Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU"— Sunum transkripti:

1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU
İSMAİL IŞIK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR , PAMUCAK SELÇUK

2 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU

3 TEMEL DEĞERLERİMİZ Ehliyet Hayat boyu Öğrenme Global Piyasaya Uyum Sağlama Mükemmeliyetçilik Tarafsızlık Saygınlık

4 MESLEKİ YETERLİLİĞİN DESTEKLENMESİ

5 MESLEKİ YETERLİLİĞİN DESTEKLENMESİ
Eleştirel Düşünme ve Sorun Çözme Becerileri Gelişen İhtiyaçları Öngörme ve Hizmet Sunma Verilerin Sentezlenmesi Entegrasyon ve İşbirliği İletişim Becerileri Liderlik Özellikleri

6

7 NE DÜŞÜNÜYORUZ ? Kapasite belirlemesi Yaş sınırı Bölge esası Kurumsallaşma Haksız rekabet

8 Geleceği Beklerken ………

9 1.  Teknoloji Hizmetlerin verimliliğini arttırmak ve genişletmek adına teknolojiden en üst düzeyde yararlanmalıdır. Yatırımcılara ve paydaşlara güncel, gerçek zamanlı finansal bilgiler sunmak mümkündür. Tüm paydaşlar ile etkileşim ve işbirliği kurmak, geliştirmek için mobil teknoloji ve sosyal medya artık çok önemlidir.

10 YÜKSEK TEKNOLOJİ DİĞER YANDAN DA, HİLE YAPILMASINI DAHA KOLAYLAŞTIRMIŞTIR. KÖTÜ NİYETLİ YAZILIMLARI ÇÖZEBİLMEK, ANCAK YAZILIMCILAR VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ UZMANLARI İLE MÜMKÜNDÜR.

11 2. Ön-sertifika ve Yaşam boyu Öğrenme
Mevzuat ile birlikte sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakinen takip etmelidir. Meslektaşlar, mükellefler ve iş dünyası ile olan ilişkileri geliştirmek için ortamlar oluşturulmalıdır. Siyaset dünyasında olunması da aynı kapsamdadır.

12 2. Ön-sertifika ve Yaşam boyu Öğrenme
İşyerleri ile gerçek zamanlı bağlantı, iletişim biçimini değiştirecek, ve sürekli değişen koşullara daha hızlı adapte olunması mümkün hale gelecek. Sadece teknik muhasebe ve denetim üzerine değil, bunlara ilişkin yazılım bilgisine de yakın olmaları gerekir.

13 3. Dünya çapında meslek

14 3. Dünya çapında meslek Denetim, muhasebe ve finans alanında ilk akla gelen meslek olarak konumlandırın. YMM’ler uluslararası ticari meselelerden ve trendlerden haberdar olmalıdır.

15 3. Dünya çapında meslek Dış kaynak kullanımına yönelik eğilimi değerlendirmeli ve bu pazarlara olan hizmetleri genişletmek için fırsatlar yaratmalıdır. Küresel ölçekte genişlemek ve gelişmek için hizmetlerinin kalitesini ve değerini pazarlamaya devam etmelidir.

16 4. Mesleğin ve Meslektaşların Saygınlığını Koruyun

17 4. Mesleğin ve Meslektaşların Saygınlığını Koruyun
YMM’ ler birbirine saygıyı bir üst düzeye taşımalıdır. YMM’nin Güvenilir, ilkeli, dürüst kişi imajı toplumda vurgulanmalı. SMMM’ lerin çözüm ortağımız olduğu asla unutulmamalıdır.

18 5. Güvenilir Tasdik Finansal ve diğer bilgilerin tasdikinde güvenilirliğini muhafaza edin. Tasdik ve denetim gibi özgün roller, kamu hizmeti ve kamu güveni tabanlıdır. Denetleme ve tasdik işlevleri, değişen mevzuat ve mükellef ihtiyaçları için geliştirilmelidir.

19 6. Güvenilir Danışman  Mükelleflerin, iş aleminin ve kamunun stratejik ortağı olarak kalmaya devam etmeli, geleneksel hizmetlerin yanında, güvenilir danışman algısını geliştirmek için, bilgiyi, uzmanlığı ve çeşitli disiplinlerden gelen kaynakları birleştirerek karmaşık sorunlara çözümler önermeliyiz.

20 7.  Pazar Gelişimi Yeni fırsatlar takip edilmelidir. Bilirkişilik, Değerleme Uzmanlığı gibi, Bu durum işletmelere ek değer sağlamak için bir fırsat verecektir. Yerel ve küresel olarak hangi hizmetlerin sunulduğunu ve bu hizmetlerin paydaşların ihtiyaçlarına göre nasıl geliştirileceği takip edilmelidir.

21 8. Mesleğin Öneminin Öne Çıkarılması
Mesleğin temel değerlerini toplumun çeşitli alanlarında sergileyerek, mesleğin değer ve önemine ilişkin farkındalık yaratılmalıdır. Bu farkındalıklar profesyonel ekipler ile yapılmalıdır. Finansmanı tüm Odaların katılacağı bir fondan yapılabilecektir.

22 9. Kurumsallaşma Tecrübeli ekipler Teknolojik altyapı İş departmanları
Araç ve ekipman Uygun iş ortamları İş akışları Eğitim programları Sosyal projeler

23 USTADAN ÇIRAĞA TRANSFER…..
Deneyimli YMM'ler yeni nesillere rehberlik etmeye devam etmeli, Meslektaşlar arasında güçlü bağlar kurulmalı, Mesleğe bağlılık teşvik edilmeli,

24 USTADAN ÇIRAĞA TRANSFER…..
KUŞAKLAR ARASI İŞ AKTARIMLARI İÇİN BİR YENİ MODEL GELİŞTİRME İHTİYACIMIZ VARDIR.

25 TEŞEKKÜR EDERİZ

26 SORU VE CEVAP


"YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları