Make webconfig Hüseyin Uslu net onfig.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Ahmet DERVİŞ Ahmet DERVİŞ LKD Seminerleri Linux Kullanıcıları Derneği
İNTERNET.
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı
Filezilla Client & Server
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Sosyal Ağların Eğitimde Kullanımı
wiki Wiki Nedir? Wikilerle Neler Yapabiliriz?
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Yıldız Teknik Üniversitesi
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli
İNTERNET VE İLETİŞİM.
LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)
İNTERNET ADRESLERİ.
Weebly Web Sitesi Kurmak
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
Görsel Okur-Yazarlık *
7/yazim-kurallari-konu-anlatm.html Bu sitede,konunun derinlemesine incelenmesi ve ayrıntılar ile konunun pekiştirilmesi.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
Çağlar AKGÖZ WEB SAYFALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.
EDUCOMMONS Yazılımı. The Center for Open Sustainable Learning.
Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz.
Web Sitesi Hazırlama.
E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
Güvenli ve Pratik Web’de çalışma saatleri için;
«blender 3d» Hazırlayan: Tarık BAĞRIYANIK Nisan 2013.
ÜSLÜ SAYILAR.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Wordpress Eğitimi 2.
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
- 1 - Microsoft PowerPoint (1) DERSİN AMACI PowerPoint ile etkili sunular hazırlamak Powerpoint ile hazırlanan sayfaları HTML olarak saklamak DERSİN.
e-MarEdu Nedir? Mihenk Taşları İlkeler Misyon ve Vizyon İstatistikler Çözüm Ortakları Önemsediklerimiz İletişim Bilgileri Servisler Uygulamalar.
Eğİtİmde web 2.0 araçlarInIn kullanImI
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
 Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız.
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
Claroline açık kaynak kodlu bir e-Öğrenim ve eWorking platformudur. Eğitimcilere etkili çevrimiçi kurslar oluşturma ve web üzerinde ortak öğretim faaliyetlerini.
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
Sıfırdan Linux İşletim Sistemi Oluşturma. Şimdiki Linux Dağıtımları. ● Genel amaçlar için tasarlanmıştır. ● En düşük donanım için derlenmiştir. ● Tüm.
KDE Masaüstü Ortamı S.Çağlar Onur & Barış Metin Akademik Bilişim 2005 Gaziantep.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
Server Yönetim Programları
ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK
WEB TASARIMI CK EDİTÖR KURULUM AŞAMALARI VE KULLANIMI SAVAŞ TUNÇER.
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Ocak, 2013 Akdeniz Üniversitesi
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Sunum transkripti:

Make webconfig Hüseyin Uslu net onfig

Neden makewebconfig? ● Şu anki kernel konfigurasyonu sisteminin kullanımı zor ve karışık ● Yeni başlayan kullanıcılar bu sistemi kullanmakta büyük zorluklar çekiyorlar ● Şu anki sistemde yazılar İngilizce ve sadece belli başlı bazı dillere çevrilmiş durumda ● Konfigurasyon sisteminin yardım sistemi yetersiz. Bazı nesneler için yardım bile yok!

Çözüm? ● Çözüm kullanıcılara yardım sağlayabilecek, konfigurasyon sistemini birçok dile çevrilmesini sağlayabilecek bir web sitesi oluşturmak ● Bu site sayesinde amaç sorunları çözmek, konfigurasyon işlemini kolaylaştırmak

Site güncel tutulmalı! ● Günümüzde sık aralıklarla kernel sürümleri çıkarılmakta. Bu her sürümle beraber konfigurasyon dosyalarında değişikliklere gidilmekte. Bu yüzden sitemiz güncel olmalı ve anında çözüme gidilmeli. Peki nasıl? ● Bu projede yer alan bir grup insanın bunu başarması imkansız. İşte bu durumda normal kullanıcıların desteğini almalıyız. Öyleki insanlar konfigurasyon yardım metinlerine katkıda bulunabilmeli

Kullanıcı Destekli Yardım Sistemi ● Kernel konfigurasyon ile ilgili olarak kernel koduyla beraber Documentation/Configure.help adlı bir yardım metini gelmekte. Bu metin nesneler hakkında yardımı içermekte. Ama genel olarak yetersiz ve ileri düzey kullanıcıları hedeflemekte. Bizim yapmamız gereken bir Kullanıcı Destekli sistem oluşturmak. Bu sayede kullanıcılar ne yaptığını / nasıl davrandığını bildiği seçenekler hakkında 'comment' tarzı eklemeler yapabilmeli, birbirleriyle konu üzerinde tartışabilmeli. ● Bu sayede biz sadece alt yapıyı kuracağız ve bırakacağız ki yardım içeriği kendiliğinden oluşşun ve gün geçtikçe büyüsün!

Yerelleştirme ● Make webconfig bir i18n unsuru bulundurlamlı. Bu sayede istekli kullanıcılar konfigurasyon seçeneklerinin isim ve yardım metinlerini kendi dillerine çevirebilmeli. Biz orjinal ingilizce yanında ilk yerelleştirme projesini başlatacağız, Türkçeleştirme. Kuracağımız alt yapı bunu sağlayacak şekilde esnek olabilmeli. İnsanlar i18n takımları kurabilmeli ve bize destek verebilmeli.

Esnek altyapı gerekli! ● Çok hızlı bir şekilde kernel sürümleri çıkarılmakta. Alt yapımız esnek olmalıki rahatlıkla güncelleştirmelere cevap verelim yeni çıkan kernel için konfigurasyon oluşturma hizmetini sunabilelim. Bu bağlamda esnek bir database sistemi lazım.

Beklentiler ● Bu proje başarıya ulaşırsa; ● Linux gelişiminde büyük katkıya sahip olacağız. ● Türk insanın Linux ve yazılım konusunda ki yeteneğini kanıtlamış olacağız. ● Aynı zamanda bu proje hepimiz için bir referans olacak!!

Katılmak isteyenler ● Projemize: ● PHP coding / web tasarım / grafikerler ● İleri database bilgisine sahip olan insanlar ● Kernel konusunda bilgili kişiler ● Yerelleştirme ve dökümantasyon için gönüllüler lazımdır.

Sizde bizimle olmak istiyorsanız: ● Adresine göz atın. ● Hepinizi bekliyoruz!