Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ"— Sunum transkripti:

1 E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ
Hazırlayan : Akın ATALAY

2 HATALAR SİSTEM(Bilgisayar) HATALARI. TARAYICI(İE) HATALARI.
SERVER(SİTE) HATALARI.

3 SİSTEM HATALARI 1 JAVA HATALARI;
Java güncellemeleri ile E-okul sitemine girişinizde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Örneğin rapor sayfalarının görüntülenememesi, not sayfasının gelmemesi gibi sorunlar bundan kaynaklanır.

4 Çözüm Java güncellemesini java.com dan indirin ve kurun. Güncellemeden sonra yapılacak işlemler; Başlat-> Tüm programlar -> Java-> Configure Java-> Securuty seçmek ve çıkan alanda add(ekle) tuşuna basarak adresini buraya yazmak.

5 SİSTEM HATALARI 2 Sistem güncellemelerinin çok eski olması. Çözüm:
Denetim masasından sistem güncellemelerini açınız.

6 SİSTEM HATALARI 3 PC Saati Yanlış Hatası:
E-okul eş zamanlı çalışma prensibine göre çalıştığı için sistem saatiniz ile sitenin saati uymalı. Eğer e-okul yazdığınızda güvenli olmayan bir site yine de devam etmek istiyor musunuz gibi yazılar görüyorsanız sorun sistem saatidir. Çözüm: Saati değiştir.

7 Tarayıcı Hataları 1 Tarayıcı Türü Hatası: Çözüm:
E-okul sadece internet explorer 5 ve üstü sürümlerde çalışır. Yeni çıkan beta sürümlerinde de çalışmayabilir. (firefox gibi tarayıcılar destek verebilir ama garanti değildir.)

8 Tarayıcı Hataları 2 İnternet explorer ayarlarından kaynaklı hatalar:
Çözüm: bu hatalar genellikle yeni sürüm tarayıcılarda olur. Bunun sistem uyumluluk moduyla aşabilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları kullanınız. Ayarlar-> Uyumluluk görünümü ayarları-> ekle-> adresini eklemek.

9 Tarayıcı Hataları 2 Güvenlik Kodları Değişmiyor Hatası;
E-okul girişlerinizde güvenlik kodları değişmiyor ve güvenlik kodunu sürekli yanlış girdiniz uyarısı geliyorsa önbellek sorunu vardır. Çözüm: ön bellek temizleme işlemi yapmak gerekir. Bunun için tuş kombinasyonu aşağıdaki gibidir; Ctrl+shift+Delet tuşlarına aynı aynda basmak ve gelen yere tamam demek. Bu ayarı tarayıcı ayarlarında genel sekmesinde de bulabilirsiniz.

10 Devam Eğer önbellek temizlememize rağmen güvenlik kodu birkere değişip yine değişmemeye başlıyorsa: Ayarlar->İnternet Seçenekleri-> Genel sayfasında Gözatma Geçmiş bölümünden -> Ayarlar-> otomatik seçeneğini işaretleyin.

11 Siteden Kaynaklı Hatalar 1
Server Hatası Sistem Çöktü  Çözüm: Beklemek :D

12 Siteden Kaynaklı Hatalar 1
Sitenin yoğun olması; Çözüm: Sistemin yoğunluğunun azalmasını beklemek (Gece geç saatler);


"E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları