Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ

2 Orta Öğretime Geçiş Sistemine göre;
Her öğrencinin, 6., 7. ve 8. sınıf sonunda alacağı bir SINIF PUANI olacaktır. Sınıf Puanını oluşturan öğeler ise “SBS”ler ve öğrencilerin “Yıl Sonu Başarı Puanları”dır.

3 1. SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS)
Her yıl ders kesiminden sonra, 6.,7., ve 8. sınıflarda öğrencinin derslerden, o yılın öğretim programlarında belirtilen kazanımları elde etme seviyesinin ölçüleceği bir sınavdır. Sınav, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil testlerinden oluşur. T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ait sorular Sosyal Bilimler testleri içerisinde sorulacaktır.

4 SBS’DEKİ SORU DAĞILIMI

5 2. YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP)
Öğrencinin derslerden aldığı yıl sonu puanları, o derslere ait haftalık ders saati ile çarpılarak “Ağırlıklı Yıl Sonu Başarı Puanı” hesaplanır. Derslerin ağırlıklı yıl sonu puanları toplamının, haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile “Yıl Sonu Başarı Puanı” hesaplanır. Bu puanın içerisinde öğrencinin yazılı, sözlü, ödev vb. çalışmalarının tamamı yer alacaktır. SBS’de yer almayan Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Müzik ve Beden Eğitimi gibi derslerden aldığı puanlar da burada etkili olacaktır.

6 2. YIL SONU BAŞARI PUANI (YBP)
Öğrencinin öğretim sürecinde elde ettiği kazanımları, 100 tam puan üzerinden verilecektir. Puanlama daha sonra 500 tam puana dönüştürülecektir. Öğrencinin Yıl Sonu Başarı Puanı 500’lük puana çevrilirken, okuldaki en yüksek başarı puanı 500 puan olarak kabul edilir. Diğer öğrencilerin yıl sonu başarı puanları, okuldaki en yüksek yıl sonu başarı puanına oranlanarak hesaplanır.

7 Sınıf Puanının Hesaplanma Şekli
(Adayın Sınavdan Aldığı Puan*.70) + [( Yıl Sonu Başarı Notu/ Okulun Maksimum Yıl Sonu Başarı Notu) * 500] * .25 Sınıf Puanı = ( ) * 500 475

8 Sınıf Puanının Hesaplanma Şekli
6.Sınıf SBS + 6.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 6.Sınıf “Sınıf Puanı” 7.Sınıf SBS + 7.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 7.Sınıf “Sınıf Puanı” 8.Sınıf SBS + 8.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 8.Sınıf “Sınıf Puanı” “İlköğretim 6. Sınıf Sınıf Puanı” nın %25’i “İlköğretim 7. Sınıf Sınıf Puanı” nın %35’i “İlköğretim 8. Sınıf Sınıf Puanı” nın %40’ı alınarak öğrencinin ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME PUANI hesaplanır. Bu puana göre de öğrenciler çeşitli liselere yerleştirilir.

9 SBS ADIMLARI *Sınav takvimi henüz açıklanmamıştır. Mart ayı başında belirlenen tarihler arasında, önce öğrencilerin e-Okul’daki bilgileri kontrol edilir. Bilgileri doğru olan öğrenciler belirlenen sınav ücretini yatırdıklarında başvuru yapılmış sayılır. e-Okul bilgilerinde hata olan öğrencilerden sınav ücreti tahsilatı yapılmayacaktır.

10 SBS ADIMLARI Sınav ücreti kesinlikle “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla bankalara yatırılacak; mektup, elden, havale veya eft yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir. **Sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu saklamayı unutmayınız!**

11 SBS ADIMLARI SBS Fotoğraflı Giriş Belgeleri Mayıs ayı sonunda renkli olarak okul müdürlüklerinden alınacaktır. Posta yoluyla gönderilmeyecektir. Sınav sonuçları 8. sınıflar için Temmuz ayı ortası, 6. ve 7. sınıflar için Temmuz ayı sonunda açıklanacaktır.

12 SBS ADIMLARI Parasız Yatılılık ve Bursluluk ile Polis Koleji başvuruları da okul müdürlüklerince yapılacaktır. Bu sınavların başvuru şartları ve takvimleri farklı kılavuzlarda, farklı tarihlerde yayınlanır. Başvuru yapmak isteyen öğrenci ve velilerimizin Rehberlik Bölümü’ne bildirmeleri gerekmektedir.

13 SBS ADIMLARI Askeri Liseler ve Özel Yabancı Okullar ise farklı tarihlerde yapılan farklı sınavlarla öğrenci almaktadırlar. Bu okullara başvuru yapmak isteyen öğrenci ve velilerimizin Rehberlik Bölümü’ne bildirmeleri gerekmektedir.

14 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU’NDA SBS ÇALIŞMALARI
SBS BİRİMİ: Yıl içerisinde SBS’ye yönelik yapılacak çalışmaları planlayan ve yürüten bölüm başkanları ve ders öğretmenlerinden oluşturulmuş bir birimdir. Düzenli toplantılarla bir araya gelerek ihtiyaca yönelik çalışmaları saptar. SBS ve okul deneme sınavlarında öğrencilerin gösterdikleri performansları takip eder, iyileştirilmesi gereken durumlara yönelik alternatif programlar geliştirir.

15 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU’NDA SBS ÇALIŞMALARI
SEMİNER ÇALIŞMALARI: Yıl içerisinde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik uzmanlar tarafından seminerler verilmektedir. OKUL DENEME SINAVLARI: İstek vakfı tarafından temin edilen deneme sınavları düzenli aralıklarla uygulanmakta ve sonuçları öğrencilere ve velilere ayrıntılı karneler halinde sunulmaktadır.

16 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU’NDA SBS ÇALIŞMALARI
SBS’YE YÖNELİK DERSLER: Okulumuzda, sınavlara yönelik olarak, haftada bir saat olmak üzere SBS – Fen – Matematik – Sosyal dersleri öğrencilere verilmektedir. Bu saatlerde konu işlenmesinden çok, öğrenciler sınava yönelik soru çözümleri ve test uygulamaları ile çalıştırılmaktadır.

17 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU’NDA SBS ÇALIŞMALARI
EĞİTSEL REHBERLİK ÇALIŞMALARI: Öğrencilere eğitsel rehberlik çalışmaları kapsamında, verimli ders çalışma yöntemleri, test çözme teknikleri, sınav kaygısı, zaman yönetimi gibi konularda rehberlik edilmektedir.

18 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU’NDA SBS ÇALIŞMALARI
VELİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR: SBS tanıtımı, verimli ders çalışma yöntemleri, test çözme teknikleri, zaman yönetimi, sömestr değerlendirmesi, SBS’de dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda seminer ve birebir görüşmelerle rehberlik edilmektedir.

19 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
BAŞARILAR DİLER... TEŞEKKÜR EDERİZ...


"ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları