Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER"— Sunum transkripti:

1 Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
TRABZONDA’Kİ ENGELLİ BİREYLERİN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPABİLECEĞİ WEB SİTESİ TASARIMI: ENGELSİZ TRABZON PROJESİ Ahmet YÜCE Rıdvan KARASU Abdullah AKPINAR Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER

2 PROJENİN AMACI Engelli bireylerin karşılaştıkları problemlerle ilgili paylaşımda bulunabileceği bir web sitesi tasarlamaktır.

3 PROJENİN YÖNTEMİ Bu projede ADDIE modeli esas alınacaktır.

4 ANALİZ Bu aşamada fiziksel engelli bireylerle görüşme yapılıp, site kullanımı ve işleyişi ile ilgili görüşler alınacaktır. Bu görüşme sadece bilgi edinme amaçlıdır. Bu sayede engelli bireyler de bu projeden haberdar olacaklardır. Literatür taraması yapılacak ve konuyla ilgili önceki yapılan projelerden bilgiler alınacaktır.

5 TASARIM Bu aşamada Engelsiz Trabzon sitesi taslağı hazırlanacaktır. Hazırlanan taslak dijital ortama aktarılacaktır.

6 GELİŞTİRME Bu aşamada, tasarımda aşamasında yapılmış planlara göre Engelsiz Trabzon isimli sitenin materyalleri hazırlanacak ve site kullanılabilir hale getirilecektir.

7 UYGULAMA Geliştirilen site aktif hale getirilecektir. Kullanıcılardan ve uzman kişilerden görüş alınacaktır.

8 DEĞERLENDİRME Değerlendirmenin hedefini;
Kullanıcılar siteyi kolayca kullanabilmeyi öğrenmişler mi? Siteyi aktif şekilde hayatlarına sokabilmişler mi? Bir engel ile karşılaştıklarında akıllarına ilk olarak bizim sitemiz gelecek mi oluşturmaktadır. Proje sonunda kullanıcılardan alınacak dönütler ile başarıya ulaşıp ulaşılmadığı elde edilecektir. Yapılan değerlendirmeler sonucu, sitede bulunan eksikler giderilecektir.

9 İŞ BÖLÜMÜ

10 Teşekkürler...


"Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları