Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız."— Sunum transkripti:

1

2  Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız.

3  Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, vikileri,iletişim araçlarını, folksono mileri- yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.

4  Literatürde Web 2.0 araçlarının eğitim ortamlarına katkıları şu şekilde sıralanmıştır:  Grup çalışması alışkanlığı  Etkili öğrenme  Üst düzey düşünme becerileri  Bilgi okur-yazarlığı  Yapılandırmacı problem çözme  Öğrenciye uygunluk(İlgi çekme)  Bireysel gelişim  Sorumluluk alma

5  Vikipedi Vikipedi  Webspirationpro Webspirationpro  Prezi Prezi  WordPress WordPress  Google Drive Google Drive

6  Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedis idir.

7  Kolay ve hızlı bir şekilde kavram haritası oluşturmak için kullanılabilecek çevrim içi bir internet sitesidir.

8  Prezi bir sunum aracıdır. Prezi ile etkileyici, zengin görselliğe sahip, sunum yaptığınız kitle tarafından ilgiyle takip edilebilen slaytlar oluşturabilirsiniz.  Sunumlarınızda kullanabileceğiniz dosya türleri ise; resim,video,pdf dosyaları ve swf uzantılı flash çalışmalarıdır.

9  WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemleri nden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.  WordPress kullanarak kısa süre içinde sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye başlayabilirsiniz.

10  Google Drive, her türlü dosyanın ve klasörün depolanabileceği, erişilebileceği, oluşturulabileceği, düzenlenebileceği ve paylaşılabileceği tek bir yer sağlar. Google Drive'dan yeni doküman oluşturduğunuzda genellikle çevrimiçi Google Dokümanlar, Google E-tablolar ve Google Slaytlar oluşturursunuz.

11  http://prezi.com/gbng8m6ht3_y/web-20-araclarnn- egitim-amacl-kullanm/ http://prezi.com/gbng8m6ht3_y/web-20-araclarnn- egitim-amacl-kullanm/  http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0  http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi  https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s &source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CDgQFjAC&url=ht tp%3A%2F%2Fmatematikden.files.wordpress.com%2F 2012%2F02%2Fprezi-tanc4b1tc4b1mc4b1-ramazan- arik.pdf&ei=PviRUeXwK8joPKDpgdAJ&usg=AFQjCNG RABIicsJiVsObMJvev5zRysHfYg&sig2=- 4nYYett4itGQIB3ieNzBg https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s &source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CDgQFjAC&url=ht tp%3A%2F%2Fmatematikden.files.wordpress.com%2F 2012%2F02%2Fprezi-tanc4b1tc4b1mc4b1-ramazan- arik.pdf&ei=PviRUeXwK8joPKDpgdAJ&usg=AFQjCNG RABIicsJiVsObMJvev5zRysHfYg&sig2=- 4nYYett4itGQIB3ieNzBg  http://www.wp-tr.org/hakkinda/ http://www.wp-tr.org/hakkinda/  http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=tr&a nswer=2490026&topic=2497992&ctx=topic http://support.google.com/a/bin/answer.py?hl=tr&a nswer=2490026&topic=2497992&ctx=topic


" Bu sunumda, “web 2.0 nedir, eğitimde nasıl kullanılabilir?” Sorularına yanıt bulacağız.  Ayrıca 5 tane web 2.0 aracını tanıtacağız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları