Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……"— Sunum transkripti:

1 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA…… Türkiye’nin endüstriyel kalkınmasına istihdam olanaklarına ve ticaretine önemli katkıda bulunan tekstil sanayii, teknolojik yenilenme, teknik bilgi ve deneyim birikimi sayesinde ülkemizin en gelişmiş ve modern sanayi kolu haline gelmiştir. Dışa açık yapısında yabancı sanayi ile iç içe çalışmaktadır. Küreselleşen dünyanın önde gelen ülkelerinde Türk tekstil ürünleri kullanılmaktadır. Bir tekstil mühendisi, iplik, kumaş ve hazır giyim ürünlerinin beklenen özelliklerine uygun hammaddeyi seçmek, bu hammaddenin işlenmesinde kullanılan makinelerin uygun çalışma şartlarını belirtmek ve kontrol etmek, üretim verimliliği ve ürün kalitesini etkileyen koşulları analiz etmek, problemleri çözmek, şartları iyileştirmek ve gereksinimi duyulan yeni tekstil ürününün teknik tasarımını yapmakla uğraşır.

2 Programın Mezuna Kazandıracağı Bilgi ve Beceriler (Programa Ait Çıktılar)
1. Matematik, fen bilimleri ve  mühendislik bilgilerini  mühendislik problemlerini modelleme ve çözme için uygulayabilme becerisi 2. Tekstil mühendisliği ile ilgili alanlarda deney tasarlama ve yürütme, sonuçlarını analiz etme ve  yorumlama becerisi 3. Bir tekstil sistemini, sistem bileşenini, ürünü ya da prosesi; ekonomi, çevre, sosyal, politik, etik, sağlık ve güvenlik, üretilebilirlik ve sürdürülebilirlik gibi gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi 4. Çok disiplinli takımlarda çalışabilme becerisi 5. Tekstil  Mühendisliği problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi 6 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma 7. Tekstil mühendisliği uygulamalarının küresel, ekonomik, çevresel ve sosyal alandaki etkilerini anlamaya yönelik kapsamlı bilgi 8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme, kendini sürekli yenileme ve eleştirel düşünme becerisi 9. İş hayatını bütünleyen ve tekstil mühendisliğinin uygulandığı sektörleri etkileyen güncel konularda bilgi 10. Mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknik, birikim ve modern mühendislik araçlarını kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi

3 Bir tekstil mühendisi Tekstil işletmelerinde İşletme dışında
Tekstil işletmesinin kurulması Üretimin başlatılması İşçilerin eğitimi Kalite kontrol Planlama Fabrika organizasyon hususlarından doğrudan veya dolaylı olarak sorumludur. İşletme dışında Tekstil makine imalatında İmal edilmiş makinelerin satış ve servisinde Müşteri temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Kısacası tekstil mühendisi tekstille alakalı her alanda çalışabilir ve uygun ek donanımlar, çalıştığı fabrikada üst düzey yönetici olabilmesine olanak sağlar.


"TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları