Prof. Dr. Kerim Edinsel YETERLİLİKLER “UYGULAMA SÜRECİ” ÇALIŞTAYI UYGULAMASI SONUÇLARI Çalışma Grubu 1: Makine Mühendisliği Programı Yeterlilikleri 1 -

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd.Doç.Dr.Mustafa EVREN OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü
Advertisements

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
Eleştirel Düşünme Tahir BENEK S
T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI KREŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
14 Mayıs 2010 GENEL TANITIM, B. T. AKŞİT T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BOLONYA SÜRECİNE GEÇİŞ ÇALIŞMALARI GENEL TANITIM Belma T. AKŞİT 28 Nisan 2010.
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİMDE KALİTE ÇALIŞMALARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İÇİN MODEL ARAYIŞI Yasemin KİLİT ve Belma T. AKŞİT 30 Haziran 2010.
Uluslararası İş Etiği.
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİMDE KALİTE ÇALIŞMALARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yasemin KİLİT ve Belma T. AKŞİT 30 Haziran 2010.
Yüksek Öğretim Kurumlarında ve Mühendislik Programlarında Çeşitlilik
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Bozok Üniversitesi Kütüphane Binası
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
Bologna Uzmanları Ulusal Takımı
YETERLİLİKLER KONUSUNDA BİLGİ NOTU
BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ Kasım 2009 Ziraat Fakültesi.
ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ
PROGRAM ÇIKTILARI HAZIRLAMA
TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yükseköğrenimde BOLOGNA Süreci
24. MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI Mayıs 2012, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Eğitiminde Tasarım Dersleri Prof. Dr.
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
PROGRAM YETERLİLİKLERİ ÇALIŞMASI
Problem Çözme Becerileri
KAPSAMLI SAĞLIK BAKIMI
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR.
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
YETKİN MÜHENDİSLİK PANELİ MUSTAFA ÇOBANOĞLU MÜDEK MAK ÜYESİ.
MERHABA.
PROGRAM YETERLİLİKLERİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ 1.Belli bir alanda genel ortaöğretimde kazanılan bilgi, beceri ve.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
EGİtİm FAKÜLTESİ Sakarya Üniversitesi
EGİTİMDE YENİDEN YAPILANMA: ENSTİTÜLER Ismet SAHIN.
MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDE PROBLEME DAYALI ÖĞRENME MODELLERİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE AKTİF EĞİTİMDE MESLEKSEL BECERİLERİN KAZANILMASI T. Çiçek, A. Seyrankaya, İ. Cöcen, H. Yenice, U. Malayoğlu, A. H. Onur, B. Kahraman,
İŞLETME PROGRAMININ AMAÇLARI Dış Paydaş+İç Paydaş+Üniversite Vizyon ve Misyonu Entelektüel yönü ile çok boyutlu düşünen, sosyal beceri sahibi, bilgiyi.
Kapsamlı Sağlık Bakımı
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
“21.Y.Y. Araştırmalarını, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleştiren, stratejik hedeflerini halkına benimsetebilmiş ve bunları ciddiyetle uygulamaya.
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Yazılım Mühendisliğine Giriş YYurtaY. Ders İçeriği o Yazılım mühendisliğine giriş, o Yazılım mühendisliği ve etik, o Yazılım mühendisli ğ inin önemi ve.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 42 Öğrenci Sayısı : 597 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 21 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜFREDAT NEDİR, NEDEN GÜNCELLENMEKTEDİR?
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Teknoloji ve tasarım dersi
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SOSYAL BİLGİLER DEĞER ÖĞRETİMİ.
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Makine Mühendisliği nedir?
GRUP İLETİŞİMİ.
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Metalurji Teknikeri nedir?
ÇELİK YAPILAR Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve
21. YY BECERİLERİ.
ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİM ALMANCA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SEMİNERİ
Sunum transkripti:

Prof. Dr. Kerim Edinsel YETERLİLİKLER “UYGULAMA SÜRECİ” ÇALIŞTAYI UYGULAMASI SONUÇLARI Çalışma Grubu 1: Makine Mühendisliği Programı Yeterlilikleri 1 - Matematik, fizik ve kimya temel bilgilerine hakim olmak, 2- Ürün tasarım ve geliştirme alanında temel kavramlara hakim, tasarım ve üretim sürecinde Ar-Ge çalışmalarına katılma, tasarım ve üretimde karşılaşılan problemleri tespit etme, uygun çözüm önerileri geliştirmek, 3- Geliştirdiği projeleri yazılı, sözlü ve gerektiğinde resim olarak ifade etme, tasarım ve imalatla ilgili mahiyetinde çalışan kişi ve gruplar eğitmek, 4- Tasarım ve imalatla ilgili bilgiye ulaşma ve bu bilgileri karşılaştığı problemlerin çözümünde kullanabilmek, problemleri tespit etme-önerilerde bulunmak, tasarım ve imalat alanında Ar-Ge çalışmalarını grup veya bağımsız olarak yürütmek 5- Bir Makine Mühendisliği tasarımında bağımsız/grup olarak çalışma, bilgiye ulaşma ve bu bilgiyi proje geliştirme, analiz ve sentez ve Ar-Ge çalışmalarında kullanabilmek, iş organizasyonu yaparak süreçleri bizzat takip eder, ekip çalışmalarına liderlik yapmak, tasarım, üretim ve Ar-Ge çalışmalarında karşılaşılabileceği öngörülmeyen karmaşık problemlerde sorumluluk alarak çözüm üretmek,

6- Sorumluluğu altında çalışan usta, teknisyen ve tekniker gibi elemanların mesleki gelişimi için hizmer içi kurslar verebilmek, planlamak, mesleki gelişimi ve motivasyonunu artırıcı çalışmalar yapmak, organize etmek, 7 -Meslek alanındaki gelişmeleri takip etmek, diğer meslektaşları ile iletişim kurabilmek için meslek alanı ile ilgili temel düzeyde teknik yabancı dil bilgisine sahip olmak 8- CAD/CAM yazılımlarını kullanabilmek, bu alandaki teknolojik gelişmelere göre kendini sürekli yenilemek 9- Tasarım ve üretimde lisans haklarına saygılı olmak 10 -Tasarım ve üretimde estetik ve toplumsal değer yargılarını dikkate almak, 11- İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre sağlığı, sosyal güvenlik, kalite kontrol ve yönetimi alanlarında kanun, yönetmelikleri vb konularda yeterli bilgi ve bilince sahip olmak.

Çalışma Grubu 2: Kamu Yönetimi Programı Yeterlilikleri Kamu Yönetimi alanındaki temel bilgileri öğrenmek ve kavramak Kamu Yönetimi alanındaki güncel sorunları algılayarak, yorumlar yapmak ve çözümler önerebilmek Kamu Yönetimine temel oluşturan diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlerine ilişkin temel bilgilere sahip olmak İletişim aygıtlarını kullanabilme becerisine sahip olmak Alanındaki literatürü takip edebilecek ve düşüncelerini aktarabilecek düzeyde Yabancı Dil ‘e hakim olmak Eleştirel ve analatik düşünebilmek ve üretken olabilmek Etik davranışları özümsemiş, evrensel insani değerlere sahip olmak Farklı ve karmaşık toplumsal olgular karşısında demokratik yaklaşımları özümsemiş, anayasal vatandaşlık bilincine sahip olmak Sorumluluğu altındaki kişilerle değişik yöntemlerle iletişim kurma becerisi ve sorumluğunun bilincinde olmak Küresel gelişmelerle ulusal gelişmeler arasında ilişki kurabilmek Kamu Yönetimi alanında ulusal ve uluslar arası zeminde vizyon sahibi olmak.