Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau Komisyon Ortak Araştırma Merkezi kapsamında Avrupa IPPC Bürosu Türk delegasyonunun.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Öğrenci Birliği Öğrenci Gözüyle Bologna Süreci Öğrencilere Yönelik Bölgesel Çalıştay İstanbul, Türkiye 13 Mayıs 2011 Magnus Malnes Akademik İlişkiler.
Advertisements

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Teknik Metin Yazarlığı ve Çeviri
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Avrupa Birliği.
LIFE00/TCY/TR/009 TÜRKİYE’DE KOKU YARATAN EMİSYONLARIN VE İMİSYONLARIN YÖNETİM POLİTİKASININ GELİŞTİRİLMESİ Prof. Dr. Aysen MÜEZZİNOĞLU.
Meriç Belediyeler Birliği
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Avrupa ile İletişim Projesi Mustafa Bayburtlu TOBB AB Müdürü
1 IFRS’de Yorum Olanağı : IFRS için Ölüm Öpücüğü mü yoksa Başarıya Giden Yol mu? Prof. Dr. S. J. Maijoor (AFM)
T SU SORUNU VE SU İHTİYACI E K S T İ L S E K T Ö R Ü
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
1 EED İZİNLERİ No ’ten beri AB’de yürürlükte olan sistem.
TÜBİTAK AB ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ ve SUNDUĞU FIRSATLAR.
Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, Ekim 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Umut Al AB Destekli Açık Erişim Projesi:
FVO (GIDA VE VETERİNER OFİSİ) MİSYONLARI
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından eş finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EÇİ’ye.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Finlandiya yönetiminde hesap verebilirliğe giriş Visa Paajanen,
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
CAOBISCO Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Derneği FILIPPO CERULLI, Başkan CAOBISCO.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK.
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
IAB Türkiye Basın toplantısı Büyük dönüşüm Dijital akıl.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Avrupa’nın sürdürülebilir ormanları & ahşap tüketiminin faydaları
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ.
ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
EC Delegation to Turkey 1 Türkiye’de Mesleki Yeterlik Sistemi Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinden Yeni Beklentiler Dr. Mustafa BALCI Avrupa.
Grupowa Oczyszczalnia Ścieków Łódzkiej Aglomeracji Miejskiej Fot: U. Czapla Lodz Küme Kentinin Bölge Atık Su Arıtma Tesisi örneğiyle pratik açıdan Entegre.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Vatandaşların Performans Ölçümüne Katılımı: Hak Beyanları Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
A. Teoman SANALAN Çevre Mühendisi, AB Uzmanı
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
Proje Web Sitesi ve IPPC Envanter Veri Tabanı Onur Mat
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ ŞUBESİ EKO TASARIM VE ENERJİ ETİKETLEMESİ.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
TÜBİTAK KİMYASAL TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ATIK PİLLERİN BERTARAFI ve GERİ KAZANIM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Bayram Andak 22 Ekim 2015 Ankara.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
ATIK YÖNETİMİ PLANLARI (AYP)
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau Komisyon Ortak Araştırma Merkezi kapsamında Avrupa IPPC Bürosu Türk delegasyonunun ziyareti Seville, 10 Temmuz 2012

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 2 2 Ortak Araştırma Merkezi (JRC) 1957’de kurulmuştur ~2900 bilimsel ve teknik personel Avrupa genelinde 7 bilimsel enstitü IRMM (BE), IET (NL), ITU (DE), IHCP (IT), IES (IT), IPSC (IT), IPTS (ES) 2011 yılında ~1350 yayım Avrupa Komisyonu’nun ‘kurum içi bilim servisi’ (ulusal, özel veya sanayi kar amacı gütmemektedir) Avrupa politikasının oluşturulması için güvenilir bilimsel bilgi sağlamaktadır

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 3 3 Avrupa IPPC Bürosu (EIPPCB) İleri Teknik Çalışmalar Enstitüsü(IPTS) Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Birimi bünyesinde 22 personel

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 4 4 Avrupa Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol (IPPC) Bürosu – EIPPCB 1997’de kurulmuştur 2012 Temmuz itibariyle 22 personel Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Birimi (SPC) – ~50 personel Avrupa endüstriyel emisyonlar mevzuatının uygulanmasına vazgeçilmez destek Temel çıktılar: MET referans dokümanları, BREF ve ana kısımları, ‘MET sonuçları’ Avrupa’daki sanayi faaliyetlerinden ortaya çıkan kirliliği önlemek, azaltmak ve mümkün olduğunca yok etmek için temel politik araçların uygulanmasının 15 yıllık sürekli destekçisi

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 5 5 EIPPCB takımı 2012 Temmuz itibariyle 22 personel 1 Büro Direktörü 17 Bilim insanı, MET referans dokümanlarının (BREF) hazırlanması ve incelenmesi Danimarka (1), Fransa (2), Almanya (3), Yunanistan (1), İtalya (4), Sırbistan (1), İspanya (2), Türkiye (1), Birleşik Krallık (2) 1 İngilizce dil editörü 2 Teknik sekreter BREF’leri biçimlendirmek, karmaşık resimleri, tabloları vb. özenle hazırlamak 1 İdari sekreter 2012/2013’te boş olan pozisyonları dolduracak personel alımı 2012 Yazından sonra Türkiye’den 1 uzmanın katılması bekleniyor

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 6 6 The EIPPCB ‘expert’ (1) Komisyon daimi çekirdek personel 2012’de 22 personelden 4 kişi (% 18) 2015’te hedef: yaklaşık 5-7 (%~23 – 32) Genellikle geçici görevlendirilmiş Ulusal Uzmanlar ve diğer geçici personel Kıdemli mühendisler veya çevre bilimciler Bir veya daha fazla sanayi sektörüne aşinalık Çevre ile ilgili tüzüklerde tecrübeli (AB + ulusal) Çalışma planının ihtiyaçlarına göre seçilmiş Uzman ‘katalizörler’ Ağır iş yükü ve (siyasi) baskıyla baş edebilme becerisi Tarafsızlık ilkesi ışığında ‘şeffaflık’ muhafızlığı

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 7 7 EIPPCB ‘uzman’larının rolü Teknik Çalışma Gruplarının (TÇG) çalışmasını düzenlemek ve teşvik etmek Bilgi toplamak için toplantı evraklarını hazırlamak İlk olarak mevcut bilgi ve raporlara dayanarak Teknik bilgi ve araştırmaya sahip olmak Genel kurul ve alt grup toplantılarında teknik tartışmaları yönetmek Bilgi alışverişinde şeffaflığı sağlamak internet çalışma ortamı (MET Bilgi Sistemi) Bilgi toplamak ( >1 dil?) Bilgiyi doğrulamak Site ziyaretleri Taslak BREF için bilgileri derlemek ve MET sonuçlarını sunmak

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 8 8 Üzerinde çalışılan 13 (B)REF Post ve Deri Tabaklama(TAN) Ortak Atık Su ve Atık Gaz (CWW) Klor-alkali Üretimi (CAK) Kağıt hamuru, Kağıt ve Karton Üretimi (PP) Mineral yağ ve gazın rafinesi (REF) Demir Olmayan Metaller (NFM) Kümes hayvanları ve Domuzları Entansif Yetiştirme (IRPP) Yüksek Hacimli Organik Kimyasallar (LVOC) Büyük Yanma Tesisleri (LCP) Ahşap esaslı Paneller (WBP) Genel İzleme İlkeleri (MON) Demirli Metal İşleme (FMP) Çimento, Kireç ve Magnezyum Oksit (CLM) MET sonuçları 10’u taslak halinde 1’i başladı  JRC Referans Raporu EED MET sonuçlarına göre 1 dönüşüm

Turkish delegation visit Seville, 10 July 2012 European IPPC Bureau 9 9 Dinlediğiniz için teşekkürler Serge Roudier Avrupa IPPC Bürosu Direktörü