Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014"— Sunum transkripti:

1 45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
Doç. Dr. Hamza AKENGİN İstanbul Asya Bölgesi Koordinatörü Doç. Dr. Ali DELİCE Doç. Dr. Musa ÜCE

2 Amacımız Milli Eğitim yöneticilerini ve okul müdürlerimizi bilgilendirmek Bu süreçte sizlerin desteğini almak, Öğretmen ve öğrencilerimizi motive etme konusunda görüş alışverişinde bulunmaktır.

3

4 2013 YILI PROJE BAŞVURULARINA GÖRE
Türkiye genelinde 7401 proje başvurusu yapılmış, İstanbul Asya bölgesinde 419 proje yapılmıştır. Bunların illere göre dağılımı İstanbul Asya yakasından 305 Sakarya 54 Kocaeli 53 Düzce 7 proje ile yarışmaya katılmıştır.

5 PROJE YARIŞMASININ AMACI
Ülkemizin gereksinim duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek; Bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, Geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, Onlara gerekli desteği vererek araştırmacı bir ruh kazandırmaktır.

6 Projenin hedefi Öğrencileri hem beşeri bilimler hem de Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında üretkenliğe teşvik etmek. Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak. Ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak.

7 Sonuçları çok önemli Bu yarışmalarda derece alan proje sahibi olan öğrenciler; Para ödülü yanında, Üniversiteye yerleşme ile ilgili yapılan sınavlarda ek puan alıyorlar. Tübitak geleceğin bilim adamlarını seçme ve yetiştirme konusunda bu tür çalışmalara önem veriyor.

8 Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması
Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih, olmak üzere 9 bilim alanında yapılacaktır.

9 Süreç Bir takvim çerçevesinde Türkiye genelinde hazırlanan projeler
önce bir ön elemeden geçerek bölge sergisine katılanlar belirlenecek, 12 Bölge Merkezinde düzenlenecek yarışmalar sonucunda Finalist olarak seçilecek ve 12 Bölgeden seçilen projeler 2014 yılı Mayıs ayında yapılacak olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’na katılarak projelerini sergileyeceklerdir.

10 Süreç Proje Yarışması Kitapçığı ve ilanı TÜBİTAK tarafından hazırlanıp, 2013 yılı Kasım ayı SONUNDA tüm liselere ulaştırılmak üzere postaya verilmiş durumda. Bugünlerde okullarımıza ulaşmış olması gerekiyor.

11 Süreç Ayrıca, yarışma süreci ile ilgili bilgiler TÜBİTAK’ın -arastirma-projeleri-yarismasi WEB sayfasında yayınlanmıştır. Rehber öğretmen ve öğrencilerin başvuru belgelerine ve yarışmayla ilgili bilgilere bu web sayfası üzerinden ulaşmaları mümkündür.

12 Sayfaya girdiğimizde aşağıdaki web sayfası gelecektir.
Sayfaya girdiğimizde aşağıdaki web sayfası gelecektir.

13 Başvuru olan 22 Ocak 2014 tarihinde
Öğrenciler proje rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlamış oldukları projelerini son başvuru tarihi olan 22 Ocak 2014 tarihinde adresinden online sisteme girecekler ve Başvuru belgelerinin çıktısını alıp imzalı ve onaylı haliyle en geç 24 Ocak 2014 günü saat 17.00’e kadar bağlı bulundukları Bölge Koordinatörlüğü adresine posta, kargo veya elden ulaştıracaklardır.

14 Bölge sergisi Yapılan değerlendirme sonunda
Bölge sergisinde sergilenmeye değer bulunan eserler 19 Şubat 2014 tarihinde ilan edilecek ve Bölge sergisi 17 Mart 19 Mart 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır. Bölge sergisinde değerlendirmeye alınan proje sonuçlarına göre belirlenen sırlamaya göre ödül töreni 20 Mart 2014’te yapılacak Final Yarışması 5-9 mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak.

15

16 Okul ve Öğretmene En çok proje ile katılan okul ve
En çok proje ile katılan Öğretmenin ödüllendirilmesi planlanmaktadır. Bu yarışma döneminde ilimizden yarışmaya müracaat eden proje sayısının artacağını, Ön elemeden geçerek final yarışmasına katılacak projelerin tasarlanacağını umarak, Katılımızın için teşekkür ederiz.

17 İletişim için Doç. Dr. Hamza Akengin hakengin@marmara.edu.tr


"45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları