Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

2 KKTC’de Girişimcilik Projesi 2017
Yeni dönem girişimcilik projesi kapsamında iş fikirleri Öncelik 1 ve Öncelik 2 olarak değerlendirilecek ve bu doğrultuda destek programı hayata geçirilecektir.

3 KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 ÖNCELİK 1 VE ÖNCELİK 2

4 Öncelik 1 Nedir? İş fikri teknolojik yenilik içermekte midir?
Yazılım, IoT, yapay zeka kullanılacak mıdır? Ulusal bazda yenilik içermekte midir? Mevcut ürün veya süreçte yenilik gerçekleştirilmekte midir? Üretim yöntemleri yeni teknikler ve teknolojiler içermekte midir?

5 Öncelik 1 Nedir? Bilinen bir yöntem veya tekniğin veya teknolojinin yeni bir alana / sektöre / ürüne / sürece uygulanmasını içermekte midir? KKTC’nin stratejik sektörleri kapsamında yer almakta mıdır? KKTC’nin rekabet yapısını güçlendirecek nitelikte midir? Katma değerli ihracat odaklı mıdır? Dışa bağımlılığı azaltacak nitelikte midir?

6 Öncelik 2 Nedir? Öncelik 1 kapsamına girmeyen iş fikirleri
Konvansiyonel girişimci iş fikirleri Mevcut üretim süreçlerinin hali hazırda kullanıldığı iş fikirleri Mevcut durumda piyasada faaliyette bulunan iş fikirleri

7 KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 DESTEK BÜTÇESİ ve ÇAĞRISI

8 Destek Bütçesi ve Kontenjan
Öncelik 1 ve Öncelik 2 toplam bütçe TL’dir. Öncelik 1 kapsamında 50 Girişimci Adayı, Öncelik 2 kapsamında 100 Girişimci Adayı seçilecektir.

9 BAŞVURU TARİHLERİ BAŞVURU TARİHLERİ
Başvuru Başlangıç Tarihi: 12 Mayıs 2017 Başvuru Tarihi : Temmuz 2017

10 BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER
Girişimcilik Desteği Başvuru Formu "Girişimciye Ait Bilgiler Tablosu" ve "İş Fikri İle İlgili Bilgiler Tablosu" Kimlik Kartı fotokopisi Yeni Karakter Belgesi Her sayfası ıslak imzalı "002-Girişimci Anketi« ……… İstenen dokümanların detaylarına KOBİGEM web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

11 Proje Başvuru Koşulları
MADDE 5- (1) Projeye, yeni bir iş kurmak isteyen ve sonraki tarihlerde doğmuş olan, gerçek kişiler (girişimci adayları) başvuru yapabilir. (2) Hali hazırda başka bir yerde ücretli olarak çalışan kişiler başvuru yapabilir. Ancak bu kişiler hibe desteği sözleşmesinin imzalandığı tarih itibariyle ücretli çalışmayı sonlandırmak zorundadır. (3) Aşağıda belirtilen unsurlara sahip kişiler Projeye başvuru yapamaz: İflas etmiş veya tasfiye halinde, işleri kayyum veya vasi tarafından yürütülen, faaliyetleri askıya alınmış veya bunlarla ilgili bir kavuşturmanın konusu olan veya KKTC mevzuatında öngörülen benzer durumlarda bulunan kuruluşlara sahip veya ortak olanlar, Haklarında, görevlerini ağır bir şekilde kötüye kullandıklarına dair kesinleşmiş mahkeme kararı olanlar, Dolandırıcılık, yolsuzluk, bir suç örgütü içinde yer almak suçlarından kesinleşmiş yargı kararı ile mahkûm olanlar, Daha önce faydalanmış olduğu geri ödemesiz veya geri ödemeli kamu desteklerinde imzalamış olduğu sözleşmeyi ihlal ettiği tespit edilenler, Yüz kızartıcı suç kapsamında haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunanlar (4) Madde 5’in 3. bendinde yer alan şartlar dışında hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunanların programa kabulü, Bakanlık tarafından değerlendirilerek karar verilir.

12 Hibe Desteğinden Faydalanma Koşulları
MADDE 6- (1) Hibe desteğinden faydalanmak için bu uygulama esaslarının 5. maddesinde belirtilen koşulların eksiksiz olarak sağlanması gerekir. (2) İş planını hazırlayan ve Komite tarafından hibe desteği alması uygun bulunan KKTC vatandaşı girişimci adayları tarafından kurulan girişimci işletmeler, hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanırlar. (3) Girişimci adayı tarafından yeni kurulan girişimci işletmedeki ortaklık payının en az % 30 olması gerekir. Destek süresince bu oran % 30’un altına düşemez. (4) Girişimci işletme KKTC sınırları içerisinde kurulmalıdır. (5) Girişimci adayı girişimci işletmede destek süreci boyunca imza yetkisine sahip olmalıdır. (6) Hâlihazırda kurulu bir işletmeye ortak olunması durumunda hibe desteği verilmez. (7) Bir girişimci adayı bir çağrı kapsamında yalnızca bir girişimci işletme için hibe desteğinden faydalanabilir.

13 Hibe Desteğinden Faydalanma Koşulları
MADDE 6 (8) Bir girişimci adayı bir çağrı kapsamında birden fazla girişimci işletmenin sahibi/ortağı olamaz. (9) Birden fazla girişimci adayı tarafından bir girişimci işletme kurulması durumunda hibe miktarı değişmez. (10) Girişimci adayına hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandığının bildirildiği tarihten itibaren, en fazla 90 gün içerisinde Bakanlık ve girişimci adayı arasında taahhütname imzalanır, girişimci işletme kurulur ve Bakanlık ile girişimci işletme arasında Girişimcilik Programı Hibe Sözleşmesi imzalanır.

14 KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 YILI ÖNCELİK 1 UYGULAMA GENEL TAKVİMİ
Mayıs 2017 Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Çağrı Dönemi Başvuru Alımı 3-4-5 Temmuz 2017 Ön Değerlendirme Eğitim Programı Danışmanlık Sürecine Kabul Danışmanlık Görüşmeleri Komite Değerlendirme Aşaması Hibe Ödemeleri ve İzleme Aşaması 2018 YILI

15 Komite Değerlendirme Aşaması
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ 2017 YILI ÖNCELİK 2 UYGULAMA GENEL TAKVİMİ Mayıs 2017 Haziran Temmuz Ağustos Eylül Çağrı Dönemi Başvuru Alımı  3-4-5 Temmuz 2017 Ön Değerlendirme Eğitim Programı Komite Değerlendirme Aşaması Hibe ve Faiz Desteği


"KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları