Üstün Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1997’den bu yana; hizmet verdiğimiz marka ve kurumların amaçlarına uygun planlamalar, somut çözümlemeler, yenilikçi fikirler ve ölçülebilir sonuçlar sunar;
Advertisements

1. GİRDİ KRİTERLERİ PUANLANDIRMA MATRİSLERİ

Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SİNEMA-TV BÖLÜMÜ 2008 – 2012 STRATEJİK PLANLAMA RAPORU Kasım, 2006.
Prof. Dr. Şefika Şule ERÇETİN
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİM MERKEZİ. Misyonumuz Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda.
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
Eğitim Fakültesi’nde Çevre Okuryazarlığı
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Bilgisayar Destekli Eğitim
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
Gelişimi FarklI Olan Çocuklar
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
SİVAS YILDIZELİ TAT İLKOKULU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Toplam Kalite Yönetimi
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Program geliştirme sürecini etkileyen bağlamsal unsurlar Kuramsal (çoklu zeka-genel zeka) Toplumsal değerler Aile beklentileri Toplumsal değer Eğitim sistemi.
 KİLİS MÜBECCEL – SUPHİ YAVAŞÇA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Örgütsel sosyalizasyon ve kariyerler
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Üstün Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Üstün Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ VİZYON: Bilimsel araştırma ve uygulamaların ışığında “Üstün Yeteneklilik” alanına evrensel ölçüde katkıda bulunan, etik ilkelerini benimsemiş, saygın ve yenilikçi bir kurum olmak. MİSYON: Çok boyutlu yeteneklilik tanımı doğrultusunda, çoklu kriter kullanımı ile kapsayıcı şekilde üstün yetenekliliğin belirlenmesi; Bireysel gelişim özellikleri ve gereksinimlere uygun eğitim programlarının hazırlanması, geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi; Üstün yetenekliliğin belirlenmesi ve eğitim programlarının hazırlanması çalışmalarının bilimsel araştırma temelinde kendini yenilemesi.

AMAÇ Ülkemizdeki üstün yetenekli çocuklarımıza ihtiyaç duydukları eğitim olanaklarını üniversitemiz aracılığıyla sağlamak; bu çocukları kendilerine, ailelerine, ülkemize ve insanlığa yararlı kişiler olarak yetiştirmek.

HEDEFLER Üniversitemizi üstün yetenekli çocuklara verdiği eğitimle ülkemizin önde gelen bir kurumu haline getirmek, Üniversitemizi üstün yetenekli çocukların tercih ettiği bir kurum haline getirmek, Üstün yetenekli çocuklara verilen eğitimin ülke geneline yayılmasına katkıda bulunmak, Ülkemizin üstün yetenekli çocuklara verdiği eğitime ve imkanlara katkı sağlamak. 1. Bullet ların renk ve şeklini değiştir. Fonla kantrast oluşturan renk tercih edilmeli 2. Üniversiteyi ilgilendiren hedefler üst sıralara yazılmalı 3. Sorunsuz üstün yetenekli çocukları eğiterek ve camiaya kazandırarak akademik camianın kalitesinin artmasını sağlamak 4. Proje Hedefleri Cümleler kısa ve fikir verecek düzeyde olmalı geri kalan sözle tamamlanmalı amaç okutmak olmamalı

Java Examples – using stacks BASAMAKLAR Tanılama Öğretim Programı Geliştirilmesi Öğretim Kadrosunun Oluşturulması Sürdürülebilirlik Donanım

Java Examples – using stacks ETKİNLİKLER Torrance Yaratıcılık Testi Şekilsel formu eğitimi Torrance Yaratıcılık Testi Sözel formu eğitimi Raven test eğitimi (Üstün yetenekli çocuklara ulaşmada yaygın kullanılan bir test.) Farklılaştırma ve zenginleştirme programlarının felsefesi ve  stratejileri eğitimi II. Zeka ve Yetenek Kongresine katılım (Kasım 2014)

2014-2015 Eğitim Yılı için Yapılan Taramalar  2014-2015 ÖĞRENCİ SAYISI UYGULAMA SAYISI TOPLAM UYGULAMA SAYISI ÜSTÜN YETENEKLİLİĞİ BELİRLENEN ÖĞRENCİ SAYISI ANASINIFI 48 3 144 27 1.SINIF 64 5 320 31 TOPLAM 112 -  460 58

2015-2016 Eğitim Yılı için Yapılan ve Yapılacak Çalışmalar 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı için başvurular 31 Mart tarihine kadar devam edecektir. Şu ana kadar yapılan çalışmalar aşağıdaki gibidir:  2015-2016 ÖĞRENCİ SAYISI UYGULAMA SAYISI TOPLAM UYGULAMA SAYISI ANASINIFI 15 3 45 1.SINIF 14 5 70 TOPLAM 29   115

Teknokent Okullarındaki Öğrenci Dağılımları 2014-2015 2015-2016   ÖĞRENCİ SAYISI ÜSTÜN YETENEKLİ SAYISI ANASINIFI 26 7 36 10 1.SINIF 38 22 54 18 2. SINIF - TOPLAM 64 29  128 50

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TEŞEKKÜRLER