRLIK.
“DÜNYADA HERŞEY İÇİN, MEDENİYET İÇİN, HAYAT İÇİN, MUVAFFAKİYET İÇİN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR, FENDİR İLİM VE FENNİN HARİCİNDE MÜRŞİT ARAMAK GAFLETTİR, CEHALETTİR,
EĞİTİM BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Giri ş imcilik Fikrinin Geli ş mesi. Giri ş imcilik zorlu ve dikenli bir yol. Mutlak ba ş arı için; çok iyi bir planlamacı, detaycı bir ara ş tırmacı,
ANLATIM YÖNTEMİ BELİRLEME
PROJE GELİŞTİRME VE DEĞERLENDİRME
PROJE HAZIRLAMA.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
ANLATIMA HAZIRLIK.
Sevda GÜL 1450Y  EEG nedir?  EEG Nasıl Ölçülür?  İ nsan beyninin yaydı ğ ı dalgalar nelerdir?  Epilepsi nedir?  Epilepsi verilenin YSA ile.
Program Tasarım Modelleri
Büyük Fasulye Yarı şı Ünite Ürün Dosyası Sunumu. Ünite Özeti Büyük Fasülye Yarışı devam etmektedir! En uzun fasülyeyi yetiştirme yarışı farklı okullardaki.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİNDE
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
ARAŞTIRMANIN RAPORLAŞTIRILMASI
PROJE HAZIRLAMA Proje; önceden belirlenmiş bir süre içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili amaç ve hedefleri olan, uygulanması sonucunda.
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Proje Oluşturma ve Yönetimi
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Proje Oluşturma ve Yönetimi
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
FEN VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ
Uzm. Dr. Kemal Türker ULUTAŞ
MUHTEVA…Ne öğretelim?.
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
Sunum transkripti:

BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI

YARIŞMANIN TEMEL AMACI Genç beyinlerin bilimsel düşünmeye teşvik edilmesi Geleceğin Bilim İnsanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşta keşfedilmesi

PROJENİN HEDEFLERİ Öğrencileri Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında yaratıcılığa teşvik etmek Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak

PROJENİN HEDEFLERİ Ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgür ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek

PROJE NASIL HAZIRLANIR? Proje bilimsel bir çalışma olmalıdır. Projenin her aşamasında bilimsel çalışmanın bütün özelliklerinin görülmesi gerekir. Yapılan çalışmanın bilimsel olması için uygulanması gereken bazı aşamalar vardır.

PROJE NASIL HAZIRLANIR? Proje çalışması merak ve gözlemle başlar. Çevrede yaşananları merak etmek ve bunun doğrultusunda merak edilen konulara ilişkin gözlem yapmak proje hazırlamada ilk adımı oluşturur.

PROJENİN AŞAMALARI Proje konusu seçmek Bilgi toplamak Projenin tanımlanması Projenin yürütülmesi Değerlendirme ve rapor yazılımı

Projenin konusunu seçmek Proje konusu; ilgi çeken, üzerinde düşünülen,merak edilen konulardan seçilmelidir. Akla pek çok fikir gelebilir. Bunlar not edilmeli hemen karar verilmemelidir. Bunlar arasından; yapılabilecek, merak duyulan ve ilgi uyandıran bir konu seçilmelidir.

Bilgi toplamak Projenin konusu belirlendikten sonra konuyla ilgili kitaplardan,dergilerden, internetten, kaynak kişilerden ve kurumlardan bilgi toplanmalıdır. Konuyla ilgili yazılı, sözlü, görsel her türlü materyal toplanmalıdır.

Projenin tanımlanması Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra elde edilen bilgiler ışığında projenin amacı, hedefleri, yöntemi, uygulama adımları, çalışma takvimi ve beklenen sonuçları tanımlanmalıdır.

Projenin tanımlanması Amaç, elde edilmek istenen sonucun basit anlatımıdır. Projelerin genelde tek bir amacı vardır. Projenin amacı iyi tanımlanmadığında amaca yönelik hedefler ve faaliyetleri tanımlamada sorunlarla karşılaşılabilir.

Projenin tanımlanması Hedefler, tanımlanan amaca hizmet etmelidir. Hedef, birden fazla olabilir. Hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını belirleyebilmek için ölçülebilir hedefler belirlenmelidir.

Projenin tanımlanması Proje çalışmaları sırasında izlenecek yol, yapılacak deney ve gözlemler, veri toplama araçları, istatistiksel değerlendirmeler, grafik çizimleri ve hesaplamalar;yöntemi belirleyen unsurlardır.

Projenin tanımlanması Tüm bu aşamalar açık ve net bir biçimde açıklanmalıdır. Proje çalışmaları sırasında gerçekleştirilecek faaliyetler adım adım tanımlanmalı ve her bir faaliyet için beklenen sonuçlar ortaya konulmalıdır.

Projenin yürütülmesi Proje; belirlenen amaç, hedefler, yöntemler, uygulama adımları ve takvim doğrultusunda hazırlanır.

Değerlendirme ve rapor yazımı Bu aşamada, proje süresince belli aralıklarla ve proje sona erdikten sonra proje sonuçlarının ve etkisinin değerlendirmesi yapılır. Daha önce yapılan çalışmalarla karşılaştırılarak çalışmanın amacına ne ölçüde ulaşıldığı belirtilir.

Değerlendirme ve rapor yazımı Rapora proje çalışmalarında elde edilen sonuçlar yazılır. Bu bölüm projenin en önemli kısmıdır. Bulgular, yazılı ve görsel araçlarla ifade edilir.

PROJE BAŞVURU SAYFASI I. BÖLÜM

PROJE BAŞVURU SAYFASI II. BÖLÜM

PROJE BAŞVURU SAYFASI III. BÖLÜM

Matematik Projelerinde Dikkat Edilecek Hususlar İlginçlik ve Katkı;Yeni bir sonuç elde edilmesi değil, varolan/bilinen teoremlere farklı bir yaklaşım Amaç; bilimsel süreci yaşatmak Bir problemin ele alınış biçimi araştırmayı nitelikli hale getirebilir.

Matematik Projelerinde Dikkat Edilecek Hususlar Yöntem ve adımların doğruluğu Rapor kurallara uygun yazılmalı , herhangi bir matematikçi rahatlıkla izleyebilmeli

TUBİTAK UYARIYOR! Orjinallik ve yaratıcılık Beceri, dikkat ve özen Çalışma süreci İlişkilendirme ve açıklık Etik

TEŞEKKÜRLER…