Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web 2.0 Yeni nesil Internet.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web 2.0 Yeni nesil Internet."— Sunum transkripti:

1 Web 2.0 Yeni nesil Internet

2 İnternet hayatımızı değiştiriyor.
Web 2.0 İnternet hayatımızı değiştiriyor.

3 Web 2.0 İnternet de değişiyor.

4 Web 2.0

5 Web 2.0 Peki nedir?

6 Web 2.0 web 2.0?

7 Web 2.0 “Kullanıcı merkezli, kullanıcıların bir şeyler katmasıyla var olan, ve kullanıcılarına hareket özgürlüğü ve kullanım kolaylığı sağlayan yeni nesil internet sistemi” diyebiliriz.

8

9

10 Web 2.0 Değişen ne?

11 Web 2.0 Klasik ve statik sitelerin yerini yeni nesil hareketli, sürekli değişen ve kullanıcılarının katkılarıyla gelişen siteler alıyor artık.

12 Web 2.0 Eski web (WEB 1.0) sadece bilgiyi almak üzerineyken; Yeni nesil web’de (WEB 2.0) ise sadece bilgiyi almak değil, katkıda bulunmak, bilgiyi paylaşmak söz konusu. WEB 2.0’ ile birlikte artık bilgi, istenildiği zaman, istenildiği ortamdan, istenildiği şekilde erişebileceği bir hal almaktadır.

13

14 Web 2.0 Web 2.0 Uygulamaları ve özellikleri

15 Web 2.0 Vikiler Wikipedia: İnternet üzerindeki dünyanın en büyük ansiklopedi projesi. Kullanıcılarının ansiklopedi üzerinde düzeltme ve geliştirme yapmasına olanak sağlıyor, onlara güveniyor Wikipedia, ve bu şekilde çok kapsamlı bir bilgi hazinesi olma yolunda ilerliyor.

16 Web 2.0 Web sitelerini açarken karşımıza çıkan pop-up pencereler ne kadar sinir bozucu değil mi? Site içerisinde gezerken farenin imlecinden çıkan parıldamalar… Ya da bir siteyi açtığımızda istemediğimiz bir müziğin bize zorla dinlettirilmesi… Bu tür rahatsız edici uygulamaların yeni nesil internette yeri yok.

17 Web 2.0 Bloglar Önemli Web 2.0 araçlarından olan bloglara ücretli ya da ücretsiz birçok servisten birini seçerek istediğimiz konularda yazılar yazabiliyoruz. Bloglamanın bir diğer avantajı da şu: Çok fazla grafik&tasarım ve kodlama bilgisine sahip olmadan da düşüncelerimizi paylaşabiliyoruz.

18 Web 2.0 İnternetin yeni boyutunda yapabileceğimiz bir şeyler daha var ki, bunları birkaç sene öncesine kadar hayal etmesi bile çok zordu:

19 Web 2.0 İnternet üzerinden uygulamalar çalıştırmak…

20 Web 2.0 Bilgisayarlarda kullandığımız birçok işletim sistemi var. Windows, Linux, Mac OS, Solaris gibi. Peki internet üzerinde işletim sistemimiz olsa nasıl olurdu?

21 Web 2.0 Web işletim sistemi olarak farklı projeler var, en çok dikkat çekenlerden biri de eyeOs. Bu sistemle dosya yönetimi, e-posta, tarayıcı, hesap makinesi gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz.

22 Web 2.0 Şu an için bu sistem çok basit sayılabilir, ama gelecek için bu tür sistemlerin yaygınlaşacağını, gelişeceğini söylemek çok da zor değil.

23 Web 2.0 İşletim sisteminden bağımsız olarak uygulamaları internet üzerinden çalıştırmanın birçok avantajı var. Yani hangi işletim sistemini kullanıyor olursak olalım, bir web tarayıcı ve internet bağlantısıyla ihtiyacımız olan uygulamaları çalıştırmamız mümkün.

24 Web 2.0 Google’ın arama motoru dışında bu tür bağımsız platform uygulamalara çok önem verdiğini görüyoruz.

25 Web 2.0 Not almak için kullandığımız Google Notebook, online takvim olarak kullandığımız Google Calendar ve yakın bir zamanda hizmete sunduğu online hesap tablosu Google Spreadsheet, Google’ın bu tarz uygulamalarından sadece birkaçı.

26 Web 2.0 Google, Microsoft ve Yahoo gibi büyük şirketlerin yanında yeni nesil internet uygulamaları sunan birçok site var.

27 Web 2.0 Netvibes.com bunlardan biri. Kişisel başlangıç sayfası olan Netvibes ile sık kullandığımız siteler, notlarımız, e-posta hesabımız gibi birçok içeriğe tek sayfadan ulaşmak mümkün oluyor.

28 Web 2.0 Writely, Thinkfree, Google Spreadsheets gibi online ofis uygulamaları Web 2.0′ın en önemli amaçlarından birini, paylaşımı ön plana çıkaran uygulamalar. Vikipedi, Youtube, flickr, del.icio.us, Facebook ilk akla gelenlerden. Blogları unutmamak gerekiyor tabiki. Artık öğrenciler kendilerini tanıtmak için bloglar yapıyorlar. Blog, facebook ve social network artık sistem içerisinde gömülü geliyor. Öğrenciler blog oluşturabiliyorlar. iPhone'dan derslerine erişebiliyorlar. Kullanılan görüntü paylaşımının altındada yine web 2.0 araçları var.

29 Web 2.0 Bilgisayarlarımızda Word, Excel benzeri ofis yazılımları kurarak yaptığımız çalışmaları internet üzerinden yapıyor, ve paylaşabiliyoruz. Bu sayede, aynı belgeyi birbirinden çok farklı yerlerde bulunan birkaç kişi görebiliyor, ve üzerine düzenleme yapabiliyoruz. Öğrencilere verilen araştırma ödevlerinin bu yazılım ile yapılması ve bunun bütün sınıf ile paylaşmasının mümkün olduğunu gördünüz. Facebook uzaktan eğitim gören öğrencileri arasında bir ders arası ortam olarak kullanılabilir. Youtube 'den dersin içeriği ile ilgili videolara bağlantılar verilebilir.

30 Web 2.0 Farklı kategorilerde Web 2.0 uygulamalarını geniş kapsamlı bir şekilde görmek için eConsultant sitesine bakabilirsiniz. Ayrıca web2.0awards sitesinde Web 2.0 siteleri yarışması ve sonuçlarına ulaşmak mümkün.

31 Web 2.0 Web 2.0, Vikipedi, Youtube, flickr, del.icio.us, Facebook ilk akla gelenlerden. Blogları unutmamak gerekiyor tabiki. Artık öğrenciler kendilerini tanıtmak için bloglar yapıyorlar. Blog, facebook ve social network artık sistem içerisinde gömülü geliyor. Öğrenciler blog oluşturabiliyorlar. iPhone'dan derslerine erişebiliyorlar. Kullanılan görüntü paylaşımının altındada yine web 2.0 araçları var. Del.icio.us  ile sık kullandığınız linkleri, makaleleri, blogları müzikleri saklayabilir ve herhangi bir bilgisayardan ulaşabilirisiniz. aynı zamanda sık kullanımlarınızı paylaşabildiğiniz bir sitedir. Site adresi ayrıntılı bilgi için : Türkçe versiyonu için  bakabilirsiniz.

32 Web 2.0 En başta da ifade edildiği gibi, yeni nesil interneti birkaç kavramla açıklamak mümkün değil, burada açıklananlar çok temel uygulamalar, sistemler ve düşünceler.

33 Web 2.0 Bu yolda daha keşfedecek çok şey var… Yolumuz açık olsun.


"Web 2.0 Yeni nesil Internet." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları