Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında."— Sunum transkripti:

1 Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Bilgilendirme Toplantısına H O Ş G E L D İ N İ Z

2 BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur.”

3 BİLSEMİN AMACI NEDİR? Bilim ve Sanat Merkezleri’nin amacı; özel yetenekli öğrencilerin; bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

4 BİLSEM BİLSEM deki eğitim süresi öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, orta öğretimi tamamlaması ile sona ermektedir. Eğitim programları sonunda ve eğitimin tamamlanması neticesinde yönerge gereği öğrencinin aldığı eğitimleri gösteren bir belge verilir.

5 BİLSEM’ e öğrenci okul dışı zamanlarda gelir
BİLSEM’ e öğrenci okul dışı zamanlarda gelir. Bu süre programa göre artabilir. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri okul saatleri dışındaki zamanlarda BİLSEM’ in belirlediği gün ve saatlerde gelirler. Örneğin; okulunda sabahçı olan bir öğrenci öğleden sonra, okulunda öğlenci olan bir öğrenci sabah ve okulunda normal eğitim öğretim gören öğrenci akşam saatlerinde gelirler.

6 BİLSEM NE DEĞİLDİR? Takviye kursu değildir. Etüt merkezi değildir.
Dershane değildir. Özel okul değildir. OKUL’da BİLSEM’de Ders vardır. Zenginleştirilmiş etkinlik vardır. Sınıf vardır. Atölye/birim vardır. Sınıf düzeyi vardır. Program düzeyi vardır. Diploma vardır. Program tamamlama sertifikası vardır. Örgün eğitim kurumudur. Özel eğitim kurumudur. Öğretmenler ders yürütülür. Danışmanlarla program tamamlanır. Toplu öğretim yapılır. Bireyselleştirilmiş eğitim planı uygulanır. Sınıf rehber öğretmeni kavramı vardır. Danışman öğretmen kavramı vardır.

7 BİLSEMLERDEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI
Merkeze kayıtları yapılan öğrenciler, a) UYUM DÖNEMİ, b) DESTEK EĞİTİMİ, 1- İletişim Becerileri 2- Bilimsel Çalışma Yöntemleri 3- Bilgisayar 4- Yabancı Dil 5- Problem Çözme Teknikleri 6- Grupla Çalışma Teknikleri 7- Öğrenme Yöntemleri 8- Sosyal Etkinlikler 9- Araştırma Teknikleri c) BİREYSEL YETENEKLERİ FARKETTİRME (BYF) d) ÖZEL YETENEKLERİ GELİŞTİRME(ÖYGP) e) PROJE ÜRETİMİ

8 A ) Uyum Dönemi : Tanıtım ve bilgilendirme, gözlem, hazırbulunuşluk düzeyinin ölçülmesi

9 B ) Destek Eğitimi Dönemi :
Bu dönemde amaç, çocuğu proje yapabilecek ve iletişim becerilerine sahip, problemlerini çözebilen, araştırma yapmasını bilen, proje için temel altyapısı olan bir kişiliğe götürebilmektir. 1. İletişim 2. Grupla Çalışma Teknikleri 3. Öğrenme Yöntemleri 4. Problem Çözme Teknikleri 5. Bilimsel Araştırma Teknikleri 6. Yabancı Dil 7. Bilgisayar 8. Sosyal Etkinlikler

10 C ) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme: Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme döneminde ise artık çeşitli etkinliklerle, öğrencinin de kendi yeteneklerini keşfetmesi hedef alınır. D ) Özel Yetenekleri Geliştirme : Öğrencinin bu döneme kadar yapılan uygulamalar sırasındaki gözlemlerle yetenekli ve üstün olduğu alanlar kesinleştirilmiş olup, bu alanlarda proje yapabilmesi için gerekli bilgi donanımına sahip olması için yapılan çalışmaların dönemidir.

11 E ) Proje Üretimi: Öğrencinin ilgi ve yetenek alanında,
yeni projeler geliştirmeye çalıştığı dönemdir. Proje üretimi ile ilgili çalışma basamakları öğrendiğinden, belirli bir bilgi birikimine de sahip olduğundan artık bir proje üretimi ile ilgili çalışma yapacaktır. Bu çalışma grup olarak veya bireysel olarak da olabilecektir. Bilsem’in nihai amacı, öğrencileri bu aşamaya getirebilmektir. Artık öğrenci 18 yaşına kadar bir veya daha fazla proje çalışmalarını yürütebilecektir.

12 KATILIMINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER


"BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları