Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
Meriç Belediyeler Birliği
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Kırsal Kalkınma Destek Ekibi EU Turkish Cypriot community support Karpaz Bölgesi Yerel Kalkınma Stratejisi Mehmetçik, 10 Aralık 2010.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
MODERN YEREL YÖNETİM İÇİN LİDERLİK
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
Bölgesel Kalkınma: Türkiye’de olmayan nedir? Güven Sak Ankara, 8 Eylül, 2006.
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
PLANLAMA VE STRATEJİK PLANLAMA S.Nazik Işık Nisan 2008.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
Bilgilendirme Toplantısı
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Yöneti ş im(governance),küresel le ş menin etkisi ile ortaya çıkmı ş ve birçok ülkede son yılların moda kavramı haline gelmi ş tir.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi

Support to Local Administration Reform 2 Ulusal Eğitim Stratejisi Ulusal Eğitim Stratejisi, yerel yönetim kapasitelerinin artırılması için verilen eğitime bağlılıktır. Ulusal Eğitim Stratejisi, daha profesyonel yerel yönetim yetkilileri ve seçilmiş temsilcilere, iyi yönetilen yerel yönetimlere, güçlü yerel liderliğe, iyi kamu hizmetlerine ve demokratik bir katılıma yol açacaktır.

Support to Local Administration Reform 3 Ulusal Eğitim Stratejisinin Amacı Personel ve seçilmiş temsilcilerin performansını artırarak yerel yönetimlerin, liderlik ve stratejik yönetimde, kamu hizmetlerinin verilmesinde ve demokratik katılımda en yüksek standartları sağlamalarına destek vermek; Belirli grup personel ve seçilmiş temsilciler için eğitim ihtiyaçlarını ve fırsatlarını belirlemek; Eğiticilerin daha etkin bir şekilde eğitim vermeleri için çerçeve oluşturmak; Eğitim standartlarını artırmak ve eğitim kültürünü tanıtmak;

Support to Local Administration Reform 4 Ulusal Eğitim Stratejisinin Amacı (devamı) Eğitimde daha fazla yatırımı teşvik etmek; ve merkezi idare yetkililerine ve ulusal ve uluslar arası kuruluşlara, yerel yönetimlerin etkin bir yerel yönetim verme becerileri konusunda güven vermek; Ulusal, bölgesel ve yerel düzeydeki mevcut kapasiteyi daha iyi kullanmak ve yeni kapasite geliştirmek; Eğitim gündemini, yerel yönetimlerin eğitim ihtiyaçlarının belirlediği, talebe bağlı bir eğitim sistemi geliştirmek; Ulusal Eğitim Stratejisi, yerel yönetimin sürdürebilir kalkınmasına katkıda bulunacaktır.

Support to Local Administration Reform 5 Ulusal Eğitim Stratejisinin Amaçları Ana programlar için standart materyaller geliştirmek Eğitim kuruluşları ve materyalleri için kalite güvencesi getirmek Eğitmenlerin sayısını ve kalitesini artırmak Yerel yönetimlerin eğitim kapasitesini artırmak

Support to Local Administration Reform 6 Ulusal Eğitim Stratejisinin Amaçları (devamı) Eğitim piyasasını eğitim sağlayıcıları arasında rekabetin gelişmesini sağlayacak şekilde harekete geçirmek Eğitim materyalleri ve programlarında yenilikçi bir yaklaşımı teşvik etmek Çalışma ziyaretleri ve medyanın kullanılmasından örnek uygulama programları ve danışmanlığa kadar geniş çaplı eğitim yöntemlerini teşvik etmek

Support to Local Administration Reform 7 Ulusal Eğitim Stratejisinin İlkeleri Sahiplenme Sürdürebilirlik Örnek uygulamadan öğrenme Paydaşlar arasında işbirliği Personel için kariyer geliştirme

Support to Local Administration Reform 8 Ulusal Eğitim Stratejisi için Önkoşullar Kapsamlı Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA) Eğitim sunumunda kalite güvencesi Paydaşların desteği ve paydaşlar arası görüş birliği

Support to Local Administration Reform 9 Yerel Yönetim Birliklerinin (LGA) Rolü Yerel Yönetim Birliklerinin iki temel rolü var: Profesyonel bir eğitim ortamı geliştirmek ve yönetmek; eğitimde yüksek standartları teşvik etmek Yerel yönetimlere, kendi yetkilerine uygun olan alanlarda, doğrudan eğitim vermek.