Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)"— Sunum transkripti:

1 LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.) 20110954023
WEB 2.0 ARAÇLARI LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)

2 İÇİNDEKİLER Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Eğitimde nasıl kullanılabilir?
Web 2.0 Araçları Web 2.0 Kaynaklar

3 WEB 2.0 Web 2.0 toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yep yeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özlelliklere sahip, %100 kullanıcı odaklı olabilen ve internet anlayışını bütünüyle değiştirecek bir konsepttir.

4 EĞİTİMDE NİÇİN KULLANILMALIDIR ?
Grup çalışması alışkanlığı Etkili öğrenme Üst düzey düşünme becerileri Bilgi okur yazarlığı Yapılandırmacı problem çözme Bireysel gelişim sağlar.

5 Eğitimde nasıl kullanılmalıdır ?
Dersi anlamayan öğrenciler için konu tekrarı sağlar Konunun ve dersin değerlendirme bölümünün Web 2.0 araçları yardımı ile yapılmasını sağlar Konu ve ders ile ilgili uygulamalar, araştırmalar vb. Web 2.0 araçları ile yürütülebilir Öğrenci kendini zamandan ve mekandan kısıtlamadan ders çalışabilir.

6 Web 2.0 araçları Facebook Myspace Youtube Prezi Blog

7 Facebook Günümüzün en yaygın kullanılan sosyal paylaşım sitesidir.
Bu site aracılığı ile fotoğraf, video,pdf, ppt, word gibi birçok dosya ve içerik paylaşılabilir. Grup sayfaları oluşturulabilir ve böylece kolayca toplantı yeri ve zamanı ayarlanabilir. Facebook üyesi diğer bireylere veya gruplara arkadaşlık isteği gönderebilir ve onlar ile mesajlaşabilir. Facebook ta diğer bazı Web 2.0 araçları gibi beğen ve yorum sekmeleri barındıdır.

8 Myspace MySpace, arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla tanışmanızı sağlayan online bir topluluktur. Myspace’de bir topluluk oluşturarak, fotoğraflarınızı, yazılarınızı ve ilgi alanlarınızı arkadaş çevrenizle paylaşabilirsiniz.

9 Youtube YouTube üç Amerikalı iş arkadaşının (Chad Hurley Steve Chen ve Jawed Karim) eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından milyar dolara satın alınan, kısaca "Video Paylaşım Sitesi" olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir. Içeriğinde binlerce hatta belki milyonlarca video bulabileceğiniz video paylaşım sitelerinin ilki, en kapsamlısı ve en büyüğüdür. Uzun uzun keyifli vakit geçibileceğiniz hatta arkadaşlarınızın videolarını bile izleyebileceğiniz ve o videolara yorumlar yazabileceğiniz bir sitedir.

10 Prezi Genel olarak diğer Web 2.0 araçlarından farklı bir içerik sunar.
Prezi internet bağlantısını kullanarak prezi.com üzerinden slaytlar halinde sunum hazırlamayı ve bunu ikinci kişilerle paylaşmayı sağlar. Bu paylaşım 3 farklı şekilde yapılabilir.

11 Blog Bir konu, düşünce vb. için kurulmuş tek bir platform üzerinden bir çok kişiye farklı sayfa seçenekleriyle ulaşılmasını sağlayan bir web 2.0 aracıdır. Blog bir sayfa üzerinde tarihe göre ters sırada listeleşmiş içeriklerden oluşan web sayfaları olarak tanımlanır. Bloglara yazılan yorumlar sayesinde blog yazarı ve okurları arasında bir etkileşim olabildiği gibi okurlar arasında da fikir alışverişi sağlar.

12 Kaynakçalar kavrami-ve-web-2.0-teknolojileri-2.html 0.html dersleri/ nedir-bu-web-2-0-teknolojisi.htm


"LEYLA BALIK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2.SINIF (İ.Ö.)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları