PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

BİLİMSEL ARAŞTIRMA SÜRECİ
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Sabancı Vakfı Hibe Programı
GİRİŞİMCİLİK Mustafa Özhan KALAÇ.
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
MODÜL 4 Organizasyon.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
ÇP PROJELERİNİN ESASLARI OFFICE OFAFFAIRS. ÖZELLİKLER ‘Oyunun kurallarını’ bilerek başlamak önemlidir!  ÇP projeleri çok-uluslu, çok-kültürlü ve çok-ortaklıdır.
OFFICE OFAFFAIRS KOMİSYON İLE İLİŞKİLER: müzakereden izleme sürecine OFFICE OFAFFAIRS.
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
Bilim ve Teknoloji Politikaları Malzeme ve Makina Paneli
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
BELGELEME Ian Sommerville, “Software Documentation”,
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Proje Dosyanızda Yer Alacak Belgeler
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
 Bu yıl, 11 kategori arasından en fazla (+1 Jüri Özel ödülü) olmak üzere en fazla 4 kategori ile katılabilirsiniz.  Başvuru yapılan her kategori.
Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
Takımlar Neden Bu Kadar Popüler Oldu? Onlarca yıl önce W. L. Gore, Volvo ve General Foods gibi firmalar, üretim aşamalarına takımları da dâhil.
Faaliyet ve Kaynak Programları. Faaliyet Programı 1 – Asıl Faaliyetlerin Listelenmesi 2 – Faaliyetlerin Yönetilebilir İşlere Bölünmesi 3 – Sıralamanın.
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı YENİLİK TRANSFERİ PROJELERİ 2008.
Proje Başarısı. Hangi Nedenler Projeleri başarısızlığa sürükler? Mevcut durumun yetersiz analizi Projelerin hedef gruplarla ilgili olmaması Doğru stratejilerin.
Kim pembe kalemle yazar? Doç. Dr. Deniz Üner Kimya Mühendisliği ODTÜ Ankara Ulusal Mühendislik Kongresi Foça İzmir 21 Mayıs Çerçeve Programı.
KARAR ALICI OLARAK YÖNETİCİ.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
Proje Değerlendirme Süreci
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
Sistem Analizi Sistem Analisti
Çalışma Yaprağı.
Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C
Şirket Adı İş planı sunusu.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
MAN-535 Araştırma Yöntemleri
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Anket ve Likert Ölçekler
Sunum transkripti:

PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA U OFFICE OF AFFAIRS PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA

1. İyi Bir Teklifin Oluşturulması OFFICE OF AFFAIRS 1. İyi Bir Teklifin Oluşturulması - Güçlü bir teklifin bileşenleri - Yaygın kusurlar ve tuzaklar 2. Değerlendirme - Değerlendirme süreci - Değerlendirme kriterleri

İYİ BİR TEKLİFİN OLUŞTURULMASI OFFICE OF AFFAIRS 1 İYİ BİR TEKLİFİN OLUŞTURULMASI

Geçerlilik Kriterleri M T E U OFFICE OF AFFAIRS Geçerlilik Kriterleri Teklif aşağıdaki kapsamlar içinde olmalıdır: Özel çalışma programında bir öncelik Çalışma programının önceliği içinde bir ya da birkaç ‘sıfat’ Teklifin sunulacağı bir Proje Çağrısı

M T E U OFFICE OF AFFAIRS Koşullar Projenizi kapsayan özel çalışma programı içinde uygun bir amaç Proje Çağrısı Uygun ve geçerli bir konsorsiyum Kapanış tarihinden önce teslim edilebilecek hazır bir teklif

Bölümler Özet Gerekçe -bilimsel ve teknolojik amaçlar U OFFICE OF AFFAIRS Bölümler Özet Gerekçe -bilimsel ve teknolojik amaçlar -program amaçları -potansiyel etki -konsorsiyum üyeleri Ortaklarla ilgili detaylar Bütçe ile ilgili detaylar Çalışma/uygulama planı Yönetim yapıları Çıktıların listesi

M T E U OFFICE OF AFFAIRS Teklif Yapısı B.1. Bilim ve Teknoloji (B&T) amaçları ve ‘teknolojideki son durum’ - 3 sayfaya kadar B.2. Öncelik amaçlarına uygunluk B.3. Potansiyel etki - artı bir sayfa standartlara katkı

Teklif Yapısı (devam) B.4. Konsorsiyum ve proje kaynakları OFFICE OF AFFAIRS Teklif Yapısı (devam) B.4. Konsorsiyum ve proje kaynakları - 5 sayfaya kadar + ‘STREP Proje İş Formu’ - alt-yüklenicilerin açıklanması için bir sayfa - ‘diğer ülkeler’in açıklanması için bir sayfa B.5. Proje yönetimi - 3 sayfaya kadar B.6. Çalışma Programı B.7. Diğer (paralel) konular - Örn: etik, cinsiyet, Avrupa Komisyonu politikaları, eğitim

B.1. B&T Amaçları ve Teknolojideki son durum OFFICE OF AFFAIRS B.1. B&T Amaçları ve Teknolojideki son durum Ne yapacaksınız? Nasıl yapacaksınız? Teknolojinin son durumuna katkınız ne olacak? Problemleri anladınız mı? İlk etki önemlidir...

B.2. Öncelik Amaçlarına Uygunluk T E U OFFICE OF AFFAIRS B.2. Öncelik Amaçlarına Uygunluk Öncelik alanı içindeki amaçlara ayrılan bütçeden yaptığınız talebin açıklanması Komisyon bütün ilgili amaçların uygun bir şekilde kapsanmasını talep edebilir...

B.3. Potansiyel Etki Ulaşılması beklenen etki OFFICE OF AFFAIRS B.3. Potansiyel Etki Ulaşılması beklenen etki - finansmanın beklenen sonucu Bu etkiyi başarmanın yolları - yeniliğe bağlı etkinlikler - yayma etkinlikleri - keşif ve araştırma etkinlikleri Avrupa finansmanına ihtiyacın nedenleri - Avrupa katma değeri - milli/diğer girişimlerin rolü

B.4. Konsorsiyum Ortaklarda bulunması gereken özellikler: OFFICE OF AFFAIRS B.4. Konsorsiyum Ortaklarda bulunması gereken özellikler: yüksek niteliklere sahip olmaları aşağıdaki alanlarda görevlerine uygun ve kendilerini adamış durumda olmaları: - araştırma - sergileme - yayma - keşif ve araştırma - yönetim, vb. birbirini tamamlayıcı niteliklerde olmaları

M T E U OFFICE OF AFFAIRS B.5. Proje Yönetimi Proje yönetimin kanıtlanabilir düzeyde yüksek niteliklerde olması - uygun kaynaklara sahip anahtar ortaklar - anahtar kişilerin CV’leri - uygun metodoloji - yönetilebilir bir çalışma programı Yönetimin, Bilgi, Fikri Mülkiyet Hakları, yenilik konularını başarılı olması

M T E U OFFICE OF AFFAIRS B.6. Çalışma Planı Giriş - çalışma programının yapısı ve ortaklara amaçları gerçekleştirmek için yüklenen görevler Zamanlama ve iş paketlerinin bileşenleri (GANNT) Bileşenler arasında bağımlılık (PERT) İş paketi tanımı (taslak) - lider/ortaklar - zamanlama - amaçlar - iş/emek tanımı - çıktılar - aşamalar

B.7. Paralel Konular Cinsiyet konuları Etik/güvenlik konuları M T E U OFFICE OF AFFAIRS B.7. Paralel Konular Cinsiyet konuları Etik/güvenlik konuları Halk ile bağlantı Eğitim ile birliktelik Üçüncü ülke katılımı

İş Paketlerinin Tasarımı U OFFICE OF AFFAIRS İş Paketlerinin Tasarımı Proje, değerine ve karışıklığına uygun olarak temel alt bölümlere ayrılmalı Komisyonun izlemesine yardımcı olmak amacıyla iş paketleri yeterince ayrıntılandırılmalı Bu yüzden : - farklı türdeki etkinlikleri ayrı tutun - projenin evrelerini mantıken yansıtın - açıkça tanımlanmış sonuçları gösterin (örn: çıktı ya da proje aşaması)

Destekleyici Kaynaklar M T E U OFFICE OF AFFAIRS Destekleyici Kaynaklar Çalışma Programı Teklif değerlendirmesi ve seçimi hakkında kılavuz Hakemler için kılavuz notları (çağrıya özel) Teklif sahipleri için kılavuz (çağrı/tipe özel)

Teslimden Önce Çalışmanıza hakemlerin gözünden bakın U OFFICE OF AFFAIRS Teslimden Önce Çalışmanıza hakemlerin gözünden bakın Teklifi ayrı parçalar halinde değil, bir bütün olarak değerlendirin Teklifin özgün yönlerini ortaya çıkarıp pazarlayın Anlatımınızı basit ve iyi yapılandırılmış bir dille gerçekleştirin

M T E U OFFICE OF AFFAIRS 2 DEĞERLENDİRME

Hakemler her kriter için 0’dan 5’e kadar puan verirler OFFICE OF AFFAIRS Hakemler her kriter için 0’dan 5’e kadar puan verirler 0 – teklif incelenen konuya hitap etmeyi başaramamış ya da gerekli bilginin eksik/yok olmasından dolayı değerlendirilemiyor 1 – zayıf 2 – orta 3 – iyi 4 – çok iyi 5 – mükemmel Geçilmesi gereken eşikler vardır En son puanlamayı hesaplamak için notlar ağırlıklandırılabilir

KRİTERLER eşikler STREP M T E U OFFICE OF AFFAIRS KRİTERLER eşikler STREP Uygunluk 3/5 Potansiyel etki 3/5 B & T Mükemmelliği 4/5 Konsorsiyumun niteligi 3/5 Yönetimin niteliği 3/5 Kaynakların kullanımı 3/5 TOPLAM PUANLAMA EŞİĞİ STREP : 21/30

Değerlendirme Kriterleri U OFFICE OF AFFAIRS Değerlendirme Kriterleri Uygunluk Potansiyel etki Bilimsel ve teknolojik mükemmellik Konsorsiyumun niteliği Yönetimin niteliği Kaynakların kullanımı

M T E U OFFICE OF AFFAIRS 1. Programa Uygunluk Sunulacak projenin çalışma programının amaçlarına uygunluğu

M T E U OFFICE OF AFFAIRS 2. Potansiyel Etki Rekabetin güçlendirilmesi ya da sosyal problemlerin çözümü Proje sonuçlarının en uygun şekilde kullanımı Avrupa düzeyinde ve ulusal düzeyde net bir katma değerin varlığı

3. Bilimsel & Teknolojik Mükemmeliyet U OFFICE OF AFFAIRS 3. Bilimsel & Teknolojik Mükemmeliyet Projenin açıkça tanımlanması ve iyi odaklanmış amaçlara sahip olması Amaçların geçerli teknolojik durumdan daha ileri bir gelişmeyi hedeflemesi Sunulan B&T yaklaşımının araştırma ve yenilik alanında projenin amaçlarını gerçekleştirecek nitelikte olması

4. Konsorsiyumun Niteliği OFFICE OF AFFAIRS 4. Konsorsiyumun Niteliği Sonuçların kullanımı için endüstrinin katılımı Konsorsiyumun yüksek niteliği Ortakların görevlerine uygunluğu ve kendini adamışlığı Ortakların birbirini tamamlayıcılığı Gerçek bir KOBİ katılımı

5. Yönetimin Niteliği Kanıtlanabilir yüksek nitelikte bir yönetim U OFFICE OF AFFAIRS 5. Yönetimin Niteliği Kanıtlanabilir yüksek nitelikte bir yönetim Yeterli bir yönetim planı Uygulanabilen bir örgütsel yapı

6. Kaynakların Kullanımı T E U OFFICE OF AFFAIRS 6. Kaynakların Kullanımı En az miktarda kritik kaynağın kullanımı (personel, ekipman, finansman...) Tutarlı bir proje oluşturmak için kaynakların doğru bir şekilde entegrasyonu Uygun bir mali plan

Hakemler Teklifler bir hakemler takımı tarafından okunur: OFFICE OF AFFAIRS Hakemler Teklifler bir hakemler takımı tarafından okunur: İngilizce ana dilleri olmayabilir Sizin araştırma alanınız onların uzmanlık alanı olmayabilir Okumaları gereken başka bir çok teklifleri olabilir

Değerlendirme Evreleri T E U OFFICE OF AFFAIRS Değerlendirme Evreleri Her bir hakem takımı tarafından teklif seçimi Teklifin değerlendirilmeye devam etmesi için takım içinde fikir birliği Başka takımlardan hakemlerin teklifi tekrar okuması Bütün takımların katıldığı bir toplantıda projelerin sıralanması

Komisyonun Odak Noktaları E U OFFICE OF AFFAIRS Komisyonun Odak Noktaları Konsorsiyum Yararlı Bir Çalışma Makul Şans (Risk) Değerli Sonuçlar

M T E U OFFICE OF AFFAIRS Aklınızda Bulunsun! Değerlendirme sonuçları sözleşme müzakeresinin temelleridir Finansman planı Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulur Daha büyük projeler için bir panel kurularak ara değerlendirme yapılır

M T E U OFFICE OF AFFAIRS TEŞEKKÜRLER!