Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MODÜL : WEB TASARIM

2 KODLARLA TANIŞALIM Favicon:
Web sayfalarının sekmelerinde gözüken küçük resim yani ikon sitenizin veya sayfanızın faviconudur. Favicon genelde ico uzantıldır. Ancak gif, jpeg veya png formatında olan dosyaları da kullanabiliriz. Favicon dosyalarının kodları <head> bölümüne yazılır ve <link> tagının rel, type ve href özelliği kullanılır. rel=”icon” ikon olduğunu belirtir. type=”image/png veya jpeg” href=”dosya ismi”

3 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
UYGULAYIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

4 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TABLO İŞLEMLERİ

5 Tablo işlemlerinde kullanılan tag lar aşağıdadır.
KODLARLA TANIŞALIM Tablo işlemlerinde kullanılan tag lar aşağıdadır. <table> tablo oluşturma başlama tagı <tr> Öncelikle satır oluşturulur. <td> satırlar içinde sütun oluşturulur

6 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
UYGULAYIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

7 KODLARLA TANIŞALIM <thead> tablo başlıklarını oluşturmak için kullanılır.

8 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
UYGULAYIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

9 KODLARLA TANIŞALIM Bunların yanında satırları birleştirmek için rowspan sutunları birleştirmek için colspan özellikleri kullanılır.

10 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
UYGULAYIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

11 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
UYGULAYIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

12 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SES VE VİDEO İŞLEMLERİ

13 KODLARLA TANIŞALIM Ses ve Video İşlemleri:
Ses video işlemleri HTML5’te kolaylaşmıştır. Günümüzde HTML5 tüm tarayıcılarda desteklenmektedir. Bu işlemler için <audio> <video> tagları ve bu tagların width= Genişlik; height=Yükseklik controls =Kontrol butonları autoplay= Otomatik oynatma özellikleri kullanılır.

14 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
UYGULAYIN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

15 KODLARLA TANIŞALIM Genel Format: <a href =”hedef” yazı/nesne></a> Genel Link gösterimleri : Boş/hedefsiz link : <a href =”#”></a> Aynı sayfada bir nesne : <a href =”#nesne”></a> Aynı sitede sayfa : <a href =”sayfa.html”></a> Aynı sitede bir dosya : <a href =”dosya.rar”></a> Başka bir site : <a href =” Başka bir sitede bir sayfa : <a href =” Başka bir sitede bir dosya : <a href =”

16 KODLARLA TANIŞALIM Nesne ve içeriklerle link gösterimleri :
Aynı sitede başka bir sayfa : <a href =”index.html”>tıklayın</a> Başka bir sitede bir sayfa : <a href =” Sitesi</a> Başlık : <a href =” Makaleler</h2></a> Cümle : <a href =”iletisim.html”><h2> Bizimle haberleşiniz…</h2></a> Resim : <a href =”anasayfa.html”><img src=”logo.png”</img></a> Ses : <a href =”anasayfa.html”><audio src=”ses1.ogg”</audio></a> Video : <a href =”anasayfa.html”><video src=”video1.ogg”</video></a> (hedef link başka klasördeyse o klasör hedef gösterilir. Örnek : Video : <a href =”/site1/v1/anasayfa.html”><video src=”video1.ogg”</video></a>)

17 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MODÜL : WEB TASARIM


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları