Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen."— Sunum transkripti:

1

2

3

4  Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen altıncı ara sürümüdür. 25 Ekim 2001 tarihinde piyasaya sürülmüştür.Xp adı eXPerience kelimesinden gelir.

5

6  Windows Whistler: Windows Whistler projesi 1999 yılında başlayan " Neptune " Windows NT tabanlı genel tüketici kullanımı için güncelleştirilmiş bir sürüm olarak geliştirilmeye başlanmıştı.Ancak, Ocak 2000'de,proje iptal edildi ve Whistler projesine başlandı.

7  Windows XP, daha önceki Windows sürümlerinden farklı olarak tamamen 32 bitlik Windows NT ve Windows 2000 çekirdekleri (KERNEL) üzerine kuruldu.Bu çekirdek sistem 16 veya 32 bitlik uygulamaları çalıştırabiliyor,maviekran hatalarını azaltıp CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonunun kullanımını diğer sürümlere oranla azaltıyordu.

8  Windows XP'nin önemli özelliklerinden biri ise geniş bir sürücü veritabanına sahip olmasıydı.Böylelikle kullanıcıların yeni aldıkları bir donanımı sadece bilgisayara takarak anında kullanabileceği iddia ediliyordu.

9

10  Clear Type: Windows XP, özellikle LCD ekranlarda metinlerin okunaklılığını arttırmak amacıyla Clear Type adı verilen bir özellik içermektedir.  Uzak Bağlantı: Windows XP, internetten başka bir bilgisayarın yönetilmesine imkân veren Uzak Masaüstü adlı bir yazılım içeriyordu. Bu özellik Vistada Terminal Services adıyla bulunmaktadır.

11  Hızlı Kullanıcı Değişimi: XP'de bir kullanıcının oturumu açıkken bir diğerinin oturumuna geçiş yapılabilmektedir. Windows + L tuş kombinasyonuyla.  İnternet Explorer 6: 6. sürümü, Windows XP ile birlikte gelmektedir.

12  Başlat Menüsü Başlat menüsü Windows'u kullanmaya başlamanız için ihtiyacınız olan her şeyi içerir. Bu menüden şunları yapabilirsiniz:  Dosyaları açmak.  Denetim Masası'nı kullanarak sisteminizi özelleştirmek.  Yardım ve Destek seçeneğini tıklatarak yardım almak.  Bul seçeneğini tıklatarak bilgisayarınızda veya Internet üzerinde öğeler aramak vb.

13

14 Denetim Masası Windows XP Denetim Masası'nı kullanarak bilgisayar ayarlarınızı kolayca özelleştirebilirsiniz. Başlat menüsünde ki Denetim Masası'nı tıklayarak açılmaktadır.

15

16  Müzik dinlemek, Video izlemek ve CD'lerinizi oynatmak Windows XP'nin içerdiği Windows Media Player sayesinde aşağıdakileri yapabiliriz: İnternet'te radyo dinlemek. Web sitelerinden şarkılar veya filmler indirmek. Video yayını izlemek. Kendi CD'lerinizi çalmak.

17

18  Birden Fazla Kullanıcı — Kolay Geçiş Bilgisayarı kullanan her kullanıcı, kişiselleştirilmiş ayarları ve özel dosyaları olan ayrı bir parola-korumalı hesap oluşturabilir. Birden fazla hesap bilgisayarda aynı anda etkinleştirilebilir hesaplar arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapılabilir.

19  Giriş ve Çıkışlarda Veri Koruma Windows XP, bilgisayar ağınızın her zaman çalışır durumda olmasını sağlamak üzere tasarlanmış, yeni ve güçlü özellikler içerir. Kapsamlı bir koruyucu yazılım her bilgisayarın işletim sistemini korur; tüm ağın dışarıdaki hacker'lara ve Internet üzerinden yayılan virüslere karşı korunması için bir kalkan görevi gören koruyucu bariyer veya firewall kurar.

20

21  Windows XP için Microsoft Plus  Windows XP için pazarlanan eğlence ve müzik paketidir. 25 Ekim 2001 tarihinde Windows XP işletim sistemi ile birlikte piyasaya sunuldu.  Önceki Plus sürümleri gibi masaüstü temaları, ekran koruyucular, oyunlar ve yardımcı programlar vardır.

22  Plus! for Windows XP  Windows XP Professional ve Home Edition için çıkmıştır.Bu sürümde bu özellik ve uygulamalar vardır :  Plus! Temaları(Akvaryum, Doğa, da Vinci ve Uzay)  Plus! Ekran koruyucuları(Akvarum, Doğa, da Vinci ve uzay,  Plus! Windows Media Player Ses kontrol  Plus! MP3 Dönüştürücü  Plus! CD Kapağı yapıcı  Plus! Hoparlör Geliştirme  Plus! Windows Media Player Dış Görünümleri

23  Microsoft Plus! Digital Media Edition  Dijital media resim ve video uygulamaları sunulmuştur. 7 Ocak 2003'te piyasaya sürülmüştür.Plus Digital Media Edition bunlar içerir :  Plus! Photo Story 2  Plus! Party Mode  Plus! CD Label Maker  Plus! Dancer  Plus! Audio Converter  Plus! Alarm Clock  Plus! Sleep Timer

24  Microsoft Plus! SuperPack for Windows XP  Microsoft Plus! Windows XP ve Microsoft Plus! Digital Media Edition'un özelliklerinin hepsini içerir.

25

26  Windows XP piyasaya sürülmeden önce korsana karşı çok güçlü önlemler alındı. Ürün etkinleştirme ile kullanıcıların yükledikleri ürünü en geç 30 gün içerisinde şirket ile iletişime geçip etkinleştirme kodunu sisteme tanıtmaları gereklidir.  2006 yılından itibaren, artan korsan Windows XP kullanımına engel olmak amacıyla Microsoft, Windows Genuine Advantage adlı bir yazılımı yürürlüğe sokmuştur. Buna karşın insanlar yine de korsan kullanmanın yollarını bulmuşlardır.


" Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları