Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2018/7 GENELGE MALİ İHTİYAÇLARIN YÖNETİMİ ÖDENEK TALEBİ İŞLEMLERİ SUNUSU KAYSERİ-İSGB-2018

2 GENELGE Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile okul ve kurumlarında, 6331 Sayılı Kanun gereğince “Risk Değerlendirme Ekipleri” tarafından işveren/işveren vekillerinin koordinasyonunda riskler değerlendirilerek, MEBBİS İSGB modülüne veri girişleri yapılmakta, sisteme girilen risklerin giderilmesi için mali kaynak ihtiyacı doğmaktadır.

3 GENELGE Risk ve tehlike yönetimine bağlı mali ihtiyaçların; ciddi ve yakın tehlike arz etmesi durumları dikkate alınarak karşılanabilmesi amacıyla, MEBBİS İSGB modülü “Kurum Risk Tabanlı Ödenek Girişi” ekranı veri girişine açılmıştır.

4 GENELGE Okul ve Kurumlarımızda, İşveren/İşveren vekillerimiz, Genelge’ye göre;

5 VERİLERİN GÜNCELLENMESİ
MEBBİS İş Sağlığı ve Güvenliği Modülünde; Risklerin giderilmesi için ön görülen makul süre (temrin süresi) ve risk sorumlu kişilerine/ekiplerine ait kayıtların sürekli takibinin yapılarak güncel tutulmasını sağlayacaklardır.

6 RİSK SKORLARININ GİRİLMESİ
Risk skorlarının; tehlikeli ve çok tehlikeli (15 ve üstü) olması durumunda, İlçe İSG Büro Yöneticilerinin, gerekirse talebe konu riskin skorunun, yerinde, teknik uzmanlarca hazırlanan rapora dayalı teyidiyle ve ödenek miktarının piyasa araştırma tutanaklarının uygunluğuna göre onayıyla, ödenek talebi yapılması mümkün olacaktır.

7 RİSK SKORLARININ GİRİLMESİ
Risk Skorlarında Uygunsuzluk durumunda İlçe İSG Büro Yöneticileri talebi gerekçe belirterek reddedeceklerdir. Yalnız kamu zararı oluşturulmaması için risk skorları girişinde azami hassas olunacak, kesinlikle tehlikeli ve çok tehlikeli olmayan risklerin skorlarına 15 ve üstü skor girilmeyecektir.

8 ÖDENEK TALEBİ ONAY İlçe İSG Büro Yöneticilerince onaylanan kurum risk tabanlı ödenek talepleri, İl İSGB Koordinatörleri tarafından onay işlemi yapılarak bakanlığa iletilecektir yada uygunsuzluk durumunda İl İSGB Koordinatörünce gerekçeli reddedilecektir.

9 ÖDENEK TALEBİ ONAY Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların ödenek talebini İl İSGB Koordinatöründen sonra ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube yetkilisi de onay yada gerekçesini belirterek reddedeceklerdir.

10 UYGUN EKONOMİK KOD GİRİLECEKTİR
Risklerden kaynaklı mali ihtiyaçlarda, analitik bütçe ekonomik koduna uygun ödenek talebinde bulunulacaktır.

11 PİYASA ARAŞTIRMASI YAPILACAK
Ödenek talebi miktarı işveren/işveren vekili tarafından, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu standart formlarından “Piyasa Fiyat Araştırma Tutanağı” ile belirlenecektir.

12 İHTİYACIN GİDERİLMESİ DURUMUNDA
İşveren/işveren vekillerince; Ödeneğe göre ihtiyaçların giderilmesi, risklerin ortadan kalkması yada risk skorunun kabul edilebilir seviyeye indirilmesi neticesinde, ivedilikle risk değerlendirme revizyon işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

13 İHTİYACIN GİDERİLMESİ DURUMUNDA
İşveren/işveren vekillerince; ekte sunulmuş “Risk Değerlendirme Bilgi Değişiklik İstek Formu” İle Düzeltme Silme talebinin, İlçe İSG Bürolarına doküman yönetim sistemi üzerinden, resmi yazı ekinde bildirilmesi gerekmektedir.

14 İHTİYACIN GİDERİLMESİ DURUMUNDA
İl İSGB Koordinatörlerince ve İlçe İSG Büro Yöneticilerince araştırma ve saha gözetimleri yapılması suretiyle risk değerlendirme revizyon işlemleri tamamlanacaktır.

15 ©TIKLA 2018/7 VE EKİ FORMLAR 2018/7 GENELGE
EK TANIMI İNCELE Risk Değerlendirme Bilgi Değişiklik İstek Formu ©TIKLA 2018/7 GENELGE

16 TEŞEKKÜRLER Koordinatör Habib BAŞKAN Kayseri İSGB İl Koordinatörü
SUNUM Cihangir ÇAĞLAR İSGB İl Sekretaryası-İGU Koordinatör Habib BAŞKAN Kayseri İSGB İl Koordinatörü


"KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları