Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II"— Sunum transkripti:

1 YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II
T.C. HİTÜ TB MYO ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II Buraya Proje Başlığı yazılacak Örnek: (Fan grubu için proje başlığı) Işığa Göre Fanı Kontrol Eden Havalandırma Sistem Tasarımı Hazırlayanların Adı-soyadı: Öğrenci numaraları: XXXX, YYY, ZZZZ Kontrol : Yrd.Doç.Dr. Seyfi ŞEVİK ÇORUM 2018

2 Araştırmanın başlığı konuya uygun olmalıdır.
Proje Başlığı Projeyi en güzel biçimde kapsayan ve onu temsil edebilecek bir başlık seçilmelidir. Başlık, araştırmanın konusunu, alanını ve problem sınırlarını belirtmelidir. Araştırmanın başlığı konuya uygun olmalıdır. Başlık kısa ve yalın ifade edilmelidir. Maksimum 15 kelime olmalıdır. Projenin Başlığı yukarıdaki kapak sayfasına yazılacaktır. NOT: Başlık bu sayfadaki kurallara göre yazılır. Okuduktan sonra bu sayfa silinmelidir.

3 BÖLÜM 1- Projenin Amacı (Max 2 sayfa)
BÖLÜM 1- Projenin Amacı (Max 2 sayfa) Projenin Amacı: Projenizi yapma amacınız nedir, projeyi niçin yaptığınız yazılır. NOT: 1. Sunum en zaz 30 sayfa olmalıdır. 2. Sunum formatı kesinlikle değiştirilmeyecektir. Mesela; BÖLÜM 1- Projenin Amacı (Max 2 sayfa) silinmeyecek 3. En az 5 kaynaktan yararlanılmalı ve kaynaklar verilmelidir. KURALLARA UYMAYAN SUNUMLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.

4 BÖLÜM 2-Giriş (Min 3 sayfa- max 5 sayfa)
BÖLÜM 2-Giriş (Min 3 sayfa- max 5 sayfa) Giriş: Bu bölümde, çalıştığınız konuyla ilgili daha önce yapılmış çalışmalar yer alır. Daha önce yapılmış çalışmaların sonuçları çıkarılır ve incelenir. Metotları tespit edilir. Yani, proje konusu hakkında literatür (Yaptığınız çalışmanın hikayesi, tarihçesi) özeti yazılır. İyi bir giriş projeye, bilimsellik ve ilgi kazandırır. Bu yüzden giriş için iyi araştırma yapılmalı ve sağlam kaynaklar kullanılmalıdır. Örnek: 3D printer grubu için Giriş: 3 boyutlu (3D) printer cihazları 20 yıl önce yapılmaya başlanmıştır [Bu bilginin neden alındığı yazılmalı, kaynak belirtilecek]. John ve arkadaşları ilk olarak sabit tablalı bir sistem tasarlamışlardır. ….

5 KURALLARA UYMAYAN SUNUMLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.
BÖLÜM 2-Giriş KURALLARA UYMAYAN SUNUMLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.

6 BÖLÜM 2-Giriş

7 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot (Min 10 sayfa- max 20 sayfa)
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot (Min 10 sayfa- max 20 sayfa) Materyal ve Metot: Proje çalışmasının nasıl yapıldığı hangi tekniklerin kullanıldığı, hangi araç ve gereçlerin kullanıldığı bu kısımda belirtilmelidir. Çünkü projede materyal seçimi ve kullanılan teknik bilimselliğin bir ifadesidir. Bu bölümde kullanılan malzemeler ve özellikleri, sistemin çizimi, yapım aşamasındaki ve son halinin fotoğrafları verilir. Ayrıca, deney yapılmışsa, deneylerde kullanılan cihazlar ve özellikleri verilir.

8 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot

9 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot Projenin çizimleri

10 Projenin fotoğrafları
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot Projenin fotoğrafları

11 Projenin fotoğrafları
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot Projenin fotoğrafları

12 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot Projenin malzemeleri

13 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot

14 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot

15 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot

16 BÖLÜM 3-Materyal ve Metot
BÖLÜM 3-Materyal ve Metot

17 BÖLÜM 4-Bulgular ve Tartışma (Min 3 sayfa- max 5 sayfa)
BÖLÜM 4-Bulgular ve Tartışma (Min 3 sayfa- max 5 sayfa) Sonuç ve Tartışma: Bu bölümde, çalışma sonunda elde edilen sonuçlar düzenli bir şekilde toplanmalıdır. Özellikle, grafikler, tablolar, şekiller ve resimler kullanılması verilerin açıkça ifade edilmesi için çok önemlidir. Elde ettiğin sonuçların çıkma sebepleri (niçin bu sonuçlar çıktı) ve bu sonuçların daha önce yapılan çalışmalarla karşılaştırılması yapılmalıdır. Bunun nedenleri açıkça ifade edilmelidir. Araştırdığın konu hakkında ne buldun, ne elde ettin, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

18 BÖLÜM 4-Bulgular ve Tartışma (Min 3 sayfa- max 5 sayfa)
BÖLÜM 4-Bulgular ve Tartışma (Min 3 sayfa- max 5 sayfa)

19 BÖLÜM 4-Bulgular ve Tartışma (Min 3 sayfa- max 5 sayfa)
BÖLÜM 4-Bulgular ve Tartışma (Min 3 sayfa- max 5 sayfa)

20 Ne elde ettin 1-2 cümle ve önerin nedir?
BÖLÜM 5-Sonuç ve Öneriler (Min 3 sayfa max 4 sayfa) Ne elde ettin 1-2 cümle ve önerin nedir? Sonuç kısmında projede elde edilen sonuçlar yazılacaktır. Ayrıca projenin yorumu da yapılmalı ve yeni projelere ışık tutması sağlanmalıdır.

21 BÖLÜM 5-Sonuç ve Öneriler (Min 3 sayfa max 4 sayfa)
BÖLÜM 5-Sonuç ve Öneriler (Min 3 sayfa max 4 sayfa)

22 BÖLÜM 5-Sonuç ve Öneriler (Min 3 sayfa max 4 sayfa)
BÖLÜM 5-Sonuç ve Öneriler (Min 3 sayfa max 4 sayfa)

23 Bu çalışmanın sana ve dinleyicilere katkısı nedir?
BÖLÜM 6-Değerlendirme (Min 1 sayfa max 2 sayfa) Bu çalışmanın sana ve dinleyicilere katkısı nedir?

24 BÖLÜM 7-Kaynaklar (Min 5 adet kaynak)
BÖLÜM 7-Kaynaklar (Min 5 adet kaynak) Kaynakça: Projenin bilimsellik kazanmasında ve doğruluğunda kullanılan kaynakların verilmesi temel esaslardandır. Bunlar verilirken literatür verme kuralına uygun olarak yazılmalıdır. Örnekler: Wikipedia, Şevik, S., Isı pompalı su ısıtıcısı (IPSI) teknolojisi ve Türkiye gerçeği, Tesisat, Enerji Teknolojileri ve Mekanik Tesisat Dergisi, Eylül 2015, 237: , (2015). Güneş Enerjisi ve Isı Pompası Destekli Isıtma-Kurutma Sisteminin Modellenmesi. [Erişim tarihi: ].

25 SORULARIMIZ (Dinleyicilere sorulacak 2 adet soru)
SORULARIMIZ (Dinleyicilere sorulacak 2 adet soru) Örnek Sorular: 1. Proje neden jeotermal destekli değil de güneş destekli yapılmıştır? Avantajı nedir? 2. Analiz yaparken x yöntemi kullanıldı y yöntemi kullanılsaydı ne olurdu? Proje yatay tasarlandı dikey tasarlansaydı ne olurdu?

26 Dinlediğiniz ve Katkılarınız İçin Teşekkürler


"YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları