Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin."— Sunum transkripti:

1

2 Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin %35'ini oluşturmaktadır.

3 Avrupa Birliği kuruluşundan bu yana bölgesindeki enerji politikalarında öncü güç olmuştur. Avrupa Topluluğu'nda çevreyle ilgili ilk politika 1972 yılında başlatıldı.

4 Türkiye bir tarım ve sanayi ülkesi olduğu için Avrupa Birliği'ne girdiğinde; Avrupa Birliği’nin gelişim politikalarından olan tarım, enerji ve çevre politikalarından yararlanacaktır.

5 Avrupa Birliği Neden Ortak Tarım Politikasına İhtiyaç Duymuştur?

6 Gıda yetersizlikleri, Tarımda çalışan kesimin gelir düzeyi, Piyasa mekanizmaları Fransa ve Almanya arasındaki dengesizlik.

7 Ortak Tarım Politikasının Amaçları Üretim standartlarını ve tarım teknolojisi Tarımsal üretim araçlarının etkili kullanımını sağlamak, Avrupa’daki tarımsal üretim verimliliğini arttırmak, Piyasalarda istikrarı sağlamak, Ürün arzının güvenliğini sağlamaktır.

8 Ortak Tarım Politikasının İlkeleri Tek pazar ilkesi Topluluk tercihi ilkesi Mali dayanışma ilkesi

9 Ortak Tarım Politikası Üreticiye ve Tüketiciye Neler Getirmektedir?

10 yeterli gıda, makul fiyat sağlık ve kalite ürün çeşitliliği. tüketici üretici istikrarlı gelir, istikrarlı pazar, dış rekabet, Yapısal sorun çözme.

11 AB Neden Ortak Enerji Politikasına İhtiyaç Duymuştur?

12 Stratejik önem, Enerji ihtiyacı, Dünyadaki enerji tüketimi, Dünyanın en büyük ithalatçısı, İkinci büyük enerji tüketicisi.

13 Rekabet gücü, Enerji arzının güvenliği, Çevrenin korunması ile dengenin sağlanması, Toplam enerji payında kömürün payını korumak, Doğalgaz payını arttırmak. Enerji Politikasının Temel Hedefleri Nelerdir?

14 Enerji Kaynaklı Çevre Sorunlarının Önlenmesi Yakma teknolojileri, Dağıtım hatlarındaki kayıplar, Binalarda izolasyon, Toplu taşımacılık, Güneş ve rüzgar enerjisi, Doğalgaz kullanımına teşvik.

15 AB Neden Çevre Politikasına İhtiyaç Duymuştur?

16 Siyasi sebepler Çevre kirliliği Yaşam kalitesi

17 AB Çevre Politikasının Hedefleri Çevrenin korunması, İnsan sağlığının korunması, Kent planlanmasında çevre faktörü, Uluslararası örgütler ile işbirliği.

18 Çevre Politikasının Temel Uygulama Alanları Hava Yaşam Su Orman Radyasyon

19 Avrupa Birliği üye olan ülkeler için ekonomik kalkınma için tarım, sanayi için enerji ve bunların sonuçlarında zarar görecek çevre için ayrı ayrı politikalar hazırlamıştır. Çalışmaları halen devam etmektedir.

20 Gerek tarım, gerek memleketin varlık ve genel sağlığı konularında önemi kesin olan ormanlarımızı da modern önlemlerle iyi duruma getirmek, genişletmek ve en yüksek faydayı sağlamak da önemli kurallarımızdan biridir. (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

21 TEŞEKKÜRLER... NEŞE SATILMIŞ


"Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları