OMUZLARINDA YÜKLERLE YA Ş IYORLAR ÇOCUKLUKLARINI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DEVRİM ERDEN “ CANIM TÜRKİYEM ” KLİP PROJESİ
Advertisements

MERKEZ HAKEM KURULU İL GÖZLEMCİ KURSLARI 17 MAYIS 2011 GÖZLEM TEKNİĞİ.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
BAŞVURU TARİHİ:05 MAYIS-06 HAZİRAN 2014 KAMP TARİHLERİ:24 HAZİRAN-13 EYLÜL 7 GÜNLÜK 9 DÖNEM.
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİYLE DERS PARTNERİ OLMAK
BODRUM İ LÇES İ N İ N E Ğİ T İ M OLANAKLARI BAKIMINDAN MU Ğ LA ÜN İ VERS İ TES İ ’NDEN BEKLENT İ LER İ.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
Öğrendikçe mi büyürüz,yoksa büyüdükçe mi öğreniriz?
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
YEŞİLAY İNDİRİM KARTI ile, Bir İlk’te hep birlikte…
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
Uzaktan Eğitim Kuramları
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
ÇALI Ş ANLARIN BULU Ş LARI Ay ş e Gül ULUÇAY Mühendis ANKARA.
Çocuk Müzesi Projeler Hedefler Finansman kayna ğ ı olu ş turmak Bilinirli ğ i artırmak Farkındalık yaratmak Ba ğ lılık yaratmak.
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
YAPI(PLAN).

Konu: İ sim(Ad) Varlıkları, kavramları kar ş ılayan sözcüklerdir. İ simlerle, kar ş ıladıkları kavram ve nesneler arasında çok sıkı bir ilgi vardır.
Master in Advanced European and International Studies.
SERBEST ETKİNLİK SAATİ UYGULAMALARI
MESLEK SEÇİMİ.
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
HOŞGELDİNİZ… ODTÜ TOplum Gönüllüleri Grubu ARJANTİN İLKÖĞRETİM OKULU
KALP BU KALB İ, E Ğ ER BANA GÜVEN İ YORSAN BENDE DAH İ L 2010 YILINDA KAYBETMEK İ STEMED İ KLER İ NE GÖNDER,
CİN ALİ FACEBOOK İLE TANIŞIYOR
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınav Dönem Ve Tarihi Mazeret Sınavı Tarihi Sınav Sonuçlarının İlanı I. Dönem Kasım 2014.
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
Bize en çok sorulan soru: Ekip Nakliyat neden yalnız ve yalnız,Türkiye - İtalya - Türkiye arasında taşıma yapan bir kuruluştur? Bize hep bu sorulur. İş.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
Yapılan Çalışmalar Sunusu
BETÜL GÜTLEK TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ 2. SINIF WEB 2.0.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİKENT İLKSAN İLKÖĞRETİM OKULU
l Bir Tehdit Mi? Ar. Gör. Zeynep Erkan Atik.
 AYIN EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİSİNİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ  AYIN ÖĞRENCİSİNİN BELİRLENMESİ  AYIN EN TEMİZ SINIFI UYGULAMASI  KONFERANSLAR  KERMESLER.
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
İŞİ KAYBETMEME İşte Kalabilirlik Becerileri. İşverenler Ne İster? American Society For Training and Development ( ASTD) İşyeri Esasları 1. Nasıl Öğreneceğini.
Strogami (Storytelling+Origami)
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
Üniversite Hayatına Giriş Hazırlayan = Emine Büşra Ünsal
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
SAHİ-DER YETİMLERİ MUHAFAZA VE İNSANİ YARDIM DERNEĞİ
MESLEK SEÇİMİ ve ÖNEMİ.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik.
Bilinçli Tercih Seminerine
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU VE BAŞARILI OLMASI İÇİN…
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Yer: Dekanlık Mavi Salon
19.BÖLÜM GENÇLİK VE GENÇLİK SORUNLARI: DÜNYADA VE TÜRKİYEDE
Sunum transkripti:

OMUZLARINDA YÜKLERLE YA Ş IYORLAR ÇOCUKLUKLARINI

ONLAR HER GÜN KIYISINDAN GEÇ İ P G İ TT İĞİ M İ Z HAYATLARI YA Ş IYOR

ONLAR BÜTÜN TÜRK İ YE’DE, YANIBA Ş IMIZDA, M İ LYONLARCA... ONLAR OKUMAK, SEV İ LMEK, BÜYÜMEK İSTİYOR!!!

ONLAR B İ Z İ M GELECEĞİMİZ, KARDEŞİMİZ HATIRLAYIN: HEPİMİZİN ONLAR İÇİN YAPABİLECEK BİRŞEYLERİ VAR

BİZ İNANDIK ONLAR İÇİN BİRŞEYLER YAPABİLECEĞİMİZE KARANLI Ğ A KÜFREDECE Ğİ M İ ZE, B İ RER MUM OLDUK KAFALARINA, YÜREKLER İ NE DOKUNDUK ONLARA...

TÜRK İ YE’DE B İ NLERCE BENZER YERDEN SADECE B İ R İ BA Ş KENTE 40 DK, S İ NCAN SARAYCIK KÖYÜ

İLE GİTTİK ONLARA..

Ne yapıyoruz? Sincan Saraycık Köyü Şehitler İlköğretim Okulundayız her Pazar, 29 şubat 2004’ den beri… 6. ve 7. sınıf 200 çocuk, biz 50 gönüllüyü bekliyorlar heyecanla…Sonra onlara yararlı bir şeyler öğretebilmek için sınıflarımıza çıkıyoruz, minik yürekleriyle buluşuyoruz. Çalışma sonunda bir sonraki hafta buluşmak üzere, arkamızda bıraktığımız güzelliklerle ayrılıyoruz…

A M A C I M I Z: Sosoyal riski azaltmak amacıyla Ankara İ li Sincan İ lçesinde olanakları sınırlı ve dü ş ük gelir grubuna dahil ailelerin 6., 7.,8. sınıflarda ö ğ renim gören çocuklarının sosyo-kültürel seviyelerinin yükseltilmesi ve sosyalle ş me süreçlerine katkı sunulması için çalı ş malar yapmak.

H E D E F L E R İ M İ Z: E ğ itim Verilen Çocuklar Açısından: Sorumlulu ğ unu bilen, ileti ş im kurabilen, kendine güvenli, sosyal, sa ğ lıklı bireyler olarak yeti ş erek topluma yararlı fertler olmalarına katkı sa ğ lamak Yeteneklerini ke ş federek çe ş itli beceriler kazanmalarını sa ğ lamak Onları motive ederek, önce ortaö ğ retimelrine sonra da üniversiteye yönlendirilmelerini sa ğ lamak

Toplum Açısından: Özellikle önemli bir potansiyele sahip üniversite gençli ğ i kitlesinde toplumsal duyarlılık yaratılmasına yardımcı olmak ve insanları gönüllülü ğ e te ş vik ederek e ş it imkanlara sahip olmayan daha fazla insana imkanlar ula ş tırılmasına katkı sa ğ lamak

1. YIL – 2004 FAALİYETLERİMİZ Basketbol Voleybol drama

1. YIL – 2004 FAALİYETLERİMİZ İzcilik origami satranç

1. YIL – 2004 FAALİYETLERİMİZ Tiyatro Müzik resim

1. YIL – 2004 FAALİYETLERİMİZ Halkoyunu Her Pazar 2 saat yapılan ana faaliyetler gönüllü üniversite ö ğ rencileri tarafından uygulanıyor

1. YIL – 2004 FAALİYETLERİMİZ SİGARA-ALKOL, İLKYARDIM konusundabilgilendirme ROBOT etkinliği MATEMATİK etkinliği KİŞİSEL GELİŞİM çalışmaları

1. YIL – 2004 DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ ODTÜ resim ve plastik sanatlar sergisi gezisi ODTÜ üniversite gezisi Tiyatro gezisi Proje Tanıtım ve Yardım Konseri İzci Kampı Yıl sonu pikniği Proje finali etkinlikleri

50 GÖNÜLLÜ İLE 3 AY SÜREN PİLOT UYGULAMA BAŞARIYLA TAMAMLANDI!

2.YIL – FAALİYETLERİMİZ MÜZİK EDEBİYAT TİYATRO

2.YIL – FAALİYETLERİMİZ HALKOYUNU RESİM

2.YIL – FAALİYETLERİMİZ SERAMİK SATRANÇ DOĞA EĞİTİMİ

2.YIL – FAALİYETLERİMİZ İZCİLİK BASKETBOL VOLEYBOL

2.YIL – DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ verildi, AĞAÇ DİKME ŞENLİĞİ düzenlendi, İZCİ GRUBUYLA KAMPA gidildi, EDEBİYAT GRUBU DERGİ hazırladı, MÜZİK GRUBUYLA KONSERE gidildi, GÖNÜLLÜLERE LİDERLİK EĞİTİMİ verildi,

MUTLULUK ve B İ LG İ VERMEN İ N MUTLULU Ğ UNU S İ Z H İ Ç YA Ş ADINIZ MI? İ NANIYORUZ B İ R GÜN ONLAR DA ÜN İ VERS İ TEL İ OLACAK,ve bir gün KEND İ HAYATLARINI KEND İ LER İ OLARAK YA Ş AYACAKLAR Onlar için HERKES İ N YAPAB İ LECE Ğİ ÇOK Ş EY VAR!!!