Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Server Yönetim Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Server Yönetim Programları"— Sunum transkripti:

1 Server Yönetim Programları

2 Apache Apache açık kaynak kodlu, güçlü, sağlam, yetenekli ve esnek bir http (web) sunucusudur. Apache Software Foundation (ASF) tarafından geliştirilir. ASF, Apache yazarları tarafından 1999’da yazılım için yasal bir şemsiye olması için oluşturulmuştur. Açık kaynak kodlu bir yazılımdır, lisansı ücretsizdir. Yazılım firmaları, kurumlara verdikleri hizmetten (kurulum, teknik destek, vb) kazanç sağlarlar. Internetteki web sitelerinin %60’ı Apache üzerinde çalışmaktadır.

3 Windows Server Windows Server, ağ bilgisayarları içerisinde kullanılmak için hazırlanılmış olan bir işletim sistemidir. Normal bilgisayarlar içerisinde kullanılan sürümlerden tamamen farklı bir işletim sistemi olan Windows Server yalnızca ağ sunucuları üzerinde kullanılır. Windows Server, içerisindeki bileşenlerle birlikte ağ sunucuları içerisinde yöneticilere kolayca düzenleme ve kontrol işlemi gerçekleştirmelerine olanak tanır. Bunun yanı sıra içerisinde yer verdiği veritabanı ve ASP gibi bileşenlerle daha kolay bir sunucu kontrolü gerçekleştirmeyi sağlar.

4 Jboss Java web uygulamalarımızı çalıştırmamız için uygulama sunucusuna ihtiyaç duymaktayız. Bunlardan en çok bilinenleri Apache Tomcat , GlassFish ve Jboss'dur. JBoss az kaynak tüketmesi ile ünlü bir uygulama sunucusudur. Üretsizdir. Redhat tarafından 2006 yılında JBOSS’u satın alan firma JAVA’nın her sürümünde JBOSS’u günceller. JBOSS büyük projelerde bile kullanılabilir olması proje maliyetini düşürme yönünde katkı sağlar.

5 Tomcat Apache Tomcat, Java Servlet ve Java Server Pages (. JSP) teknolojileri için geliştirilen açık kaynak kodlu Apache'nin bir alt projesi olan bir uygulama sunucusudur. Apache Tomcat sunucusu, JSP dilinde yazılmış betikleri derlemek için JDK (Java Development Kit) paketine ihtiyaç duyar.

6 Wamp Wamp server Windows için hazırlanmış bir kurulum paketidir. Apache ve xampp server gibi bir localhost programıdır. Diğer programlardan farkı ise içerisinde Mysql ,Apache, Php kurulumları bulunmaktadır.Wamp server indirmek için wamp server adresinden işletim sisteminize uygun olanı seçip indirebilirsiniz.

7 Xampp Geliştiricilerin üzerinde çalıştıkları projeleri için, kolay bir şekilde yerel web sunucusu oluşturmalarını sağlayan, bir apache dağıtımıdır. Xampp, kelimesinde her harfin bir anlamı vardır. X:çapraz platform (Çapraz platform; windows, mac ve linux işletim sistemlerinde neredeyse aynı performansı sergileyerek çalıştığı anlamına gelmektedir.), A:apache, M:mysql, P:php ve son P harfi de perl anlamına gelmektedir. Yukarıda web sunucusunu kolay bir şekilde oluşturmamızı sağlıyor dememizde ki neden ise bir web sunucusu için gerekli olan bütün bileşenleri paket halinde bize sunmasıdır

8 Mamp MAMP Server Mac kullanıcıları için sunulmuş bir sunucu kurulum paketidir. Bu program sayesinde üzerinde birçok yazılım dilini çalıştırabileceğiniz kişisel bir Localhost servisine sahip olabilirsiniz. MAMP Server, işletim sistemi ve web sunucusu olarak Apache, Veritabanı yönetim sistemi olarak MySQL ve programlama dilleri olarak ise PHP, Perl ve Python olmak üzere web geliştirmede kullanılan diğer tüm dilleri desteklemektedir.

9 HAZIRLAYAN AD SOYAD: GİZEM TAŞKIN NO:


"Server Yönetim Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları