Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sınav Rehberliği Konusunda

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sınav Rehberliği Konusunda"— Sunum transkripti:

1 Ortak Sınavlar Temsilcisi Rehber Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları

2 Sınav Rehberliği Konusunda
İlgili şube rehber öğretmeni ile işbirliği yaparak öğrencilere ders çalışma programlarının düzenlenmesi ve takibinin sağlanması hususunda rehberlik etmek, İlgili şube rehber öğretmeni ile işbirliği yaparak öğrencilere sınav kaygısı ile ilgili çalışmalar yapmak, Öğrenme problemleri ve verimli ders çalışma konusunda çalışmalar yapmak.

3 Sınav Rehberliği Konusunda
Ortaöğretim okul türleri ile ilgili öğrencilere yönelik bilgilendirici çalışmalar yapmak, Öğrencilere ortak sınavlardaki başarıda okula devam konusunun önemi üzerinde durmak, Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencileri ortak sınavlarda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için bilgilendirmek.

4 Belirlenen Takvim Doğrultusunda;
Bilgilendirme toplantılarına dair düzenlenen takvime göre ilgili katılımcılara ortak sınavlar ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapmak, İlçedeki temsilci rehber öğretmenlerinin, ortaokullardaki rehber öğretmenlerini yoksa ilgili müdür yardımcısını bilgilendirmesinin takibini yapmak,

5 Belirlenen Takvim Doğrultusunda;
Ortaokullardaki rehber öğretmenlerinin, rehber öğretmeni olmaması durumunda ilgili müdür yardımcısının; ortaokullar bünyesindeki ortak sınavlar kapsamında 8. sınıf derslerine giren branş öğretmenlerini ve 8. sınıf şube rehber öğretmenlerini, kendi okullarındaki 8. sınıf öğrenci ve velilerini bilgilendirmesini sağlamak

6 Öğretmenlerin Özellikle Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

7 Öğretmenlerin Özellikle Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Ortak sınavlar ülke çapında müfredat uyumunu esas almaktadır. Bakanlığımız, müfredatın eş zamanlı uygulanmasına ilişkin akademik takvim hazırlayarak okullarla paylaşmıştır. Ortak sınavlar kapsamına giren derslerin öğretmenlerinin programı takvime göre yetiştirmesi çok önemlidir. Öğretmenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da ortak sınavlarda sorulan soruların kapsamıdır. Ortak sınavlarda sorular takvimde belirtilen kazanımlara göre hazırlanmaktadır.

8 Öğretmenlerin Özellikle Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Öğrencilere ortak yapılan merkezi sınav konusunda rehberlik etmeleri önemlidir.


"Sınav Rehberliği Konusunda" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları