“EN İYİ İLAÇ EĞİTİM VE SEVGİDİR!” PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
BODRUM İ LÇES İ N İ N E Ğİ T İ M OLANAKLARI BAKIMINDAN MU Ğ LA ÜN İ VERS İ TES İ ’NDEN BEKLENT İ LER İ.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
HAZIRLAYANLAR: Hasan KAR İ P Ali İ hsan GENÇ Ali KAYGISIZ D. Gülseren D İ VLEK Ahmet KOÇAK Özcan KILIÇ Ercan GÜNEŞ Osman ARICI Mustafa KAPTAN.
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
KURŞUNLU Tevfİk fİkret İLK-ORTA OKUL MÜDÜRLÜĞÜ
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
MODELİN AMACI  Eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak  Ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak  Sınav.
COMENIUS COMENIUS ÇOKLU OKUL ORTAKLI Ğ I. BOZOK ORTAOKULU.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BARBAROS HAYRETTİN PAŞA ORTAOKULU
EYLÜL 2013 T.C. KORGAN KAYMAKAMLIĞI Çiftlik Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü.
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLK-ORTA OKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
Sınav Rehberliği Konusunda
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
OKUL ÖNCESİNDE AİLE KATILIMI
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI ABDULLAH GÜNAYDIN ORTAOKULU/ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Gazi İlkokulu olarak hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz için daha verimli ortamlar oluşturmak amacıyla okulun fiziki yapılanmasında bir dizi yenilik.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DURMUŞALİ TOKSOY İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
CEBELER ANADOLU LİSESİ
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
AĞAPINAR İLKÖĞRETİM OKULU Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
TAHSİN TEMİZER SİLVAN R.A.M. MÜDÜRÜ
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
* Okulun amacı; öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik.
Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu
MODELİN AMAÇLARI ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN VE OKUL İLİŞKİSİNİ GÜÇLENDİRMEK.
FEHMİ GÜR MÜDÜR YARDIMCISI (Öğrenci İşleri). MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SORU VE CEVAPLARLA DESTEK E Ğİ T İ M ODASI H İ ZMETLER İ HAZIRLAYAN H İ DAYET GÜL.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü, Adres: Taş.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler BÖLÜM 4 Öğretimin Değerlendirme ile Yapılandırılması.
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
“ORTAK SINAVLAR (TEOG) SINAV SİSTEMİ”
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
METEM REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
Destek Eğitim Odaları.
AĞAPINAR İLKOKULU /ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Resmi açılış tarihi: Eğitim Öğretim yılı ilk defa eğitim öğretime başlamıştır.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
ANKARA ETIMESGUT ILÇE MILLI E Ğ ITIM MÜDÜRLÜ Ğ Ü MESLEKI VE TEKNIK E Ğ ITIM KOMISYONU ORTAOKUL 8. INCI SıNıF Ö Ğ RENCILERI İ ÇIN MESLEKI VE TEKNIK.
TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
Okulumuzda her sınıf düzeyinde 3 şube vardır. Okulumuzda 8:30-14:40 saatleri arasında eğitim- öğretim verilmektedir. İlkokuldan farklı olarak derslerinize.
ÜSKÜDAR İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
2P METODUNDA B İ RL İ KTE ÇALIŞACAK BRANŞLAR. ANAOKULU Bir dönem için hedef kazanımlara yönelik 2 problem yada proje üretilir. Sınıf Öğretmeni + İngilizce.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAMAÇ ORTAOKULU FOTOĞRAF ALBÜMÜ.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
Programın Karşılaştırılması Sunusu
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
Sunum transkripti:

“EN İYİ İLAÇ EĞİTİM VE SEVGİDİR!” PROJESİ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER BARDAKÇI İLKOKULU 2013/2014 “EN İYİ İLAÇ EĞİTİM VE SEVGİDİR!” PROJESİ

PROJE BASAMAKLARI UYGULAMA ALANI : BARDAKÇI İLKOKULU UYGULAMANIN KONUSU : Sağlık sebebi ile okula devam edemeyen hastanede yatarak tedavi gören öğrencilere eğitim desteği sağlamak. UYGULAMANIN SÜRESİ : 15 NİSAN2014 ile 13 HAZİRAN 2014 HEDEF KİTLESİ : HASTANEDE YATARAK TEDAVİ GÖREN LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ÇALIŞMAYI GERÇEKLEŞTİRENLER : FERHAT AYTÜRK (OKUL MÜDÜRÜ) PINAR ÖZGÖKÇE (MÜDÜR YARDIMCISI) F.ESRA ÖZCAN (SINIF ÖĞRETMENİ) MUSTAFA TANCAN (SINIF ÖĞRETMENİ) SAMET KARADAĞ (SINIF ÖĞRETMENİ) ADEM GÜZEL (SINIF ÖĞRETMENİ) GÜLÇİN GÖKDUMAN (SINIF ÖĞRETMENİ) SEMİH TOMAKİN (SINIF ÖĞRETMENİ) EZGİ KARACA(TÜRKÇE ÖĞRETMENİ) ÖMÜR SALEPCİ(MATEMATİK ÖĞRETMENİ) NALAN ARDAĞ (MÜZİK ÖĞRETMENİ) DERYA AHMETBEYOĞLU(FEN VE TEK.ÖĞRT) M.GAZİ GÜL (SOSYAL BİLGİLER)

UYGULAMA ADI : EN İYİ İLAÇ EĞİTİM VE SEVGİDİR! UYGULAMANIN AMAÇLARI : *Hastanede tedavi gören çocukların içinde bulundukları ortama ve topluma uyumlarını sağlamak. *Hastane korkularını yenmelerine, okul özlemini gidermelerine, örgün eğitim yaşantılarını sürdürmelerine imkan hazırlamak. *Problemi nedeni ile zaman kaybetmesini engelleyerek akranları ile okula devam etmesini sağlamak. *Öğrencide oluşabilecek “eksiklik” duygusunun önüne geçmek ve okulla bağlarının kopmasına engel olmak. *Öğrencilerin devamsızlık nedeniyle sınıfta kalacağım yönündeki kaygı,korku ve endişelerini gidererek tedavide en önemli unsur olan moral –motivasyonu sağlamak.

SAĞLADIĞI FAYDALAR VE KAZANIMLAR: * Her öğrencinin okul ve arkadaş ortamına kavuşturulması, eğitimine kaldığı yerden devam etmesi sağlanır. *Öğrenci akranlarından eğitim öğretim anlamında geri kalmamış olur. *Kesintiye uğrayan eğitim yaşantısına süreklilik sağlanmış olur. Zaman kaybının önüne geçilir Akranları arasındaki mesafe kapanmış olur. Öğrenci okulla olan bağını diri tutar. Yaşadığı problemler karşısında yalnız olmadığını anlar , tedavi için en önemli etken olan moral –motivasyon sağlanmış olur

PROJE BASAMAKLARI : Sınıf öğretmenleri ve Branş Öğretmenleri ile bir araya gelerek toplantılar düzenlendi. Bu projede gönüllü olarak çalışmak isteyen öğretmenler belirlendi. Projede çalışacak öğretmenlere İl Milli Eğitimden izin onayı alındı. Hastalar çalışmanın yapılacağı saatler ve tarihler konusunda bilgilendirildi. Yatarak tedavi gören öğrencilerin nakilleri Bardakçı ilk ve Ortaokuluna alındı. Çocuğun hastalığı, gördüğü tedaviye bağlı olarak derslik ya da yatak başı ortam hazırlandı. Proje kapsamında verilecek eğitim konusunda planlama çalışması BEP yapıldı. Senkronizasyonun ve devamlılığın sağlanabilmesi için takvim oluşturuldu.

Dersler öğretmenlere dağıtıldı. Buna göre; Türkçe dersi : EZGİ KARACA Matematik dersi : ÖMÜR SALEPCİ Müzik dersi : Nalan ARDAĞ Fen Bilimleri Dersi : Derya AHMETBEYOĞLU Sosyal Bilgiler Dersi : M.Gazi GÜL İngilizce Dersi : Pınar ÖZGÖKÇE SINIF ÖĞRETMENİ :ADEM GÜZEL SINIF ÖĞRETMENİ :F.ESRA ÖZCAN SINIF ÖĞRETMENİ :SEMİH TOMAKİN SINIF ÖĞRETMENİ :MUSTAFA TANCAN SINIF ÖĞRETMENİ :SAMET KARADAĞ *Öğretmenlerin sıkıntı yaşamaları halinde Rehber öğretmenden yardım almaları istendi.

İLK DERSLER

DERS İŞLENİŞİ!

ÖĞRENCİLER İLE HASTAHANE DIŞI GEZİ..!

SADECE DERS ZAMANI DEĞİL DERS DIŞINDA TELEFON İLE MSJ LAŞMA 

OKUMA SAATİ !

DERS SAATİ !

DERS DIŞI ZİYARET !

DERS DIŞI ZİYARET !

RESİM ÇALIŞMASI !

 TEDAVİ GÖREN ÖĞRENCİLERİN FARKLI BİRŞEYLER YAPMALARI VE MUTLULUK...!

 ÜRÜNLER !

VELİ VE ÖĞRENCİNİN RAHATSIZ OLMAMASI ADINA DİĞER ÖĞRETMENLERİMİZİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR FOTOĞRAFLANDIRILMAMIŞTIR.