FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TIBBİ CİHAZLAR UYARI SİSTEMİ
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Nükleer Teknoloji ile ilgili yetkili kurumlar
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
HOŞ GELDİNİZ Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN Bakanlık İş Müfettişi.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
6111 Sayılı Kanunla Yapılan Sigorta Primi Düzenlemeleri
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL TANI VE TEDAVİ MERKEZLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
EMEKLİLİK BİRİMİ BİRİM SORUMLUSU: Suat ZEYDAN İletişim:
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
992 SAYILI SERİRİ TAHARRİYAT VE TAHLİLAT YAPILAN VE MASLİ TEAMÜLLER ARANILAN UMUMA MAHSUS BAKTERİYOLOJİ VE KİMYA LABORATUVARLARI KANUNU KABUL TARİHİ:
MUVAFAKAT İŞLEMLERİ BİRİMİ
İşvereni bulunduğunuz null sicil sayılı dosyada işlem gören işyerinizde çalışmakta olan TC kimlik numaralı.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
Resmi Gazete Tarihi: R.G.Sayısı:28603
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
DENETÇİ İŞE BAŞLAMA. Bakanlığımızın Tarih ve 1315 sayılı yazısına istinaden denetçi, kontrol elemanı ve yardımcı kontrol elamanlarının yapı.
AYLIK HESAPLAMA SİSTEMİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
EMEKLİLİK VE SİCİL İŞLEMLERİ
HATAY İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI
HATAY İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
GEÇİCİ İŞ GÖRMEZLİK - ULUSAL BAYRAM VE GÜNLERİNDE ÇALIŞMA 1 Yrd. Doç. Dr. ALPTEKİN AKTALAY Y.Emre AKARSU.
KURUM YAZIŞMALARI 1 Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
2829 SAYILI YASAYA GÖRE HİZMET BİRLEŞTİRİLMESİ
5434 SAYILI KANUN UYARINCA KESENEK İADESİ
AYLIKSIZ İZİN
FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI VE İTİBARİ HİZMET SÜRELERİ
HİZMET İHYASI
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
Sözleşmeli personel izinleri
İŞYERLERİNDE İŞİN DURDURULMASINA DAİR YÖNETMELİK
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
Görev ve Sorumluluklar
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI ZAFER ŞENTÜRK İMD
Sunum transkripti:

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR ? Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR ? 5510 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrasının 11 inci bendi İle radyoaktif ve radyoiyonizan maddelerle yapılan işlerde çalışanlardan, doğal ve yapay radyoaktif, radyoiyonizan maddeler veya bütün diğer korpüsküler emanasyon kaynakları ile yapılan işlerde fiilen çalışanların fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı hükme bağlanmıştır.

KİMLERİN RADYASYON GÖREVLİSİ SAYILMALARI GEREKMEKTEDİR ? FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı KİMLERİN RADYASYON GÖREVLİSİ SAYILMALARI GEREKMEKTEDİR ? Denetimli Alanlarda; Radyasyon Kaynağı, radyoaktif maddeler, radyasyon yayıcı aygıtlar, radyasyon üretici aygıtlarla fiilen çalışmaları ve 07/09/1985 tarih ve 18861 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Radyasyon Güvenliği Tüzüğünün 2. Maddesinin K bendine göre Radyasyon Görevlisi sayılmaları gerekmektedir

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN YARARLANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR ? Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN YARARLANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR ? Fiili hizmet süresi zammından yararlanmak isteyen şahsın, çalıştığı Kuruma, SGK’ya ya da TKHK’ya dilekçesini vermesiyle süreç başlar. Kişinin memuriyeti boyunca çalışmış olduğu illerde bağlı bulunduğu birliklerden;

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı Hangi tarihler arasında günde 5 saat röntgen, radyum ve iyonizan radyasyonla fiilen çalışıp çalışmadığının, Çalışmış ise, ne tür işler yaptığının ve çalışmalarının hangi laboratuvarda geçtiğinin, 07/09/1985 tarihli ve 18861 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Radyasyon Güvenliği Tüzüğü’nün 2. Maddesinin K bendi uyarınca Radyasyon Görevlisi sayılıp sayılmadığının,

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı Uzun süreli sağlık raporu, ücretsiz izin süreleri ile yurtiçi ve yurt dışı kurs sürelerinin bulunup bulunmadığının, 2009/2010/2011 yıllarında fiilen radyoaktif ve radyoiyonizan maddelerle geçen toplam çalışma saatlerinin, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Hakkında Kanun’da belirtilen tatil günleri ile yıllık izin, ücretsiz izin, sıhhi izin ve eğitim kurs süreleri ile günlük çalışma süresinin bir bölümünde kanun kapsamı dışındaki işlerde geçen sürelerinin düşülerek yılların ayrı ayrı bildirilmesi, gerekmektedir.

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı Ayrıca yukarıda zikredilen bilgileri içeren belgenin/belgelerin 05/07/2012 tarih ve 28344 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelik gereği kurulan Radyasyon Güvenliği Komitesi Yetkililerince de onaylanarak gönderilmesi gerekmektedir.

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN EN FAZLA 5 YIL YARARLANILABİLMEKTEDİR. Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMINDAN EN FAZLA 5 YIL YARARLANILABİLMEKTEDİR. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40. Maddesinin 3 üncü paragrafı ile sigortalıların beş yılı geçmemek üzere fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacakları, 27/09/2008 tarih ve 27010 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulamasının Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin geçici 1. maddesinin 4. bendinde ise 5 yıldan fazla fiili hizmet süresi zammı olanların 15/10/2008 tarihinden itibaren fiili hizmet süresi zammından yararlandırılamayacakları hükme bağlanmıştır.

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET ZAMMINDAN VE ŞUA İZNİNDEN DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLAR NEDEN YARARLANAMAMAKTADIR ? 3153 sayılı Kanunun 3. Maddesine göre çıkarılan 27/04/1939 gün ve 10852 sayılı Radyoloji, Radyum ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkındaki Nizamnamenin 19. Maddesi, ‘Diş muayenelerinde diş resmi almaya mahsus film bizzat hasta tarafından tutulmalıdır.’ Hükmü gereği diş bölümünde çalışan diş hekimleri ve röntgen teknisyenlerinin, direkt olarak şuaya maruz kalması söz konusu olamayacağından, fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmasına imkan bulunmamaktadır.

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı Ayrıca, Sağlık Bakanlığının 23/04/1981 tarih ve TK.I.5340-Müt-5527 sayılı yazısında, şua izni kullanabilmek için, hizmetin; röntgen, teşhis, röntgen tedavi, nükleer tıp laboratuvarları gibi radyasyon kaynakları ile çalışan ve bu işe münhasır olarak kurulmuş laboratuvarlarda geçmesi ve kişinin bu işlerde daimi olarak günde 5 saat bilfiil çalışması gerektiği, diş tabiplerinin çalışmalarının ise bu koşullara uymadığı, bu nedenle fiili hizmet süresi zammı gibi haklardan yararlanamayacakları belirtildiğinden, Sağlık Kuruluşlarının Diş Hekimliği Bölümünde (Diş Hekimi, Sağlık Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni dahil) çalışan tüm personel fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmamaktadır.

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI YAZIŞMALARINDA NE GİBİ ZORLUKLARLA KARŞILAŞILIYOR ? İllerden gelen bilgi ve belgelerin eksik yada yanlış kişiye ait gönderilmesi, İstenilen bilgi ve belgelerin illerden geç gönderilmesi, Arşiv tetkiklerinde kişiye ait bilgi belge bulunamaması, Kişilerin fiili hizmet süresi zammından yararlanmasına ilişkin süreci emeklilik talepleri ile birlikte başlatmaları,

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI BAŞVURUSUNDA İZLENEN SÜREÇLER

FİİLİ HİZMET ZAMMININ BELİRLENMESİ İŞLEMLERİ FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET ZAMMININ BELİRLENMESİ İŞLEMLERİ

FİİLİ HİZMET ZAMMI BİLDİRİM TALEBİ İŞLEMLERİ FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET ZAMMI BİLDİRİM TALEBİ İŞLEMLERİ

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI Emeklilik ve Sicil İşlemleri Daire Başkanlığı FİİLİ HİZMET BİRİMLERİNDE ŞU ANDA AKTİF OLARAK ÇALIŞANLARIN EMEKLİLİK YAŞI GELMEDEN MUTLAKA FİİLİ HİZMET YAZIŞMALARINI BAŞLATMALARINI İSTEMEKTEYİZ ! TEŞEKKÜRLER…