Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik."— Sunum transkripti:

1

2 Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik ve acılarla yoğrulmuş" zor koşulların ve sosyal yapının kurbanı olduğu apaçık ortadadır. 

3 PROJENİN UYGULANDIĞI OKULUN ÖĞRENCİLERİ

4 ‘sevgi köprüsü’ olacaktır.
Dünya’da en zayıf halka olan ‘savunmasız çocuklar’ ve ‘çaresiz hayvanlar’ arasında oluşacak ‘MERHAMET, KORUMA VE PAYLAŞMA’ duyguları, insanlığın en büyük derdi olan ‘şiddetin’ üstünden geçecek bir ‘sevgi köprüsü’ olacaktır.

5

6 Sevgi duygusunun tohumlarının çocukların yüreklerine ekilmesiyle, o tohumlar çocuklarla birlikte büyüyüp serpilip gelişerek “tüm dünyayı ve evreni" kucaklayacaktır.   Şiddet karşısında SEVGİ zafer kazanmalı, minik yüreklerdeki ŞİDDET sökülüp atılmalıdır.

7

8 Bu konuda toplumun tüm katmanlarından destek ve ilgi bekliyoruz.
Bu nedenle, karşılıksız katıksız bir sevgi pınarı olan can dostlarımız hayvanlarla, her biri birer kanatsız melek olan çocuklarımız arasında “sevgi köprüsü" oluşturulmalıdır. Bu konuda toplumun tüm katmanlarından destek ve ilgi bekliyoruz.

9 ÖĞRENCİLER HAZIRLANIYOR...

10 Projenin ana amacı Çocuklardaki "şiddet" duygusu, kendinden küçükleri, yaşıtlarını ve zaman zaman da büyüklerini de hedef alacak boyutlara ulaşmıştır. Fakat bu çocuk şiddetinden en büyük payı, maalesef zincirin en zayıf halkası olan en savunmasız "hayvanlar“ almaktadır. Bu bağlamda çocuklardaki "şiddet" duygusunun "sevgi" duygusuna dönüşmesini, çocuklar ile can dostlarımız olan hayvanlar arasında "dostluk ve korumaya" yönelik bir iletişim sağlamak projenin ana amacıdır. Bu dostluk duygusunun çocuğun toplum ve dünya ile olan ilişkisini de olumlu yönde geliştireceği ve "şiddeti" azaltacağı eğitimciler tarafından da kabul edilen bir gerçektir.

11 Hedef Kitle Özellikle yaşamın zor koşullarda geçtiği, buna paralel olarak aile içi şiddetin ve bunun yansıması olarak ÇOCUK ŞİDDETİNİN yoğun olduğu varoşlarda, beldelerde ve köylerde bulunan okullardaki çocuklar ana hedef kitledir. Yöntem Öncelikle ana hedef kitle olan şiddete yatkın çocukların bulunduğu okullarda, hayvan sevgisi ve yaşam hakkının bizzat çocuklar tarafından "oluşturulup sunularak" animasyon ve çeşitli gösterilerle anlatılması yönteminin kullanılması uygundur.

12

13 Daha önce Adana Doğankent beldesinde uygulanan Projenin aşamaları örnek olmak üzere paylaşılmıştır
Anlatan-dinleyen yönteminde ciddi bir geri dönüş olmaması nedeniyle, hayvan haklarının ve sevgisinin çocuklar tarafından hazırlanıp sunulduğu KATILIMCI bir yöntemin tercih edildi. Önce çalışma yapılacak ilçenin belediye başkanı ile görüşüldü ve etkinlikte kullanılacak broşür ve afişlerin bastırılması istendi adet broşür bastırıldı. Sosyo - ekonomik açıdan alt gelir grubunun bulunduğu semtlerdeki okullar ziyaret edildi ve proje okul yöneticilerine anlatıldı. Kabul eden okullarla müşterek çalışma başlatıldı.

14 4. Okulda hayvanların korunmasına ve yaşam haklarına ilişkin, bizzat çocuklar tarafından hazırlanacak "mini tiyatrolar, şarkılı oyunlar, şiirler, danslar, duvar gazeteleri, kompozisyonlar, resim sergileri" ve başka etkinlikleri kapsayan etkinlik çalışmaları başlatıldı. 5. Başta Valilik olmak üzere, Milli Eğitim Md, İI Çevre Md, Veteriner Hekim Odası, çocuk tiyatroları, ana okulları, basın kuruluşları, özel kuruluşlar ile temaslar sağlandı, bilgi ve malzeme desteği istendi. 6. Okulda yaklaşık 15 gün süren hazırlık çalışmaları ve provalar yapıldı. Bu süreçte de hayvanların yaşam haklarına ilişkin öğrencilerin katkısı ile yeni söylemler oluşturuldu. 7. Bu çalışmalar yöneticilerin ve basının da katıldığı bir etkinlik ile başarı ile sunuldu.

15 YÖNETİCİLERİMİZ ETKİNLİKTE

16 ŞİDDETE KARŞI SEVGİ PROJESİ İLE
büyük zaman ve enerji gerektirmeyen, çocuklarda gerçekten olumlu değişim ve gelişim sağlayan UYGULANABİLİR ve SÜRDÜRÜLEBİLİR kolay bir çalışma ortaya çıktı. Gönüllülerin esas olarak mekanizmaları harekete geçirme işlevi olan bu proje, imkanların en kısıtlı olduğu okullarda bile uygulanabilir.   Sponsor bulunması halinde proje detaylandırılıp geliştirilebilir.

17 HAYVAN SEVGİSİ KONULU MÜZİKLİ SUNU

18 HAYVAN SEVGİSİ KONULU MİNİ TİYATRO

19 HAYVAN SEVGİSİ KONULU MİNİ TİYATRO

20 HAYVAN SEVGİSİ KONULU MİNİ TİYATRO

21 HAYVAN SEVGİSİ KONULU BİREYSEL SUNU

22

23

24 RESİM SERGİSİ

25 YÖNETİCİLERİMİZİN ÖĞRENCİLERİ TEBRİKİ

26

27

28

29


"Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları