Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
(EKİP42)

2 ”EKİP42 OKUL YÜRÜTME KURULU”NUN YAPISI VE GÖREVLERİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ”EKİP42 OKUL YÜRÜTME KURULU”NUN YAPISI VE GÖREVLERİ

3 1. EKİP42 Okul Yürütme Kurullarını oluşturmak.

4 Okul müdürü başkanlığında ; bir müdür yardımcısı,
LİSE VE İLKOKULLAR İÇİN OKUL YÜRÜTME KURULU Okul müdürü başkanlığında ; bir müdür yardımcısı, varsa bir okul rehber öğretmeni, okul-aile birliği başkanı, liselerde (ayrıca)bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, ilkokullarda ise (ayrıca)bir sınıf öğretmeninden oluşur.

5 ORTAOKULLAR İÇİN OKUL YÜRÜTME KURULU
Okul müdürü başkanlığında; bir müdür yardımcısı, bir okul rehber öğretmeni(varsa), okul-aile birliği başkanı, bir Türkçe öğretmeninden oluşur.

6 2. İlçe Yürütme Kurulunca belirlenecek sayı ve düzeyde İlçe Yürütme Kurulunun düzenlediği toplantı ve faaliyetlere katılmak.

7 3. Okullarda yapılacak olan törenlerde, öğretmenler kurulunda ve veli toplantılarında projeyi tanıtma çalışmalarını yapmak.

8 4. Okullarda “Kitapseverler Kulübü”nü kurmak ve kulüp danışman öğretmenini belirlemek.

9 5. Kitapseverler Kulübüne öğrenci seçimi yapmak ve üyelik çalışmalarında bulunmak.

10 *Üye öğrencilerin düzenli kitap okuyan öğrencilerden seçilmesine ve sınıflar arasında dengeli dağılımın yapılmasına dikkat edilmelidir. *Kulüp çalışmalarında aktif rol almak isteyen veliler de kulübe dâhil edilmelidir. *Kulüp üyelerine üye kartı verilmelidir. *Üyelik kartı örneği internet sitesinde yer alacaktır.

11 6. Kitapseverler Kulübünün, Kütüphanecilik ve Kültür ve Edebiyat Kulüpleri ile işbirliği halinde okulda yapılacak olan kitap okuma etkinliklerini ve duyurulacak olan yarışmaları düzenlemesini sağlamak.

12 7. Okullarda EKİP42 kapsamında yapılacak olan yarışmalarda, öğrencilerden gelecek olan eserlerin değerlendirilmesi için bir yarışma komisyonunun oluşturulmasını ve dereceye giren eserlerin ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilmesini sağlamak.

13 !!! Bu komisyonda görevlendirilecek öğretmenler yarışmanın niteliğine göre seçilecektir.

14 8. “Halk Eğitim Merkezleri"nce öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik açılması planlanan “Hızlı Okuma Teknikleri” kurslarına katılım için gerekli duyuru ve düzenlemeleri yapmak.

15 9. Okulların resmî internet sitelerinde proje ile ilgili bir bölüm açılmasını ve proje etkinlikleri ile ilgili fotoğrafların bu bölümde yayınlanmasını sağlamak.

16 10. “Her gün ailemle kitap okuyorum.” isimli kitap okuma saati uygulaması kapsamında velilere her hafta pazartesi günü saat 19.45’te SMS göndermek.

17 !!!SMS metni örneği www.ekip42.com internet sitesinde yer alacaktır.

18 11. Kitapseverler kulübünün organize edeceği “Her Okula Bir Yazar “ etkinliği için yazarlarla ön görüşmeler yapmak ve söyleşi planını kulüp öğretmeni ile birlikte hazırlamak.

19 12. Proje kapsamında hazırlanması istenen ara ve nihai raporları (ocak ve mayıs ayların ilk haftası) hazırlayıp ilçe millî eğitim müdürlüğüne göndermek.

20 13. Tayin, görev değişikliği vb. sebeplerle kurullarda oluşacak personel değişikliklerinde gerekli güncellemeleri yapmak ve bunu ilçe ve il yürütme kurullarına bildirmek.

21 AYRICA ORTAOKULLARI İLGİLENDİREN
DİĞER MADDELER

22 1. Ortaokullarda kurulacak olan kitapseverler Kulübü ile ilgili kulüp danışman öğretmeni bu kulüp çalışmalarını egzersiz çalışması kapsamında yürütebilir

23 2. Okul müdürlüğünce, proje çalışmasında kendisine sistem modülünden danışmanlık yapmak üzere sınıflar atanan ve bu sınıfların proje çalışmalarını aktif olarak yürüten Türkçe öğretmenlerinin fonetik sanatlar alanının edebiyat dalında bu konuyla ilgili egzersiz çalışması yapması sağlanabilir. *Söz konusu egzersiz ile ilgili örnek planı öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz sitesinde ya da okullara gönderilecek proje metinin sonunda yer alan “Ekler” kısmında bulabilirler.

24 3. Belirtilen tarihler arasında, okul müdürlüğünün internet sitesinde açılacak olan modülde, Türkçe öğretmenlerine girdikleri sınıfların atamasını yapması ve bunu ilgili öğretmenlere tebliğ etmesi.

25 4. Belirtilen tarihler arasında, Türkçe öğretmenlerinin kendisine okul müdürlüğünce atanan sınıflardaki tüm öğrencileri internet sitesindeki modüle üyeliklerinin sağlamaları, projeyi ve proje kapsamında öğrencilerden beklenenleri öğrencilere tanıtmaları.

26 5. Belirtilen tarihler arasında, Türkçe öğretmenlerinin öğrencilerin üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından, internet sitesinde yayınlanacak olan “Öğrencilerin Okuma Durumlarını Tespit Anketi”nin öğrencilerce doldurulmasının sağlamaları.

27 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları