PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014. ÖDENEK İŞLEMLERİ  Genel Müdürlüğümüze tahsisli ödenekler Ayrıntılı Harcama Programı (AHP) dahilinde 3'er aylık dönemler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ uygulamalarI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
CAN Özel Güvenlik Eğt. Hizmetleri canozelguvenlik.com.tr.
GÖK-AY Özel Güvenlik Eğt. Hizmetleri
DEFTERDARLAR TOPLANTISI OCAK 2012 SAPANCA Personel Genel Müdürlüğü.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
MAHALLİ İDARELERİN MALİ ÖZERKLİĞİ
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Harcama Yetkilileri.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Yürürlükteki Mevzuat çerçevesinde
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BÜTÇE HAREKETLERİ.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014

ÖDENEK İŞLEMLERİ  Genel Müdürlüğümüze tahsisli ödenekler Ayrıntılı Harcama Programı (AHP) dahilinde 3'er aylık dönemler itibarıyla kullanılmakta olduğundan ödenek taleplerinde bu hususun göz önünde bulundurulması ve 6 aylık ya da yıllık ödenek taleplerinde bulunulmaması  Demirbaş alımına yönelik ödenek taleplerinin; Gerekçeli olarak Piyasa araştırması yapılarak Mevcut demirbaşlara ilişkin görüntüler eklenerek ve edinim tarihleri belirtilerek Varsa veya düzenlenmişse teknik rapor vb. eklenerek yapılması beklenmektedir.

6331 SAYILI KANUN NE GETİRİYOR? Bütün işyerlerinde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi gibi uzman personel görev yapacak. İşverenler ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alabilecek. İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önleme adına önceden risk değerlendirmesi yapılacak. Çalışanlar belli aralıklarla sağlık gözetiminden geçirilecek. Elli ve daha fazla çalışanın bulunduğu tüm işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturulacak. İşyerlerinde acil durum planları hazırlanacak. Çalışan, ciddi ve yakın tehlikeyle karşı karşıya kaldığında çalışmaktan kaçınma hakkını kullanabilecek.

6331 SAYILI KANUN Kanunun, iş sağlığı ve güvenliği kurullarının oluşturulması risk analizlerinin yapılması, çalışanlara eğitim verilmesi gibi hükümleri 01/01/2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirilmesine ilişkin hükmü, kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1/7/2016 tarihinde yürürlüğe girecektir.

6331 SAYILI KANUN İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi; -İşyerinde görevli iş güvenliği uzmanları -İşyeri hekimleri, -İşçi, işveren ve kamu görevlileri kuruluşları veya bu kuruluşlarca kurulan eğitim vakıfları ve ortaklaşa oluşturdukları eğitim merkezleri, -Üniversiteler, -Kamu kurumlarının eğitim birimleri, -Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, -Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumları, -Ortak sağlık ve güvenlik birimleri tarafından verilebilecektir.

6331 SAYILI KANUN Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı çalışanlarını kapsayacak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili birimlerinin de desteğini alarak Bakanlığımız eğitim birimi MAYEM koordinatörlüğünde belirlenecek takvim dahilinde bir eğitim programının uygulanabileceği, Bu programın tüm teşkilat bazında uygulanmasında karşılaşılacak sorunları bertaraf etmek amacıyla öncelikle eğiticilerin eğitimi kapsamında planlanmasının daha uygun bir alternatif olabileceği, değerlendirilmektedir.

MEMNUNİYET ANKETLERİ Bakanlığımız Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı İzleme ve Yönlendirme Kurulunca tarihinde yapılan toplantıda (1.5.3) nolu «Defterdarlıklardan hizmet alanlar ile Defterdarlık Personeline yönelik memnuniyet anketleri yapılması» eyleminde kullanılacak; «Vatandaş Memnuniyet Anketi» «Personel Memnuniyet Anketi» hazırlanmasına yönelik çalışmalar Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülmektedir. Anketlere doğru kişinin girmesini sağlamak için TC kimlik numarası alınacak ancak kesinlikle anket formuyla ilişkilendirilmeyecektir.

DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCILARI 2014 yılında atanan Defterdar emrinde ve Defterdarlık birimlerinde görevlendirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılarının, Defterdarlık Uzmanlığı Yönetmeliğinin 22 inci maddesi gereğince yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla; Defterdarlık birimleri arasında (Muhasebat, Milli Emlak, Bahum ve Pergen) yer değişikliği için yapılacak program hazırlık aşamasında olup, sonuçlandığında Defterdarlıklara gönderilecektir..

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği değişikliği, Devlet Personel Başkanlığından gelmiş ve R.Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmek üzere Bakanlık makamına onay için sunulacaktır. Yönetmeliğin R.Gazete’de yayımlanmasını müteakip en kısa sürede sınavlar yapılacaktır.

PERSONEL OTOMASYONU PROJESİ (PEROP) Bakanlığımız personelinin; Tüm personel hareket ve işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını ve tüm bilgilerinin tutulmasını sağlar. PEROP’un programlama ortamı Oracle iken; Bakanlığın EBYS’ne uyum sağlaması için Oracle bırakılarak Visual Studio ve C# programlama alt yapısının kullanılmasına karar verilmiştir. Bu konuda personele yönelik eğitim çalışmalarına 2013 yılında başlanmış ve halen projenin yenilenmesiyle paralel olarak devam etmektedir.

PERSONEL OTOMASYONU PROJESİ (PEROP) Personel otomasyon projesinin teknolojik alt yapısının güçlendirilmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Söz konusu projeyle;  İnsan kaynakları veri tabanının geliştirilmesi,  Verilerin sınıflandırılması, personel istatistiklerinin üretilmesi ve raporlanması suretiyle insan kaynakları politikasının geliştirilmesine katkı sağlanması  Personel işlemlerinin tamamının elektronik ortamda yürütülmesi ve merkezden izlenmesi amaçlanmaktadır.

Yeni sistemle birlikte;  Her Memurun kendi bilgilerini görmesi,  Her ilin kendi bilgilerini görmesi,  Her kademedeki yöneticiye bilgiye erişim,  Üst Yöneticilere geniş sorgulama imkanı,  Vekaletlerin ve İzinlerin anında izlenmesi  Kadro Tahsis -Tenkis işlemlerinin sistemden yapılması  Askerlik tecil sürelerinin takibinin yapılması

 Bakanlığımız Sınav Bilgi Sistemi ile entegre,  Bakanlığımız Kamu Bordro Sistemi ile uyumlu,  Devlet Personel Başkanlığı E-uygulama sistemi ile Web-servis aracılığıyla bağlantı,  Nüfus bilgilerinin MERNİS sisteminden alınması ile kimlik bilgilerinde % 100 doğruluk,  Adli sicil ve arşiv kaydının Web-servis aracılığıyla alınması

Yıllar toplam fiyatı TOPLAM Dönemi Yapılan Harcamalar (Donanım + Yazılım)

PROJENİN ANA BÖLÜMLERİ 1. Veri Giriş ve İşlem Modülleri 2. Sorgulama Modülleri PEROP gibi bilgi yönetim sistemlerinin sağlıklı işlemesinin ana koşulu; Verilerin; Doğru, Eksiksiz, Zamanında girilmesidir. Bu nedenle Defterdarlıklarca bilgilerin zamanında ve doğru girilmesi ve eksikliklerin giderilmesi sağlanmalıdır.

ESKİ VE YENİ VERİ GİRİŞ EKRANLARI

DEFTERDARLIK YÖNETİMİ BİLGİ SORGULAMA EKRANLARI

İZİN ve VEKALETLERİN TAKİBİ

KADRO DEĞİŞİKLİK ve TAHSİS – TENKİS İŞLEMLERİ

BAKANLIK KADROLARI GENEL DOLU KADRO BOŞ KADRO TOPLAM MERKEZ DOLU TAŞRA DOLU BAKANLIĞIMIZIN PERSONEL DURUMU

BAKANLIK MERKEZ BİRİM BAZINDA DOLU KADROLAR MÜSTEŞARLIK* VDK* MASAK SGB BAHUM BÜMKO MUHASEBAT GELİR POL MİLLİ EMLAK PERGEN MAYEM ABDİD İMİD* BASIN BİM ÖKA TOPLAM *Müsteşarlık Bakanlık Müşavirlerini, VDK 2010 (dahil) yılına kadar TEFKU+HUK'nu,, İMİD Savunma Sekreterliğini de kapsamaktadır.

BAKANLIK TAŞRA BİRİM BAZINDA DOLU KADROLAR BAHUM MUHASEBAT MİLLİ EMLAK PERGEN TOPLAM

BAKANLIK TAŞRA İL BAZINDA DOLU KADROLAR Adana Adıyaman Afyon Ağrı Amasya Ankara Ankara(*) Antalya Artvin Aydın Balıkesir Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı

Çorum Denizli Diyarbakır Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Isparta Mersin İstanbul İzmir Kars Kastamonu Kayseri Kırklareli Kırşehir

Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa K.maraş Mardin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli

Şanlıurfa Uşak Van Yozgat Zonguldak Aksaray Bayburt Karaman Kırıkkale Batman Şırnak Bartın Ardahan Iğdır Yalova Karabük Kilis Osmaniye Düzce

DEFTERDARLIKLARIN PERSONEL TALEBİ YILLARTALEP EDİLEN PERSONEL SAYISI VERİLEN PERSONEL SAYISI TALEBİN KARŞILANMA ORANI % 91, % 88, % 32, %52, % 33,85

YILLARI ARASINDA (A) ve (B)GRUBU KADROLARA İLİŞKİN SAYISAL VERİLER YILLAR (A) Grubu kadrolara tahsis edilen kontenjan (B) Grubu kadrolara tahsis edilen kontenjan Bakanlıkça İstenen Kontenjan Devlet Personel Başkanlığınc a Verilen Kontenjan (Emekli, İstifa, Ölüm ve Nakil Dahil) Kullanılabilir Kontenjan

Teşekkürler…