Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü"— Sunum transkripti:

1 YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

2 YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
VİZYON YYÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün vizyonu; planlama disiplininde bütün ölçeklerde, yenilikçi kadrolarla eğitim-öğretim, araştırma-uygulama alanlarında bölgesinde öncü, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilen bir ortam yaratmaktır. MİSYON YYÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün misyonu; Geleceği yönlendirebilecek gerekli donanıma sahip, etik değerlere bağlı, yeniliklere açık, bilgi birikimini yaşama geçirebilen, Şehir ve Bölge Plancıları ve bilim insanları yetiştirmektir.

3 YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Şehir ve Bölge Planlama bölümü, şehir planlama ile ilgili olup, her ölçekteki mekanın ekonomik olanaklara, insanların ihtiyaçlarına ve estetik kurallara uygun olarak planlaması ve mekânsal düzenlenmesine ilişkin eğitim ve araştırma yapar. Ülkemizde şehir plancılarının çoğunluğu planlamacı olarak Belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji Bakanlığı gibi yerel ve merkezi kamu kuruluşlarında görev almaktadırlar. Serbest çalışan şehir plancıları, başta belediyeler veya İlbank olmak üzere kamu ve özel kuruluşlar tarafından ihale edilen çeşitli planlama işlerini hazırlayabilmektedirler.

4 YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü kurulu olduğu bölge genelinde ihtiyacı son dönemde artarak hissedilen; doğal afetlere dirençli, sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir mekanların düzenlenmesi ve bu doğrultuda halihazırda gözlenen problemlerin çözümüne yönelik politika ve uygulama araçlarının geliştirilmesinde etkin rol almayı amaçlamaktadır. Şehir ve bölge planlama disiplinin çok boyutlu bir içeriğe sahip olması farklı uzmanlaşmaları beraberinde getirmektedir. Bu sebeple, eğitim programında ilk iki sene temel derslerin yer alması, ikinci seneden sonra seçmeli derslerle farklı alanlarda uzmanlaşmaya gidilmesi düşünülmektedir.

5 YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde yer alabilecek uzmanlaşma alanları, planlama kapsamında ele alınan farklı konuların derinleştirilmesine olanak sağlayacak bilimsel ortamın yaratılmasına katkı sağlayacaktır. Bu çerçevede değerlendirildiğinde, akademik kadronun belli konular altında uzmanlaşmalarının sağlanması, orta ve uzun vadede Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde verilen eğitimin kalitesini arttıracaktır.

6 YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
AKADEMİK KADRO Yrd. Doç. Dr. Serkan KEMEÇ Yrd. Doç. Dr. Yelda MERT Yrd. Doç. Dr. Aysu UĞURLAR Yrd. Doç. Dr. Ayşegül KELEŞ ERİÇOK Araş. Gör. Dr. Seher ÖZKAZANÇ Araş. Gör. Dr. Yasemin İLKAY Araş. Gör. Dr. Habip ULUÇAY


"YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları